Lilla Stílusblogja

Örökké extravagáns zenei legenda

2021. február 03. - Lilla Stílusblogja

Lenny Kravitz öltözködési stílusa bár finomodott az idők során, még mindig meg tud lepni minket.

lenny_kravitz_boritokep_lilla_stilusblogja.jpg

Lenny Kravitz már számos zenei stílusban alkotott nagyot, mellékágon fotózik, és saját design cége van, most pedig a Stella Artois új Super Bowl reklámjában tűnik fel. “Mindannyian 2,5 milliárd szívveréssel születünk” – magyarázza a zenész a képernyőn, majd a dobok mögé ül, és azt mondja: “ez tesz téged is milliárdossá”. A videót alább tekinthetitek meg.

Kravitz számára egyébként nem idegen a reklámok világa, szerepelt a Dom Perignon, a Levis, a GAP márkák kampányaiban, és feledhetetlen volt 2020-ban az Yves Saint Laurent divatház parfümreklámjában.

lenny_kravitz_yves_saint_laurent.jpg

Ami a zenész öltözködési stílusát illeti, minimum eklektikusnak nevezhetnénk. Rocksztárhoz méltón sokszor visel feketét, de ügyel rá, hogy változatos anyagok és textúrák kapjanak helyet egy-egy outfiten belül: bőr, szatén, gyapjú, velúr és pamut. Emellett gyakran látunk rajta olyan kiegészítőket, melyek karibi gyökereire utalnak, kis reggae-s ízt adnak a megjelenésének, legyen az egy színes kötött beanie sapka vagy karkötők, nyakláncok.

_methode_times_prod_web_bin_dcd42dec-b508-11e8-9605-b6ff09b482a1.jpg

A napszemüvegek végigkísérték a zenészt a 80-as és a 90-es években, és manapság is előszeretettel lép bennük a vörös szőnyegre. Emellett nincs olyan minta, ami túl kirívó volna Kravitz számára: jöhetnek a 90-es éveket idéző grunge kockás ingek, a virágminták, az állatminták, de kedveli a feltűnő színű nyomatos pólókat is. Szívesen teker a nyaka köré sálat, az extra hosszú kötött daraboktól sem riad vissza. Védjegye a rengeteg ékszer, gyűrűk, láncok, karkötők. Ami a frizuráját illeti, volt már raszta, viselt afro frizurát, máskor meg teljesen rövidre nyíratta hajkoronáját.

lenny-kravitz-scarf-1511717008.jpg

Akárcsak zenei stílusa, az öltözködése is folyamatosan változott az elmúlt évtizedekben. A 90-es években erősen feszegette a határokat, gondoljunk csak a köldökig kigombolt ingekre vagy a tollakra, szőrmékre, amiket viselt. Mára, bár az extravagancia megmaradt, jóval letisztultabbá vált a megjelenése.

wm202004orig012.jpg

„Az öltözködés egy módja annak, hogy megmutasd, ki vagy” – mondja. „A 70-es években nőttem fel édesanyámmal és édesapámmal New Yorkban, akkoriban rengeteg művész volt körülöttünk. Bár gyerek voltam, éreztem a stílusukat, elbűvöltek engem. Elmentem az otthonukba, láttam a bohémra dekorált falakat, az izgalmas szöveteket és fényeket – nagyon magával ragadó volt az egész. Miles Davisnek volt például a legfantasztikusabb gardróbja, divatérzéke és lakberendezési stílusa. Az ő és az édesanyám látásmódja nagy hatással voltak rám.”

Aztán így folytatja: „Érdekes látni, hogy a különböző emberek hogyan mutatják meg magukat a ruhákon keresztül. Talán amit te viselnél, igen furcsán állna nekem és fordítva. De milyen csodálatos, amikor egy ember önmaga!”

83fedea0236f75d066e54844cd2a363b.jpg

 

Források: Vogue / DMarge / GQ

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5216414660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása