Lilla Stílusblogja

Az álomgyár modern stílusikonja

2019. december 18. - Lilla Stílusblogja

A Lyst felmérése szerint a divat legbefolyásosabb férfija jelenleg Timothée Chalamet, akinek szettjei rendre felrobbantják az internetet, stílusát pedig imádják a fiatalok.

timothee_chalamet_boritokep.jpg

Az ifjú színész olyan alakításokkal vette le lábáról a nagyérdeműt, mint a Szólíts a neveden Eliója vagy a Lady Bird Kyle-ja, de nem csak összetett karakterek megformálásához ért piszkosul, hanem a divatban is otthon van. Vörös szőnyeges ruhaválasztásaira az egész világ odafigyel, és bizony a Lyst felmérésből kiderül, hogy az idei év legbefolyásosabb férfija a divatban egyértelműen Chalamet. Amint feltűnik a színen, a közösségi médiát elárasztják az éppen aktuális szettjeiről szóló fotók és kommentek, még a szívtipróvá avanzsált énekes-dalszerző t, Harry Styles-t is maga mögé utasította, egyedül Meghan Markle tudta megelőzni a listán.

call_me_by_your_name.jpgTimothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

De Chalamet nem volt mindig ennyire jólöltözött, idő kellett, amíg kiforrt a stílusa. A Szólíts a neveden megjelenése körül kezdett „barátkozni” a nagy divatházakkal, a forgatáson Guccit viselt, majd a GQ címlapján fotózták egy 3 000 dollárt kóstáló Saint Laurent bomberdzsekiben, a 2019-es Golden Globe-on pedig a Louis Vuitton mellett tette le a voksát.

A legtöbb hollywoodi csillaggal ellentétben Chalametnek nincs fogadott stylistja, vörös szőnyeges szettjeit saját maga állítja össze. Elmondása szerint ez elég jó móka, és ahelyett, hogy valaki a gardróbját felügyelné, közvetlen kapcsolatot alakított ki a tervezőkkel. „Olyan vagyok, mint egy rajongó. Követek tervezőket, mint Raf Simons, Haider Ackermann vagy Hedi Slimane – ezek a srácok valójában rocksztárok. Igazi művészek.” – mondja a színész. Rajtuk kívül szívesen viseli még az Alexander McQueen és a Louis Vuitton ruháit.

timothee_chalamet_haider_ackermann_ezust_oltony.jpgEgy Haider Ackermann által tervezett ezüst öltönyben

timothee_chalamet_haider_ackermann_kobaltkek_szett.jpgSzintén Haider Ackermann tervezte ezt a kobaltkék összeállítást

timothee_chalamet_haider_ackermann_szett.jpgUgyancsak Haider Ackermann-nak köszönhető ez a streetwear-beütésű szett

Chalamet egyike a fiatal színészeknek, akik mostanában átírják a vörös szőnyeges megjelenés íratlan szabályait, és a klasszikus szmoking helyett egy fiatalosabb, modernebb, enyhén streetwear-beütésű vonalat képviselnek – akár közel áll hozzánk ez a stílus, akár nem. Outfitjeiben leggyakrabban oversize kötött holmikkal, óriás printekkel, hímzésekkel, élénk színekkel operál, és bár gyakran látni őt öltönyben a sajtómegjelenéseken, mégsem mondhatnánk, hogy öltözéke tradicionális volna. Szívesen párosít öltönyt egy egyszerű pólóval és fűzős bakanccsal is, és nem riad vissza a virágmintás öltöny viselésétől sem.

timothee_chalamet_alexander_mcqueen_oltony.jpgChalamet kedveli az Alexander McQueen-t is

timothee_chalamet_givenchy_oltony.jpgItt pedig egy Givenchy-öltönyben kapták lencsevégre

Talán a legnagyobb feltűnést csillogó Louis Vuitton kapucnis pulcsijában keltette, amit öltönynadrággal és vagány bakanccsal viselt az V. Henrik londoni premierjén. (Kis érdekesség: a pulóverhez 3 000 db Swarowski kristályt és 15 000 db flittert használtak fel, az elkészítése pedig mintegy 30 órát vett igénybe. Ilyen egy igazi high fashion pulcsi, nemde?) A szett elképesztő érdeklődést generált, a Lyst szerint Chalamet hatására 192%-kal ugrott meg az érdeklődés a kapucnis pulóverek iránt az interneten, úgyhogy a fiatalember nem véletlenül került fel a legbefolyásosabb celebek listájára.

timothee_chalamet_flitteres_louis_vuitton_pulcsi.jpgA híres, kristályokkal és flitterekkel kirakott Louis Vuitton-pulcsiban

Egyébként szívesen emel középpontba egy-egy statement darabot, legyen az egy izgalmas bőrdzseki, bársonykabát vagy éppen a 90-es évek grunge stílusát megidéző kötött pulóver. Jellemző rá a bátor anyagválasztás, kedveli a bársonyt, a bőrt, és a színek terén sem marad a fekete-szürke-sötétkék palettán, jöhetnek az élénk pirosak és a fenyőzöldek. Modern szabásvonalakkal szab új irányt a tradicionális öltönyöknek, finoman egyensúlyoz a nőiesen lágy formák és a férfias elemek között.

timothee_chalamet_stella_mccartney.jpgChalamet egy Stella McCartney öltönyben a "Little Women" című film bemutatóján idén decemberben

 

Források: Vogue / Harper's Bazaar / Who What Wear / Refinery / Fashion Beans

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6915357578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása