Lilla Stílusblogja

90-es évek egy kis csavarral

2020. július 05. - Lilla Stílusblogja

Visszatért a 90-es évek a divatba, lássuk, hogyan tehetjük modernné az egykor ikonikus ruhadarabokat!
90-es_evek_divatja.png

A 90-es években a divatot erőteljesen alakította a zene: a grunge stílus mögött ott állt pl. a Nirvana, Kurt Cobainért rajongtak a fiatalok, szívesen utánozták a póló és ing+laza farmernadrág outfitjeit; ezzel párhuzamosan tombolt a hip hop őrület, elterjedtek a színes, mintás oversize pulóverek és az edzőcipők. Ha valakihez közelebb állt a jókislány stílus, meríthetett Britney Spears és Cher Horowitz (Spinédzserek) szettjeiből. Nem hagyhatjuk ki az évtizedben adásba kerülő Jóbarátok című sorozatot, amit a mai napig képesek vagyunk újra-és újranézni: a Rachel Greent alakító Jennifer Aniston óriási divatot teremtett akkoriban a frizurájával. Egy másik korszakalkotó széria, a Szex és New York mai napig a divatrajongók bibliája. A kifutókon az atletikus szupermodellek mellett - mint Cindy Crawford vagy Naomi Campbell – feltűnt Kate Moss, aki a „heroin chic”-et képviselte csontsoványságával.

90-es_evek_ikonikus_karakterek.png

Mit is mondhatnék? Nekem, aki a 90-es években voltam gyerek, nem is tűnik annyira távolinak a Spice Girls és a Spinédzserek világa, így nem mondhatnám, hogy különösebben lázba hoznának az üzletekben és a webshopokban egyre nagyobb helyet követelő, majd’ harminc évvel ezelőtt ikonikusnak számító ruhadarabok: a crop topok, lezser farmernadrágok, halászsapkák és szögletes orrú cipők. Sőt, ha egészen őszinte akarok lenni, alapesetben az ízlésességüket is megkérdőjelezem - mégis kíváncsi voltam, hogyan tudnánk modernné és esztétikussá tenni őket.

Alakkövető szaténruha

Ez a leginkább hálóingre hajazó ruhadarab jó választás lehet azok számára, akik kedvelik a nőies holmikat. Sajnos főként karcsú hölgyeken mutat jól, mert a fényes anyag és a testet követő szabásvonal sok mindent megmutat. Épp emiatt vigyázzunk a ruha hosszára, ne legyen túl rövid vagy túl magasan sliccelt! Nem csak esti alkalomra, vacsorához vagy party-ra lehet viselni: ha a sportos stílust kedveled, akkor vehetsz alá egy egyszerű fehér pólót, vagy párosíthatod sneakerrel. Ha vagányabbá tennéd ezt a csajos ruhadarabot, akkor bakanccsal is bevállalhatod! De egy szimpla ropogós fehér inggel ugyancsak megállja a helyét.

Crop top

A „haskidobó” top volt a másik nagy kedvenc a 90-es években, és általában mellőzött minden kifinomultságot. Érdemes kerülni a crop top-mom jeans kombinációt, főleg, ha kiöregedtünk a középiskolából: ha mindenképp egy ilyen rövidre szabott felső mellett teszed le a voksodat, párosítsd inkább egy lenge culotte nadrággal vagy A-vonalú szoknyával midi vagy maxi változatban!

Farmer overál

A bő farmer overál a hip hop sztárokkal és a Kaliforniába jöttem című sorozattal vált népszerűvé. Alatta színes pólót viseltek, fölé jöhetett mondjuk egy kockás ing. Manapság ismét egyre népszerűbbek az overálok, én magam is kedvelem őket, egy farmer overál pedig rendkívül kényelmes viselet, és izgalmas látvány a szürke utcaképben. Magassarkúval ugyanúgy kombinálható, mint sportcipővel, ha pedig nem vagy oda a kezeslábasért, akkor a kantáros farmerruha opció lehet a számodra.

Szögletes orrú cipők

Néhány napja futottam bele a Szex és New Yorknak abba az epizódjába, amiben Charlotte-ot drága lábbelikkel halmozza el a lábfetisiszta cipőbolt tulajdonos. A szögletes orrú cipőket néhány éve még mindenki cikinek tartotta, most a trendkövetők ódákat zengenek róluk. Kinek tetszik, kinek nem, elmenni úgysem tudunk mellettük, ellepték a kirakatokat. Azért óvatosan, néhány szezonnál többet nem biztos, hogy megérnek – inkább a klasszikus fazonokat részesítsd előnyben!

 

Források: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2515983240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása