Lilla Stílusblogja

Szupernőies luxus cipők a Charlotte Olympiától

2019. április 07. - Lilla Stílusblogja

Charlotte Dellal az elmúlt tíz évben saját luxus cipőmárkáján dolgozott, melyben boszorkányosan keveri a hollywoodi fényűzést egy csipet brit humorral és extravaganciával.

charlotte_olympia_borito2.jpg

„Mindig is imádtam a csillogást. A csillogás vitt a divatba” – mondja Charlotte Dellal, a Charlotte Olympia luxus cipő- és kiegészítő márka alapítója. Gyermekként rengeteg régi fekete-fehér filmet nézett édesanyjával, kedvence a Gilda volt Rita Hayworth főszereplésével, de Hollywood aranykora iránti rajongása azóta sem múlt el, az elegancia, a fényűzés megmutatkozik a munkáiban.

charlotte_dellal.jpgCharlotte Dellal

Charlotte Fokvárosban született a brazil modell Andrea Dellal és a befektetési mogul, Guy Dellal elsőszülött gyermekeként. Édesanyja a 70-es évek divatvilágának megkerülhetetlen szereplője volt, dolgozott többek között Yves Saint Laurent-nak és a Valentino-nak, így Charlotte számára nem volt idegen a divatszakma, sok híresség mozgott körülöttük. Állítása szerint már egészen kiskorától a márkaépítés érdekelte, akkor is, amikor még azt sem tudta pontosan, mi az a márka. Az érettségit követően a London College of Fashion-re jelentkezett, hogy divattervezést tanuljon – hamar kiderült azonban, hogy más az útja. „Az oktatóm felfigyelt rá, hogy minden összeállításhoz kiegészítőket tervezek. A tanácsára átiratkoztam a Cordwainers College-ba, ahol az első cipő elkészítése után rájöttem, valóban ezzel szeretnék foglalkozni” – emlékszik vissza a tervező. Gyakorlatot Giambattista Valli-nál szerzett, majd úgy döntött, elindítja saját vállalkozását. Ez 2008-ban volt. „Amikor azt mondtam apámnak, cipőket akarok tervezni, annyit kérdezett, hobbi vagy üzlet lesz. Azt feleltem, üzlet. Ekkor elmagyarázta, mennyire fontos a jó üzleti terv.”

charlotte_olympia_2.jpgA tervezőnő street style-ban is otthon van

Miután a család támogatását megszerezte, kezdődhetett a márkaépítés. Charlotte lábbelijei jól megkülönböztethető jegyekkel bírnak (a brit humor és a ragyogó hollywoodi esztétika keveredik alkotásaiban), csillogó tervei modern sziluettekkel párosulnak, újra és újra elkápráztatva a hölgy vásárlókat.  Minden termék kézzel készül Olaszországban, a legfinomabb anyagok felhasználásával, míg végül minden lábbelire és kiegészítőre rákerül Charlotte logója, az arany pókháló. Munkásságát Elsa Schiaparelli és Salvatore Ferragamo inspirálják, terveit bátor szín- és mintaválasztás jellemzi, melyek hamar a modern, stílusos nő kedvenceivé váltak. Az értékesítés online és fizikai üzletekben egyaránt zajlik, vannak üzleteik Manhattanben, Beverly Hillsben, Los Angelesben, de Dubaiban és Moszkvában is. A tervező 2011-ben és 2015-ben elnyerte a British Fashion Award „Az év kiegészítő tervezője” díját, emellett lehetősége nyílt együttműködni Victoria Beckhammel, és készített cipőket az Agent Provocateur-nek is.

Néhány izgalmas Charlotte Olympia-lábbeli (nagyításhoz kattints a képekre!)

Korábban a magassarkú cipőket helyezte előtérbe, ám gyermekei megszületése után felismerte, hogy a női ruhatárban igenis helye van a lapos talpú változatoknak. „A cipőket magam próbálom fel. Ugyan milyen női cipőtervező volnék, ha kényelmetlen lábbeliket készítenék, amikben nem lehet járni?” Érdekesség, hogy a legnagyobb sikert éppen egy ilyen lapos lábbelivel aratta: a „Kitty slipper” egy macskaarccal dekorált papucscipő, amit Alexa Chung, Beyoncé és Sarah Jessica Parker egyaránt szívesen viselnek.

alexa_chung.jpgAlexa Chung modell egy macskás Charlotte Olympia-cipőben

A cipők és a kiegészítők gyakran a designról kapják a nevüket. A Great Wedge of China kínai motívumokkal operált, a 9 Till 5 kollekció pedig olyan üzleti lábbeliket takart, melyek magassága 5 és 9 cm között volt. A Leading Lady nevű kézitáska kollekció 4 különböző stílust tartalmazott, melyek az Astaire, Gable, a Bogart és a Brando nevet viselték – Charlotte a táskák mindegyikéhez hozzájuk passzoló könyékig érő bőrkesztyűt kreált, valamint kesztyűtartót és gyönyörű fésűt. De miért kapták a kollekció darabjai nevüket férfiakról? „Szeretem a kezemben tartani őket” – nyilatkozta humorosan a tervezőnő.

 

Források: Charlotte Olympia / Business of Fashion / The Guardian / Vogue

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig keresd a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr414746631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása