Lilla Stílusblogja

Stílusos svindler a Netflix favoritja

2021. március 08. - Lilla Stílusblogja

A Fontos vagy nekem Marla Graysonja gyilkos mosolyt és Jimmy Choo cipőt visel.

fontos_vagy_nekem_rosamund_pike_stilus.jpg

Díjra váltotta harmadik Golden Globe-jelölését Rosamund Pike színésznő, akit a Fontos vagy nekem című filmért jutalmazott a zsűri. Nem csak a tehetséges színésznő, de a Netflix is sikerként könyvelhette el a szobrocskát, hiszen újfent bebizonyosodott, hogy a streaming szolgáltató a nagy hagyományokkal rendelkező hollywoodi filmstúdiók mellett is képes labdába rúgni rangos versenyeken.

A történet szerint Pike egy minden hájjal megkent szociális gondozó, aki összejátszik egy orvos ismerősével, hogy idős embereket magatehetetlennek minősítsenek, akiket aztán öregek otthonába záratnak, és kiforgatnak minden vagyonukból. Pike pedig kitűnő alakítást nyújt, olyannyira, hogy tízpercenként mordulok fel, valaki üsse már agyon egy szívlapáttal.

fontos_vagy_nekem_rosamund_pike_stilus_2.jpg

A jelmeztervező Deb Newhall volt, akit a film executive producere hívott fel, hogy nézze meg, mit tudna kihozni a karakterekből a vásznon. Newhall eleinte sötét színekben és penge-szerű szabásvonalakban gondolkodott. Ám amikor személyesen találkozott J. Blakeson filmkészítővel, a rendező elmagyarázta neki, hogy a Fontos vagy nekem valójában egy vígjáték (be kell valljam, ez a poszt írása közben derült ki a számomra is), és ezért színeket kellene belecsempészni a ruhákba.

fontos_vagy_nekem_rosamund_pike_sarga_kosztum.jpg

Newhall aztán meglátta azt a házat, amiben Marla Grayson legújabb áldozata, Jennifer lakik: igazi vidéki házikó, pompás kék színben, fehér ajtóval… Úgy határozott, hogy Marlát sárgába öltözteti, hogy igazán kontrasztban álljon a környékkel, ráadásul ez olyan vidám és barátságos szín, a svindler pedig épp ezt szeretné magáról elhitetni. A sárga nadrágkosztüm fehér pólóval és edzőcipővel ugyancsak a lazaságot sugallja, mintha csak egy barát ugrott volna be kávéra az idős hölgyhöz. 

Pedig Marla általában magassarkút visel, például egy sárga, aszimmetrikus Jimmy Choo-lábbelit. Frizurája extrém, rövidre nyírt bob, amivel szinte vágni lehet. Ha kilép az utcára, napszemüveget visel, mégpedig egy Garret Leight-darabot. Emellett meg kell emlékeznünk arról az ikonikus piros ruháról, amiben irodájában láthatjuk: ezt a ruhát Victoria Beckham tervezte. Deb Newhall számára az előkészületekkor derült ki, hogy Pike és Beckham barátnők. Tartottak is egy virtuális ruhaszemlét Beckham showroomjával Zoomon keresztül, végigmentek a kollekción, majd a kiválasztott darabokat Pike bepakolta a bőröndjébe, és Londonból a forgatás helyszínére vitte.

fontos_vagy_nekem_rosamund_pike_piros_ruha.jpg

Parádés a filmben, ezért nem hagyhatom ki a cikkből Peter Dinklage-et sem. Ő játssza Marla Greyson ellenfelét, Roman Lunyov maffiózót - Grayson az ő édesanyját szemeli ki gaztettjéhez. Lunyov megjelenése ugyancsak éles, jól szabott öltönyben jár, de nem veti meg a fekete bőrdzsekit sem. 135 cm-es magassága ellenére erős személy benyomását kellett keltenie, a ruháknak tökéletesen kellett illeszkedniük a színészre.

fontos_vagy_nekem_peter_dinklage_stilus.jpg

A két jólöltözött bűnöző párharcából viszont csak egy kerül ki győztesen…

fontos_vagy_nekem_rosamund_pike_peter_dinklage.jpg 

Ti már láttátok a filmet?

 

Források: Variety / Popsugar / Fresh Fiction

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr3516454590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása