Lilla Stílusblogja

Sejtelmes ruhák Halloweenra a Vámpír feleségétől

2020. október 12. - Lilla Stílusblogja

A The Vampire's Wife a H&M-mel karöltve készített egy ragyogóan nőies kollekciót a 70-es évek szellemében.

the_vampires_wife_hm_boritokep.jpg

Az egykori brit modell, Nick Cave zenész felesége, Susie Cave 2014-ben indította el saját ruhamárkáját, The Vampire’s Wife néven üzlettársával, Alex Adamsonnal közreműködve. Egy kis kapszulakollekcióval indultak, majd pár év leforgása alatt jócskán kinőtték magukat, ruháik a vörös szőnyegen több ízben visszaköszöntek: Dakota Johnson, Cate Blanchett és Margot Robbie ugyancsak szívesen viselik Susie ikonikus ruhadarabjait.

susie_cave_the_vampires_wife.jpgSusie Cave, a The Vampire's Wife alapítója és tervezője 

Hogy honnan ered a márka neve? A The Vampire’s Wife – azaz, A Vámpír felesége – Nick Cave fejéből pattant ki. Ahogy a zenész fogalmaz: “(Susie) érti a nőiség erejét, sokkal inkább, mint bárki más, akivel valaha találkoztam. Nem érdekli, mások mit gondolnak, megvan a maga elképzelése a szépségről, amit formába önt.”

katalin_hercegne_the_vampires_wife.jpg

Katalin hercegné is szívesen viseli Susie Cave ruháit

Fiuk halála után a ruhatervezés segített Susie-nak talpra állni. Örömét leli az alkotásban, mindig is szép dolgokat szeretett volna létrehozni - és nem akart örökké áldozata maradni annak, ami a fiával történt (Arthur Cave egy szikláról lezuhanva vesztette életét mindössze 15 évesen). Bár úgy érezte, nem képes többé tervezni, a tragédia után három hónappal hívást kapott Daisy Lowe modelltől, hogy készítsen a számára ruhát egy díjátadó ünnepségre. Bevette hát magát az irodájába, és megalkotott számára egy káprázatos vörös estélyit. Amikor később viszont látta ruháját a magazinok hasábjain, az volt számára a fordulópont: onnantól visszatért a tervezéshez, minden nap dolgozik.

daisy_lowe_the_vampires_wife.jpg

Az izgalmas vörös ruha, amit Daisy Lowe-nak tervezett

Ruhái az 50-es évek hangulatát idézik finom vonalaikkal, nőiesek, sejtelmesek. A darabok elkészítéséhez a selymet Angliából szerzi be. Sajátos esztétikája a jelmezek szeretetéből ered: nagy hatással volt rá az Orosz Balett, a mozifilmek, a természet és a gyermekkönyvek is. „Valójában a The Vampire’s Wife azért született meg, mert nem volt mit felvennem. Volt egy elképzelés a fejemben arról, hogy mit viselnék szívesen, de sehol sem találtam hasonlót.

A modern ruhák többsége inkább a tervezőt mutatja meg, mintsem a viselőjét. Azt szeretném, hogy ha az emberek meglátnak egy nőt az általam tervezett ruhában, akkor azt mondják, hogy „Milyen gyönyörű nő!”, és ne azt, hogy „Milyen szép ruha!”.

susie_cave_nick_cave.jpgSusie Cave, Nick Cave és Bella Freud a Pussy Bow Collection fotózásán 

Nemrégiben ismét nagy elismerés érte a tervezőt, kollaborációra kérte fel ugyanis a H&M. A fast fashion márka korábban már Karl Lagerfelddel és a Valentino divatházzal együttműködve vonultatott fel szebbnél szebb darabokat a nagyközönségnek elérhető áron, idén ősszel a The Vampire’s Wife-fal közösen alkottak meg egy kapszulakollekciót Halloween előtt. Az egy héttel ezelőtt debütált kollekció bátor és nőies. Tartalmaz többek között egy sejtelmes csipkés miniruhát erőteljes vállmegoldással, mely újrahasznosított anyagból készült. A Susie-ra jellemző hosszú, karcsú sziluettek szintén megjelennek. Boszorkányos kiegészítők is megtalálhatók a darabok között, felhő, szem vagy éppen vámpírfog alakú medálokkal, nyakláncokkal, klipszekkel együtt. A kollekció uralkodó színe a fekete, gazdag bársony textúrákkal és csipkékkel operál, egy kis csillogással megfűszerezve, enyhén 70-es évek feelinggel.

Képek forrása: H&M

 

Források: Vogue / Harper’s Bazaar / Liberty London / H&M

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9816236352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása