Lilla Stílusblogja

Beckham nem csak a pályán, a divatban is otthon van

2019. június 09. - Lilla Stílusblogja

Stílustrükkök, amiket érdemes ellesni az egykori focistától.

borito_4.jpg

David Beckham már pályafutása kezdetén, a Manchester Unitednél töltött évek alatt is stílusikonnak számított, az idő múlásával pedig tovább csiszolta megjelenését. Nem csoda, hogy rendre a legjobban öltözött sportolók közé sorolják.

Ráadásul nem ő a Beckham család egyetlen divatdiktátora: felesége, Victoria napjaink egyik legkedveltebb divattervezője, legidősebb fiuk, Brooklyn szintén trendszetter babérokra tör. Az egykori futballistát az Atlanti-óceán mindkét partján ismerik, de bárhol jelenjen is meg a nyilvánosság előtt, öltözéke mindig kifogástalan. Legyen szó wimbledoni teniszmeccsről, ahova háromrészes öltönyt választ, vagy a reptéren a paparazzik által elcsípett pillanatokról, melyeken laza, hétköznapi öltözéket visel, ritkán nyúl mellé. Persze, mondhatnánk, hogy ilyen fizikummal könnyű jól kinézni, azért mégiscsak többről van szó: Beckham megjelenésén egyértelműen érződik a tudatosság. Karrierje során többször kérték fel divatmodellnek, és még saját divatmárkával is rendelkezik.

gq.jpg

Íme, néhány trükk, mellyel az urak „beckhamesíthetik” a megjelenésüket:

AMI MINDIG ÖLTÖZTET: AZ ÖLTÖNY

David Beckhamet gyakran látjuk öltönyben, és leggyakrabban a kétrészes verziót választja. A letisztult szabásvonalakra esküszik, az árnyalatok sosem hivalkodók, és a klasszikus kombinációkat részesíti előnyben, mint pl. sötét öltöny - ropogós fehér inggel. Ne feledjük azonban, hogy a fekete öltöny esti viselet, nappalra nem ajánlott! Üzleti viseletként, nappalra válasszanak inkább sötétkéket, közép- vagy sötétszürkét. Legjobb, ha a kiegészítők minimalisták, és a szettet kiegészítik nyakkendővel, valamint díszzsebkendővel. Ez utóbbi az önkifejezés egyik eszköze lehet, ugyanakkor ügyeljenek rá, hogy a nyakkendő és a díszzsebkendő színe/mintája különbözzön – célszerű elkerülni a konzerv megoldásokat, ha e kettő egyforma, az túlzottan erőltetett hatást kelt, nem túl kreatív megoldás.

IGÉNYES HÉTKÖZNAPI VISELET

Amikor kevésbé formális eseményen jelenik meg, Beckham a kényelemre helyezi a hangsúlyt. Szettjei letisztultak, klasszikusak és színei sosem „zajosak”. Kedveli a bőrdzsekit, ami kitűnő arra, hogy a szett középpontja legyen, kellően férfias, és egyébként is ajánlott, mint alapdarab minden úriember számára. Az ex-futballista farmerdzsekit is szívesen visel, és elég bátor a dupla farmer („double denim”) viseléséhez, azaz farmerdzsekit/farmeringet választ a farmernadrághoz – ez a 70-es éveket idéző trend egyébként napjainkban is hódít, érdemes kipróbálni. Előszeretettel visel pólókat, melyeknél a kulcs az egyszerű nyakvonal és a laza ujjrész, mégsem lógnak viselőjükön, általában épp a csípőcsontig érnek. Gyakran illeszt a pólók fölé apró mintás ingeket, melyek színt visznek a megjelenésébe.

A KIEGÉSZÍTŐKRŐL SE FELEDKEZZÜNK MEG!

Kiegészítők közül jöhetnek a sálak, a sapkák és a letisztult ékszerek! Érdekesség, hogy Beckham tulajdonosa a Kent & Curwen nevű márkának, melyet eredetileg a két savile row-i szabó, Kent és Dorothy Curwen alapított még 1926-ban. A sztársportoló 2015-ben vásárolta be magát a cégbe, idén pedig ismét rivaldafénybe kerültek, amikor kiderült, hogy a Peaky Blinders (itthon: Birmingham bandája) című sorozat alkotóival együttműködnek. A széria számára korhű (1920-as évekre hajazó) sapkákat, mellényeket, felöltőket és nadrágokat készítettek, melyek helyet kaptak a márka új kollekciójában is. A kapszulakollekciót a Londoni Divathéten mutatták be. Steven Knight, a sorozat készítője úgy nyilatkozott: „Ezek az emberek (a sorozat főhősei – szerk.) gengszterek voltak, ugyanakkor dandy-k is, ami abszolút megalapozta a Kent & Curwen-nel való partnerséget. Az együttműködésünk az egekben köttetett.” Egy ilyan flat cap-pel pedig kiválóan lehet „hozni” a lezser eleganciát.

 

Források: GQ / The Idle Man / Business Insider

 

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814885156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása