Lilla Stílusblogja

Ezek az ősz legtrendibb ruhadarabjai!

2022. szeptember 04. - Lilla Stílusblogja

Megérkezett a szeptember, nézzük meg, mit viselünk majd a szezonban!

2022_oszi-teli_trendek_borito_lilla_stilusblogja.png

Maxiruhák

Az idei őszi-téli szezonban népszerű lesz a hosszú vonalvezetés, mind a szoknyák, mind a ruhák esetén. Ezek a sziluettet követő darabok légiességet árasztanak magukból, a derék hangsúlyozására övet vagy akár fűzőt (a ruha fölött!) érdemes viselni. A V-nyakkivágás optikailag nyújtja az alakot, a színek leggyakrabban szürkék, barnák vagy feketék. A hosszú kötött ruhák mellett a vékony, könnyű – esetleg áttetsző - anyagokból készült estélyi ruhák is előkerülnek. Alacsony hölgyek platform magassarkú cipővel, csizmával egészíthetik ki szettjeiket.

maxiruhak_2022_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Fűzők

A 16. századtól a 20. század elejéig a nyugati világban a nők – és néha férfiak is – viseltek fűzőt, mely egy szorosan illeszkedő ujjatlan mídernek indult, később pedig bálnacsontból, majd acélból készült alsóneművé fejlődött. A fűző formája 400 éves használat során alakult ki: a csípőt fedő hosszabb fajtákat a derékvonalat középpontba állító rövidebb változatok követték. Segítségükkel a testet jellegzetes sziluettekre formálták, az 1800-as években népszerű homokóra formától az 1900-as évek "S" alakjáig. A fűző 2022-ben visszatért, a legnagyobb divatházak – a Versacétól a Dior-on át – előszeretettel építik be kollekcióikba, hol a ruhával egybeszabva, hol afölött viselve. Legyen szó elegáns estélyi ruhákról vagy épp sportosabb, modernebb outfitekről, minden esetben nőiesség és extravagancia jellemzi.

fuzok_2022_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Élénk kötöttek

Az őszi-téli szezon és a kötöttek kéz a kézben járnak. Szvetterek, kardigánok, hosszú ruhák és sapkák mindig az aktuális trendeknek megfelelően várják, hogy a hűvösebb idő beköszöntével felmelegíthessenek bennünket. Idén a kötöttek élénk színekben pompáznak, jó kedvet árasztanak, és mosolyt csalnak az arcunkra festményeket meghazudtoló mintáikkal: virágos rétekkel, naplementékkel, pszichedelikus sokféleséggel.

kotottek_2022_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Punk feeling

Zordabb lelkűek figyelmébe inkább a punkos vonalat ajánlom, ami megjelenhet teljes nyerseségében bőr ruhadarabok, szegecsek, láncok és bakancsok formájában a szezonban, ugyanakkor az említett darabok finomhangolhatók az elegánsabb preppy stílussal is (lsd. entellektüel lázadók), kockákkal, rakott szoknyákkal, hosszú zoknikkal és szarkasztikus feliratú pólókkal.

punk_2022_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Ballonkabát újragondolva

A ballonkabát (vagy trench coat) egy letisztult és időtlen darab - ezért is érdemes befektetni, ha átmeneti kabátot keresünk. Máig vita tárgyát képezi, hogy ki készítette az első trench-et, egyesek szerint John Emary férfiruha-készítő, mások szerint Thomas Burberry, a Burberry márka alapítója áll mögötte. A háború idején katonai viseletnek számított, és csak ezt követően gyűrűzött be a hétköznapi viseletbe, hogy elinduljon világhódító útjára. Mindenesetre kiapadhatatlan forrása a tervezőknek, az idei szezonban inkább a földes árnyalatok diktálnak, hangsúlyos derékvonallal, izgalmas gallér- váll- és ujjmegoldásokkal.

ballonkabat_2022_oszi-teli_trendek_lilla_stilusblogja.png

Végül jöjjön egy kis szavazás:

Források: Vogue / Harper’s Bazaar / The Zoe Report / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2017923725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása