Lilla Stílusblogja

A legjobban öltözött sztársportolók

2019. április 28. - Lilla Stílusblogja

Presztízs lett a jólöltözöttség a sportolók körében. Elfelejthetjük a melegítőt és az edzőcipőt, a teniszezők, jégkorongosok és kosárlabdázók az eleganciára esküsznek.

sportolok.png

P.K. Subban

A Nashville Predators jégkorongcsapat védője nagy hangsúlyt fektet megjelenésére, ugyanis azt vallja, megjelenésével azt a szervezetet képviseli, melynek játszik, egyúttal tisztelettel szeretne adózni neki – „persze, divatos is akarok lenni, hiszen fiatal vagyok, de amit viselek, annak ízlésesnek kell lennie” – teszi hozzá. Saját stílusát úgy írja le, mint ami folyamatosan változik, mégis állandó benne, hogy klasszikus, letisztult és éles, egyúttal kreatív és előremutató. A leggyakrabban öltönyt és nyakkendőt visel, inkább „felülöltözik” egy eseményre. „Véleményem szerint az öltöny mindig reprezentál valamit. Amikor meglátsz egy férfit öltönyben, profinak találod. Amikor öltönyt viselek, azt akarom sugározni, hogy olyasvalaki vagyok, akit komolyan kell venni.” Stílus szempontjából David Beckham öltözködését tartja etalonnak, emellett kedvenc sorozatából, a Broadwalk Empire-ből inspirálódik. A torontói születésű játékosról sokan úgy hiszik, stylisttal dolgozik, holott egyszerűen élvezi kitalálni outfitjeit, újabb és újabb összeállításokat kreálni magának. Több ízben együttműködött már az RW&CO céggel, akiknek férfiöltönyöket tervezett. „Mivel nekem is gyakran kell öltönyt viselnem, meg tudom érteni, miért nem szeretik annyira a férfiak – sokszor kényelmetlenek. A mi kollekciónk nem ilyen. Azt akartam, hogy az ügyfeleink öltönyben is komfortosan érezzék magukat egész nap.” Kedvence egy ablakkockás öltöny, és nagyon is hisz „a kevesebb több” elvében.

LeBron James

A Los Angeles Lakers sztárja igazi mestere annak, hogyan lehet keverni a tradicionális szabászatot a modern darabokkal. A kétméteres óriást leggyakrabban neutrális színekben és klasszikus fazonú ruhadarabokban láthatjuk, mégsem riad vissza attól, hogy extravagánsabb holmikat csempésszen a megjelenésbe. Lehet az egy motorosdzseki a John Elliott-tól egy Tom Ford nadrággal és fekete pólóval párosítva, Buddy Holly-szemüveggel, ezüst nyakláncokkal és Air Force sneakersszel – ezek bár önmagukban nem számítanának különösebben extrém daraboknak, együtt mégis szokatlan, izgalmas benyomást keltenek. Egy másik alkalommal sikerült megspékelnie a klasszikus eleganciát a sportossal: egy kockás Hermés kabátot viselt Nike Air Force 1 edzőcipővel. Stílusa mögött Rachel Johnson stylist áll, aki az NBA-sztárt divatcsillaggá tette. Johnson a főiskola után az Essence Magazine-nak dolgozott, majd zenészeket öltöztetett, ezt követően került a sport közelébe. A stylist tisztában van vele, hogy LeBron-nak felismerhető márkákat kell viselnie, és bár alapvetően a divat és a sport világa nagyon távol áll egymástól, közelíteni kell a kettőt, hogy „megértsék egymást”. Annak idején stigmatizálták az atlétákat, hogy túl nagyok, erősek, maszkulinok, nagyon nehéz öltöztetni őket ilyen fizikummal, ráadásul nincsen stílusérzékük. Ezen a sztereotípián akartak változtatni, és úgy tűnik, sikerült – az NBA sztárjai mostanra a legjobban öltözött sportolók között vannak.

Henrik Lundqvist

Meg sem lepődünk, ha a New York Rangers 37 éves svéd jégkorongkapusa elegáns tengerészkék öltönyben, ropogós fehér ingben, nyakkendőt és mandzsettagombot viselve jelenik meg a nyilvánosság előtt – precízen van borotválva, frizurája éppoly’ kifogástalan. Elmondása szerint a hét öt napján biztosan öltönyt visel, szabadnapjain azonban szívesen bújik farmerba. Az öltöny viselése számára is presztízskérdés, hiszen nem mindegy, hogy miben jelenik meg a nyilvánosság előtt, ám öltönyvásárlásnál nem a márkát tartja szem előtt, hanem azt, hogy tökéletesen illeszkedjen. Természetesen, ha valaki nem konfekcióméret, az illeszkedéssel problémák lehetnek, ez a sportolóknál sincs másképp, így Lundqvist minden öltönyvásárlás után meglátogatja a szabóját, hogy ráigazítsa a ruhadarabokat. A kapus kerüli a túl sok mintát, a letisztultság híve. Azt mondja, amikor New Yorkba került, csapattársai sokat viccelődtek az öltönyein, a nyakkendőin és a farmerein, ám manapság a fiatalabb sportolók meglehetősen ügyelnek a megjelenésükre, így ez elmúlt. „Vicces, mert ha összehasonlítom magam a svédekkel vagy a new york-iakkal, nem látom magam nagyon divatosnak. Van egy bizonyos mód, ahogy öltözöm, de nem próbálom követni a trendeket.” 2018-ban a TAG Heuer óramárka nagykövete lett, és egy limitált szériás karórát is tervezett a cég számára. „Elég sokáig az a „ruhás pasas” voltam, aztán ahogy idősebb lettem, és picivel több pénzt kerestem, sokkal izgalmasabbnak tűntek az órák. Imádom a nagyszerű dizájnt!” Idén januárban San Jose-ban lepte meg az újságírókat, amikor megmutatta, hogy öltönyének bélése nem mást, mint a Keresztapát ábrázolja.

Roger Federer

A svájci teniszező a világ egyik legismertebb sportolója 20 egyéni Grand Slam-győzelemmel. Bernard Arnault – az LVMH cégcsoport igazgatója – „élő istennek” hívja, Bill Gates a Time 100-as listáján méltatta, legnagyobb rajongója pedig nem más, mint Anna Wintour, a Vogue magazin főszerkesztője. Federer a klasszikus eleganciát részesíti előnyben, mind a pályán, mind a pályán kívül. Sziluettjei letisztultak, egyszerűek, a színek semlegesek – a kék, a szürke, a barna és a fehér dominálnak. A pályán sem visel élénk színeket, kerüli a harsány mintákat, megjelenése olyan, mintha egy laza, elegáns kerti party-n venne részt. Amikor annak idején Anna Wintournak feltették a kérdést, melyik sport couture-t kedveli, a válasza az volt, „bármit, amit Roger visel”. „Régen futócipőt viseltem pólóval és farmerral. Aztán jött Mirka (a teniszező felesége, Miroslava Vavrinec – szerk.), és azt kérdezte, biztosan ezt akarom-e viselni. Kis idő elteltével aztán rájössz, hogy vannak vörös szőnyeges megjelenések, szükséged van öltönyre és nyakkendőre. Elkezdtem élvezni a változtatásokat, új kombinációkat próbáltam ki. Jó érzés volt „felöltözni”.” 2016-ban debütált közös kollekciója a Nike-val, mely a NikeCour x RF nevet kapta.

Chris Bosh

Az olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó korábban a Miami Heat játékosa volt LeBron James-szel, jelenleg „szabadügynök” az NBA-ben. Elmondása szerint az NBA manapság nagyon átitatódott a divattal, a szurkolók pedig látni akarják, mit viselnek a játékosok. Lassacskán a divattervezők is ráeszméltek, mekkora marketing ereje van a sportolóknak, így egyre gyakrabban szeretnének együttműködni velük. Hogy jellemzi Bosh a személyes stílusát? „Nem vállalok túl sok kockázatot. Mindig is szerettem öltönyt viselni, de úgy gondolom, az egyszerűség a kulcs. Nem viselek őrült színeket, fazonokat.” Bosh stílustanácsadója Kesha McLeod, aki összerakta a kosaras gardróbját: 55 pár elegáns lábbeli, 40 öltöny, 35-40 ing és 6 sportzakó áll a rendelkezésére, hogy havi 20 outfitet kreáljon a sportolónak. A tanácsadó minden utazás előtt számos összeállítást készít, majd küld a sportolónak egy emailt olyan instrukciókkal, mint „feltűrheted az ing ujját”, „leveheted a dzsekit”, „nyakkendővel és anélkül is működik”. A kosaras 2014-ben saját nyakkendő kollekciót dobott piacra, Mr. Nice Tie néven. Miért éppen nyakkendők? Bosh gyerekkori emlékei miatt: amikor az édesapja reggelente öltözködött, nyakkendővel fejezte be a szettet. „A férfiaknak nincs akkora mozgásterük kiegészítők tekintetében. Valami olyat akartam készíteni, ami klasszikus, ugyanakkor menő” – mondja.

 

Források: Sports Illustrated / GQ / NiceKicks / New York Post / New York Times / The Daily Beast

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114792344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása