Lilla Stílusblogja

A Tudhattad volna ruhái és ékszerei a kulisszák mögött

2020. december 07. - Lilla Stílusblogja

A Nicole Kidman és Hugh Grant nevével fémjelzett sorozat az idei év egyik nagy dobása. De a széria ruhái és ékszerei is káprázatosak.
tudhattad_volna_stilus_boritokep.jpg

Visszafogott elegancia gazdag színekben

Signe Sejlund jelmeztervező neve olyan filmekből lehet ismerős a számunkra, mint a Serena, az Éjszakai szolgálat vagy a Madarak a dobozban, most pedig a televíziónézők üdvözlik a munkáját, hiszen ő alkotta meg a Tudhattad volna című sorozat ruháit. Elsősorban Nicole Kidman öltözékét méltatták a divatmagazinok, a Vogue például több cikksorozatot lehozott a témában az elmúlt hetekben. Való igaz, már az első részben feltűnik Kidman jólöltözöttsége, tökéletesen eltalálták a világos bőréhez és gyönyörű vörös hajához passzoló árnyalatokat, és magas, karcsú termetét is sikerült kihangsúlyozni a klasszikusan elegáns ruhákkal.

nicole_kidman_tudhattad_volna.jpg

Meleg, őszi árnyalatok dominálnak Grace Fraser gardróbjában 

Sejlund célja nem egyszerűen az volt, hogy drága ruhákba öltöztesse a new yorki elithez tartozó szereplőket, szerette volna a karaktereket is megmutatni a ruhákon keresztül. A legjobban ezt Grace Fraser karakterével sikerült elérnie, akit Nicole Kidman alakít.

Azt akartam, hogy titokzatos legyen. Olyan megjelenést képzeltem el neki, amit Nicole-on még nem láthattunk azelőtt.”

- mondja a jelmeztervező.

Bár a sorozatban Kidman tetőtől talpig híres divatházak luxus darabjait viseli (az emlékezetes bordó kabát Phillip Lim munkája, de láthattuk például egy teveszín ceruzaszoknyában a The Row-tól), mégsem hivalkodó az öltözéke, sosem visel magán logókat. Ehelyett minőségi anyagokkal, elegáns szabásvonalakkal érték el, hogy Fraser vagyonos nő hatását keltse.

zold_barsony_kabat_nicole_kidman.jpg

A zöld bársony kabát többször is felbukkan a sorozatban

Az egyik jellegzetes ruhadarab, amit Kidman több ízben visel a sorozatban, egy hosszú, zöld bársonykabát csuklyával. Színek tekintetében végig meleg, őszi árnyalatokkal játszottak, nem véletlenül – ezek az árnyalatok jól passzoltak a jóindulatú, melegszívű pszichológusnőhöz. A csuklya pedig felidézi bennünk a meséket, gondoljunk csak a Piroska és a farkasra – Grace ugyanilyen gyanútlan a férjével kapcsolatban.

Az első epizódban egy jótékonysági bálon láthatjuk Grace Frasert, mégpedig egy káprázatos irizáló estélyiben. A földig érő, pliszírozott, V-kivágású ruha a Givenchy divatházat dicséri, amely 2019-es Resort kollekciójában mutatta be ezt a darabot.

nicole_kidman_givenchy_estelyi.jpg

Irizáló estélyi ruha a Givenchy-tól

 

Meseszerű ékszerek

A ruhák mellett nagy érdeklődést váltottak ki a nézőkben Kidman ékszerei is. Gyönyörű fülbevalóit és gyűrűit a Sejlundhoz hasonlóan dán származású Rebecca Elbek ékszertervező készítette.

Elbek azt mondja, Sejlund előszeretettel dolgozik dán tervezőkkel a kosztümök megalkotásakor, és olyasvalakit keresett, aki egyedülálló, már-már mágikus külsejű ékszereket készít. Egyúttal Kidman szerepéhez illő exkluzív ékszereket szeretett volna.[Sejlund] felkeresett engem, és mesélt nekem a történetről, valamint Grace Fraser karakteréről. Az elképzelés az volt, hogy álomszerű, tündérmeséket idéző ékszereket alkossak, amik drágának és high-endnek tűnnek.” – mondja Elbek.

fine_scarab_ring_the_undoing.jpg

A szkarabeusz gyűrű

Sejlund és Elbek többször találkoztak, több különböző ötlet és rajz felmerült, végül egy kifinomult szkarabeusz gyűrű mellett döntöttek, melyet Kidman a sorozatban a mutatóujján visel. A gyűrű egyszerre szimbolizálja a misztikumot és a védelmet. A kivitelezés szinte antik hatású, köszönhetően a kis gyémántoknak, és a középen elhelyezkedő arany szkarabeusznak. Egy másik, bagoly motívumos gyűrű a gyűrűsujján található. A bagoly a bölcsesség és az intuitív tudás szimbóluma, Grace Fraser pedig pszichológusként dolgozik, ezért a párhuzam. A kisujján egy ún. nomád gyűrűt kapott helyet, ami a szabadság és a nomád szellemiség jelképe.

nomad_ring_the_undoing.jpg

A nomád gyűrű

 

Források: Independent / The Zoe Report / Fashion Week Daily

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr10016322178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása