Lilla Stílusblogja

A Dinasztiák legstílusosabb pillanatai

2021. július 04. - Lilla Stílusblogja

Hamarosan érkezik a sorozat 4. évada, addig is a szereplők legstílusosabb pillanataiból szemezgetünk.

dinasztiak_lilla_stilusblogja.jpg

Az eredeti Dinasztia 1981 és 1989 között került adásba az Egyesült Államokban, és egy gazdag olajmágnás családjának mindennapjaiba engedett bepillantást, óriási fényűzéssel és még több intrikával. A Richard és Esther Shapiro forgatókönyvírók nevével fémjelzett sorozatot aztán 2017-ben gondolták újra, a karaktereket leporolták, a történet is modern köntöst kapott, és úgy tűnik, a megszámlálhatatlan fordulat mellett megannyi divatpillanatot is tartogat nekünk a széria.

Az immáron Dinasztiák címen futó sorozat jelmeztervezője Meredith Markworth-Pollack, aki egyrészt az eredeti alkotás előtt szeretett volna tisztelegni, másrészt szerette volna megragadni a milleniál és Z-generációs nézők figyelmét a ruhákkal. Markworth-Pollack kiválóan utal a high-fashion trendekre, mégsem emel át egy az egyben kifutói darabokat a szereplőkre, hiszen Carringtonék nem New Yorkban, hanem a déli Atlantában élnek.

 

Fallon Carrington

Az Elizabeth Gillis által fantasztikusan megformált Fallon Carringtonnak olyan ruhatára van, melyről a legtöbben csak álmodhatunk. A jelmeztervező távol tartotta magát a Hadid és a Kardashian klánok megjelenésétől, amikor inspirálódott:

Fallon ezüst kanállal a szájában született, magabiztos és öltözéke a legmagasabb luxust képviseli. A saját örömére öltözködik, mégpedig nagyon változatosan. Nem akartuk beskatulyázni.”

Markworth-Pollack ezért olyan divattervezőktől választott számára ruhákat, mint Alexander Vauthier, Marc Jacobs, a Gucci és a Mugler, melyeket Atlanta bevásárlóközpontjaiban szerzett be. Élénk színek, bátor minták, strukturált sziluettek és játékosság jellemzik a megjelenését, melyet mindig feldobnak a drágakő-ékszerek.

fallon_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_1.jpg

fallon_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_2.jpg

fallon_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_3.jpg

fallon_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_4.jpg

 

Alexis Carrington

Az eredeti sorozatban a minden hájjal megkent Alexis Carringtont Joan Collins játszotta, aki alakításával örökre beírta magát a televíziózás történetébe. Óriási válltömései, hatalmas kalapjai, grandiózus gyémántjai és drága szőrmebundái kétséget sem hagytak afelől, hogy kifinomult ízléssel és hatalmas vagyonnal rendelkezik – nem véletlen, hogy hamar divatikonná vált a 80-as években. Nem lehetett hát könnyű a nyomába érni, az újragondolt verzióban először Nicollette Sheridan-re (Született feleségek) osztották Alexis szerepét, ám véleményem szerint nem volt elég kifinomult a karakterhez, megjelenése inkább „olcsó” volt, mintsem nagyvilági. Sokkal jobban jártak az alkotók Elaine Hendrix-szel, aki a 3. évadban vette át Sheridan helyét: Hendrix Hollywood aranykorának legszebb színésznőit idézi, és megvan benne a természetes elegancia. Gardróbja letisztult, gyakran nyúl a fekete-fehér kontrasztokhoz, visszatérésekor pedig Joan Collins egyik ikonikus szettjéhez hasonló összeállítást viselt. A VEERAH márkától több ruhát is választottak a színésznőnek, többek között egy fekete-fehér pöttyös, az ötvenes éveket idéző V-kivágású ruhát, melyet széles karimájú kalappal viselt. Emellett egy másik, inkább a 80-as évekre hajazó, válltöméssel ellátott, mélyen dekoltált, arany láncos övvel párosított ruha is a kamerák elé került.

alexis_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_1.jpg

alexis_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_2.jpg

alexis_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_3.jpg

alexis_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_4.jpg

 

Jeff Colby

A sorozat férfi divatikonja egyértelműen a Jeff Colby-t megformáló Sam Adegoke, akinek gyönyörűen kidolgozott bespoke öltönyöket választott a jelmeztervező. S bár néhány rész erejéig egy-egy merészebb Gucci-darab is helyet kapott a gardróbjában, ügyeltek arra, hogy továbbra is a klasszikus vonalon mozogjon a megjelenése. Mély színek, izgalmas textúrák és nyomatok jellemzik a ruháit, melyeket kifejezetten fekete tervezőktől, Ozwald Boatengtől, a MOGÖ by Tongoro-tól és az Orange Culture-től szereztek be a számára. A kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektettek, gondolok itt a luxus karórákra és a karakteres designer szemüvegekre, melyeket Colby visel a sorozatban.

jeff_colby_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_1.jpg

jeff_colby_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_5.jpg

jeff_colby_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_3.jpg

jeff_colby_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_4.jpg

 

Sammy Jo Carrington

Adegoke mellett Rafael De la Fuente stílusa érdemel még szót, ő alakítja Sammy Jo-t, Steve Carrington (ex)férjét a sorozatban.

Amikor megkaptam a szerepet, és próbáltam megformálni azt, valamiért George Michael esztétikája jutott az eszembe”

– mondja De la Fuente, aki elképzelését azonnal megosztotta a sorozat jelmeztervezőjével. „Azt szerettem volna, hogy George Michael stílusa találkozzon egy miami/kubai latin szeretőével. Kéthetente tartottunk ruhapróbát, nagyon kreatív időszak volt, igazán menő darabokat sikerült kiválasztani.”

sammy_jo_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_1.jpg

sammy_jo_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_2.jpg

sammy_jo_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_3.jpg

sammy_jo_carrington_stilus_dinasztiak_lilla_stilusblogja_4.jpg

 

 

 

Hollywood Reporter / Vogue / Harper’s Bazaar / Variety

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr616612660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása