Lilla Stílusblogja

Tavaszi alapdarabok, melyekkel felfrissítheted a ruhatárad

2019. február 28. - Lilla Stílusblogja

Örök kedvencek, melyek sosem mennek ki a divatból. Ezekbe az alapdarabokba fektess, ha szeretnéd felfrissíteni a ruhatárad!

tavaszi_alapdarabok_borito.png

Míg a téli zimankóban jólesett a nehéz gyapjúkabát és a kényelmes garbó, a tavasz beköszöntével szépen lassan lekerülnek a rétegek rólunk. S ha már gardróbfrissítésről van szó, megéri egy kis színt vinni a ruhatárba. Bár jó, ha rajta tartjuk a szemünket a legújabb trendeken, azért mégis a klasszikus darabokhoz érdemes nyúlni a boltokban, így elkerülhető, hogy egy szezon után megunjuk a kiválasztott ruhadarabot, ne adj isten, a kukában végezze. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg kellene állnunk a fekete-fehér-szürke-tengerészkék négyesnél: ne féljünk életet vinni a ruhatárunkba nyüzsgő mintákkal, vidám árnyalatokkal! Ha irodában dolgozol, de nem kötnek a business attire vagy a business casual dress code-ok, a sötét blézert lecserélheted valami színesebbre, izgalmasabbra.

Vannak olyan esszenciális darabok, melyek sosem mennek ki a divatból, és a ruhatár alapját képezhetik a tavaszi szezonban. Az alapdaraboknak köszönhetően sokkal egyszerűbb az öltözködés, mert jól kombinálhatók egymással és természetesen más ruhadarabokkal is. Soha ne félj ugyanazt viselni! Variáld a darabokat, játssz a különböző stílusú kiegészítőkkel!

Lehet cropped, trapéz, bootcut vagy skinny fazon, minden nőnek szüksége van egy farmernadrágra! Ha csak egy darabba fektetsz be, legyen az indigókék – egyrészt optikailag karcsúsít, másrészt sokféle stílusba illeszthető! Viselheted bokacsizmával, edzőcipővel, balerinacipővel egyaránt.

A casual viselet másik kedvelt alapdarabja a farmerdzseki, ami jócskán elkél még a változékony időben. Viselhetjük egy egyszerű póló, top vagy pulóver fölött, az a jó benne, hogy számtalan formában, színben és fazonban elérhető – mégis a legjobb, ha egy klasszikus, rojtok, lyukak és minták nélküli kabátot vásárolunk, ezt a legegyszerűbb kombinálni. Nem megy ki a divatból, és minden szezonban megállja a helyét.

A bőrdzseki igazán vagány darabja minden gardróbnak, felfrissíti a megjelenést. Ha kedveljük a nem egyértelmű megoldásokat, viseljük tavaszi ruhával, így az édes lányka stílusba egy kis merészséget vihetünk. Egy V-nyakú póló vagy top fölött viselve, skinny jeans-szel erőlködés nélkül lehetünk sikkesek, sőt, business casual-be is illeszthető, például ceruzaszoknya, selyemblúz és magassarkú mellé.

Nincs jobban variálható darab az egyszerű, fehér pólónál! Farmerhez, szoknyához, blézer alá, farmerdzseki vagy bőrdzseki alá ugyanúgy felvehető, és sportos, elegáns, bohém kiegészítőkkel is jól működik.

A tavasz slágerei a virágos ruhák, szoknyák. A kislányos fazontól az igazán nőies darabokig megtalálhatók az üzletek polcain, de a legbiztosabb, ha egy V-kivágású, deréknál húzott fazont választunk, hiszen ez a legtöbb testalkat típusnak jól áll. Vegyük figyelembe a magasságunkat! A térdig érő hossz mindig nyerő, de egy midi vagy maxi szoknya/ruha ugyancsak jó választás lehet, ha a magasságunk engedi. A pliszírozott szoknya igen népszerű a szezonban, ám érdemes vigyázni vele, mert plusz kilókat „pakol ránk” csípőtájékon.

Míg hűvös az idő az ujjatlan topokhoz, válasszunk inkább egy lágy esésű, könnyű blúzt! Ceruzanadrággal vagy farmerral szuper párost alkot, vonalaink hangsúlyozása érdekében viseljük a szoknyába/nadrágba tűrve. A ¾-es ujjhossz ideális, optikailag hosszabbítja a karokat, és így megvillanthatjuk az ékszereinket is. Ha kedveljük a romantikus stílust, jöhetnek a fodrok! Ráadásul a fodor a 2019-es tavaszi szezon egyik nagy kedvence. Visszatértek a divatba a puffos ujjak is, melyekkel egy csipet 80-as éveket csempészhetünk a megjelenésünkbe.

Ne feledjük, a trendek vakon követésével az a probléma, hogy hamar feleszmélhetsz: a kedvenc trended tegnapról mára kiment a divatból, és „ciki” lett viselni. Az edzőcipők terén különösen gyorsan változnak a sziluettek, mégis van olyan fazon, amibe érdemes invesztálni. A retro érzést hozó, teljesen fehér edzőcipők jó választásnak bizonyulnak, hiszen szoknyához, ruhához, farmerhez egyaránt passzolnak.

Tévedés, hogy a loafer-t csak az iskolás lányok viselik az uniformissal! Ezt a fűző nélküli, „belelépős” lábbelit mindig sikerül újragondolniuk a tervezőknek, hogy kellően modern formában születhessen újjá. Utcai vagy irodai viseletbe, de preppy stílusba is illeszthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9814658637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása