Lilla Stílusblogja

2022 legjobban öltözött férfisztárjai

2022. június 19. - Lilla Stílusblogja

Híresek, sármosak és piszkosul jól öltöznek.

2022_legjobban_oltozott_ferfisztarjai.png

A GQ magazin minden évben összeállítja a legjobban öltözött férfiak listáját, melyről legutóbb olyan nevek kerültek a blogra, mint Jeff Goldblum, Harry Styles vagy Ryan Gosling. Az idei listát (ami itt tekinthető meg teljes hosszában) tovább szűrtem, és most a top 5 kedvencemet mutatom be Nektek. Szerepelnek rajta színészek és zenészek, a cél az volt, hogy a stílusok tekintetében minél színesebb legyen a paletta, ami mégis közös a lista szereplőiben, hogy bátran képviselik magukat az öltözködésen keresztül is.

Timothée Chalamet

Az ifjú színész stílusáról már 2019-ben ódákat zengtem ebben a cikkben, a legnagyobb divatmagazinok azóta is a legizgalmasabban öltözködő celebek között tartják számon a Dűne sztárját. Chalamet a Szólíts a neveden című filmje megjelenését követően kezdett el komolyabban foglalkozni a divattal, nincs fogadott stylistja, inkább saját maga állítja össze vörös szőnyeges szettjeit. A tervezők közül Raf Simons-t, Haider Ackermann-t és Hedi Slimane-t kedveli leginkább, és a klasszikus szmokingos megjelenés helyett modernebb, fiatalosabb összeállításokban jelenik meg a nyilvánosság előtt: legyen az egy virágmintás öltöny vagy egy 3 000 db Swarowski kristállyal kirakott kapucnis felső öltönynadrággal és bakanccsal párosítva a Louis Vuitton-tól.

Tyler, the Creator

Az amerikai rapper és producer nevével, bevallom, a GQ listáján találkoztam először, de mentségemre szóljon, nem vagyok otthon a rap zenében. Mindenesetre egyből megfogott a stílusa, Tyler ugyanis egyáltalán nem fél a színektől vagy a mintáktól, gyakran viseli is őket, a 2020-as Grammy gálán például tetőtől talpig rózsaszínbe öltözött csomaghordárként jelent meg. Zenei karrierje mellett építette fel Golf le Fleur nevű márkáját, ami tovább segítette őt megjelenésének csiszolásában. Legutóbbi együttműködései a Vans-szal és a Lacoste-tal annyira sikeresek voltak, hogy azonnal elkapkodták a termékeiket, ami jól mutatja, hogy nem csak Tyler zenéje, de stílusa iránt is nagy a kereslet. A Golf le Fleur gördeszkaruházata tobzódik a pasztell árnyalatokban, népszerűek a rövidnadrágok és a sapkák is. Egy merész rögbi ing,  egy pár sportcipő és egy menő táska mind hozzájárulnak Tyler egyedi megjelenéséhez, melyet sokan próbálnak utánozni a rajongók közül.

Josh O’Connor

Bár A korona sztárjának megjelenése nem olyan hivalkodó, mint az ugyancsak brit származású Harry Styles-é, mégis hatással van a divatra. O’Connor könnyedséggel közelíti meg a divatot, legyen szó túlméretezett kötött pulóverek rétegezéséről, netán széles szabású kockás nadrágokról, melyeket hozzáillő zoknival párosít – ez a hozzáállás pedig emlékeztet minket arra, hogy a kevesebb néha több. Persze, meg kell jegyezni, a színész stílusának kialakításában nagy szerep jutott Harry Lambert stylistnak, aki precízen dolgozza ki  a színész egy-egy outfitjét. A részletekre való odafigyelés, a tökéletesen illeszkedő bespoke öltönyök kiválóan illenek O’Connor személyiségéhez, nem véletlen, hogy a spanyol Loewe divatmárka kreatív igazgatója, Jonathan Anderson is felfigyelt rá, és felkérte a színészt, hogy szerepeljen kampányaiban.

Lakeith Stanfield

A színész itthon elsősorban a Tűnj el! és a Halállista című filmekből lehet ismerős a közönségnek. Stanfield azt vallja, hogy a stílus csak előadásmód, és saját magadnak öltözz, ne másoknak. Éppolyan kényelmesen érzi magát tornacsukában és kapucnis felsőben, mint egy jól szabott öltönyben, de megesik, hogy láncokkal bolondítja meg a szettjeit, vagy éppen kiltben jelenik meg az újságírók előtt. Imádja keverni azokat a darabokat, melyeknek látszólag semmi közük egymáshoz, például kockás öltönyt és halálfejes sapkát, de a végeredmény valahogy mindig működik. A Jimmy Kimmel Live egyik adásában például galambokkal díszített nadrágban és fekete zakóban jelent meg, az öltözködése érzelem-vezérelt, azt viseli, amihez éppen kedve van.

Adam Driver

A Csajok című sorozat színészét egyre inkább felfedezi magának Hollywood (lásd A Gucci-ház vagy az új Star Wars filmek), és a divatmagazinok is sorra méltatják minimalista, mégis maszkulin öltözködését. Semmi flanc, Driver az egyszerű vonalvezetésű darabokra szavaz, elsősorban sötét árnyalatokban, kékben vagy feketében. Az Anette című film bemutatóján például sportzakót, tengerészkék inget és sötét nadrágot viselt hozzáillő cipővel. Egyébként nem egyszerű rá ruhát találni, ahogy mondja, 192 cm-es magasságával óriásnak számít az álomgyárban, ahol a férfiszínészek átlagmagassága jócskán elmarad az övétől. Mindenesetre egyre több márka jelentkezik be a különleges arcú színészhez, szerepelt már a Gap reklámjaiban, valamint a Burberry parfümreklámjában is láthattuk.

 

Források: GQ / Esquire / Vogue / FashionBeans / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1617861721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása