Lilla Stílusblogja

Lássuk 2019 őszi-téli trendjeit!

2019. szeptember 01. - Lilla Stílusblogja

Minimalista vonalak kontra extravagancia - ez a kettősség jellemzi az idei őszi-téli trendeket. Mindenki találhat kedvére valót a szezonban.

2019_oszi-teli_trendek.png

Az idei őszi-téli szezon trendjei lehetővé teszik, hogy kibontakoztassuk a személyiségünket, mindenki megtalálhatja köztük az ízlésének megfelelőt. Alapvetően két oldal feszül egymásnak: az egyik a minimalizmus, a másik az extravagancia. Míg a minimalizmus kedvelői bőszen válogathatnak idén a letisztult vonalakból és a visszafogott színekből, a bátrabbak, a feltűnést kedvelők tetőtől talpig színekbe öltözhetnek, vagy éppen flitteres, tollas ruhadarabokat ölthetnek magukra.

A jómódú nő

2019. őszi-téli trendjei közül a legfelkapottabb a „burzsuj nő” ideálja, mely a 70-es évek kifinomult párizsi hölgyeit emeli piedesztálra, akiknek mindig is kimagasló érzékük volt a könnyed eleganciához. Mit viselnek ezek a hölgyek? Selyemblúzokat, lágyan leomló midi szoknyákat, selyemsálakat, bőrcsizmákat, aviátor napszemüveget és hatalmas ékszereket. Elsősorban a föld színek dominálnak, a barnák, a narancsok, a zöldek, a sárgák. Előtérbe kerülnek a nőies vonalak, a ruhák derékhangsúlyosak, és előszeretettel viselnek övet. Megjelenésükre a zártság jellemző, nem mutatnak túl sokat, a kevesebb több elve érvényesül. Ha szeretnénk megbolondítani a look-ot, dobjuk fel állatmintás kiegészítőkkel, pl. leopárd mintás táskával, kígyó mintás csizmával! Emellett népszerű a kockás minta is, ha valakihez közel áll a preppy stílus, bátran vegyítheti a kettőt.

burzsuj_no_2019_oszi-teli_trendek.png

Elegáns kosztümök

Van, aki csak az üzleti életben viseli, más a hétköznapokban is szívesen hordja, míg akadnak, akik sosem viselnek/viseltek kosztümöt. Bárhova tartozz is, a kosztüm – legyen az nadrágkosztüm vagy kiskosztüm - a szezon megkerülhetetlen trendje, ami mellett nem mehetünk el. Elsőre talán nem gondolnánk, hogy kényelmes lehet, szexi pedig pláne – pedig az új szabásvonalak nagyon is előremutatók, eleganciát sugároznak és érzékiek. Ám ha az üzleti életben viseled őket, fontos a mértékletesség, a színek legyenek visszafogottak (tengerészkék, világosszürke, középszürke, krémszín, pasztellek)! Kísérletezzünk a kiegészítőkkel, hogy modernné, frissé tegyük a megjelenésünket!

kosztumok_2019_oszi-teli_trendek.png

Minimalista vonalak

Visszafogott szabásvonalak, tiszta árnyalatok, az egyszerűség dicsérete. Hódít a minimalizmus, mégis nagyon sikkes formában. Színek terén a fehér, a krémszín, a bézs, a teveszín és a karamell dominálnak, melyek egymással is jól párosíthatók. Az anyagok puhák, a szabásvonalak élesek. A kínálatból érdemes hosszú kabátot választani, mely optikailag nyújtja a sziluettet. Még jobb, ha öves/megkötős a kabát, így derekat „tudunk csinálni” a segítségével.

minimalista_vonalak_2019_oszi-teli_trendek.png

Színkavalkád

Akár tetszik, akár nem, még mindig tartják magukat a vad, telített színek, ráadásul a kifutók alapján tetőtől talpig viselik ezeket. Jönnek a kobaltkékek, a jádezöldek, a savsárgák, a paprikapirosak és az izzó narancsok. Két út lehetséges: monokróm szettek összeállítása (amikor a fejunk búbjától a talpunkig ugyanazt vagy közel ugyanazt az árnyalatot viseljük magunkon), vagy pedig a color blocking („színtúladagolás”, amikor egymással ellentétes, egymást felerősítő színeket keverünk egy szetten belül). Bátrabbaknak ajánlom ezt a trendet, mely meg kell hagyni, életvidámságot sugároz. Miért kellene szürkébe és feketébe bújnunk, csak azért, mert beköszöntött az ősz? Arra azért figyeljünk, hogy egy outfiten belül háromnál több színt lehetőleg ne keverjünk – így elkerülhetjük a papagáj-effektust.

szankavalkad_2019_oszi-teli_trendek.png

Diszkó csillogás

Flitterek és strasszok minden mennyiségben. Óvakodjunk attól, hogy diszkógömbnek öltözzünk: a flitteres szoknyákat vagy nadrágokat párosítsuk egyszerű felsőrésszel (akár egy ropogós fehér inggel!), s ugyanígy, a csillogó felsőhöz valamilyen letisztult alsórészt érdemes választani az ízléses megjelenés érdekében! Elsősorban év végi party-kra, céges bulira vagy szilveszteri vacsorára ajánlom ezeket a ruhadarabokat, a hétköznapokban inkább kiegészítőkön ildomos viselni a flittereket, mondjuk egy pici clutch-on, esetleg cipőn vagy ékszereken.

diszko_csillogas_2019_oszi-teli_trendek.png

Tollak

A tollakról talán inkább a színpadiasság jut eszünkbe, mintsem a frissesség, így itt is azt javasolnám, hogy hagyjuk meg elegáns összejövetelekre, év végi party-kra a viselésüket. Nem új  trend egyébként, már több szezon óta tartja magát, idén viszont odáig merészkedtek a tervezők, hogy tetőtől talpig tollakba bújtatták modelljeiket (Marc Jacobs például Christy Turlingtont). Jobban járunk, ha kis felületen, vállakra applikálva, táskán vagy szandálon viseljük őket, és a színekkel is érdemes csínján bánni, hogy ne keltsük madár látszatát.

tollak_2019_oszi-teli_trendek.png

 

Források: Vogue / Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1915034292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása