Lilla Stílusblogja

Te mit viselsz majd idén ősszel?

2021. szeptember 05. - Lilla Stílusblogja

Puha kötöttek, könnyed pufi kabátok és letisztult elegancia dominálnak a szezonban.

2021_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Vibráló színek

Az őszi-téli hónapokban hajlamosak vagyunk sötétebb árnyalatokba burkolózni, előkerülnek a szürkék és a feketék. A divattervezők a szezonra azonban szebbnél szebb színeket álmodtak a kifutókra, érdemes hát válogatni közülük, hogy feldobjuk a szeptemberi outfitünket. Összeállíthatjuk szettünket akár egyetlen szín különböző árnyalataiból, de a bátrabbak élhetnek a „color blockinggal” is, amikor különböző élénk színeket párosítanak egymással. Ha csak egy-egy kiegészítőn jelennek meg az élénk tónusok, akkor is garantáltan magukra vonzzák majd a tekintetet – sőt, idén divat például a rúzsunk színével harmonizáló kiegészítőt választani.

elenk_szinek_1_burberry.jpg

elenk_szinek_2_loewe.jpg

elenk_szinek_3_prada.jpg
Kimért vs. modern elegancia

Visszatértek a boltokba a Chanel-re hajazó buklé blézerek és kosztümök, melyeket már nem csupán komoly üzletasszonyok viselnek, hanem a fiatalok is a maguk képére szabhatják ezeket a darabokat: kombinálhatók például feliratos pólóval és sportcipővel is. (Higgyétek el, én sem vagyok az a „kiskosztümös fajta”, de pár hete egy személyi styling alkalmával megpillantottam egy meggypiros, aranygombos, miniszoknyás buklé kosztümöt, aminek nem tudtam ellenállni, és meglepően jól variálható különböző stílusokkal!) A tervezők a rétegezést ajánlják a szezonban: blézer / mellény / nadrág vagy szoknya / kabát.

jol_szabott_elegancia_2_ermanno_scervino.jpg

jol_szabott_elegancia_3_chanel.jpg

jol_szabott_elegancia_1_tory_burch.jpg

Kötöttek, kis csavarral

A klasszikus darabok mellett népszerűek a különböző mintákkal ellátott kötött maxiruhák, a Chloe divatháznál például bőrrel párosítják ezeket a darabokat: fel lehet dobni őket egy-egy övvel, illetve kötött ruhát bakanccsal viselni sem ördögtől való, izgalmas átmenetet képez a stílusok között. Etnikai hangulatú (spanyolos, mexikó vonalat képviselő) kötöttek jelentek meg pl. Ulla Johnson kollekciójában, hasonló darabokat letisztult szabású nadrágokkal vagy szoknyákkal érdemes viselni.

izgalmas_kotottek_1_chloe.jpg

izgalmas_kotottek_2_salvatore_ferragamo.jpg

izgalmas_kotottek_3_ulla_johnson.jpg

Ezerarcú kabátok

A sportos stílus kedvelői örülhetek, hiszen népszerűek a szezonban a pufi kabátok - itt érdemes azért kerülni a Michelin-baba hatást (ami a 180 cm magas kifutói modelleken jól áll, nem biztos, hogy az alacsonyabb hölgyeken is mutatós), és inkább a derékban szabott, övvel ellátott pufi kabátokat előnyben részesíteni. A szőrmegalléros bőr- vagy szövetkabátok kifejezetten szépek, akik pedig a kényelmes és az elegáns közötti arany középutat keresik, azoknak a teddy kabát lehet jó választás.

pufi_kabatok_tom_ford.jpg

szomegalleros_kabatok_khaite.jpg

teddy_kabat_chloe.jpg

Divat a mini

Ezek a miniszoknyák nem a hétvégi bulihoz készültek, hanem a hétköznapokban viselhető darabokról van szó (természetesen, amennyire a késő nyári-kora őszi időben komfortos ezek viselése). Az üzletek polcain megtalálhatók a miniszoknyás kosztümök, illetve azok a „single” darabok, amiket jól kombinálhatunk kötött pulcsikkal, csinos blúzokkal, bőr- vagy szövetkabátokkal egyaránt. Magassarkúval szexi, sneakers-szel sportos, bakanccsal pedig vagány hatást keltenek. Szigorú irodai környezetben inkább mellőzzük őket!

miniszoknya_fendi.jpg

miniszoknya_tom_ford.jpg

miniszoknya_valentino.jpg

 

 

Források: Harper’s Bazaar / Vogue / Who What Wear / The Zoe Report

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4116680386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása