Lilla Stílusblogja

Skandináv stílus Skarsgård módra

2020. április 05. - Lilla Stílusblogja

Alexander Skarsgård a kényelemre esküszik, de le sem tagadhatná, hogy vérében van a skandináv stílus.

alexander_skarsgard_boritokep.jpg

Ha azt halljuk, skandináv stílus, bizonyára a minimalista, mégis sikkes outfitek ugranak be nekünk először, semleges színekben, mint pl. fekete, szürke, barna, bézs.  Emellett a rétegezés, a különböző textúrájú anyagok mesteri keverése, és az időtlenség, amit ezek a szettek sugallnak. Távol maradnak a márkajelzések olcsó mutogatásától, hiszen viselőjük nem reklámtábla, az egyszerű, letisztult vonalakra fókuszálnak, és fontos számukra a kényelem. Az egyszerű dizájnt izgalmas részletekkel, finom kiegészítőkkel teszik teljessé.

Amikor stílustanácsadásra kerül sor, a férfiklienseknél ugyancsak előkelő helyen szerepel a kényelem a gardrób kialakításánál, így bátran ajánlom figyelmükbe a skandináv stílust, ha casual – hétköznapi - viseletről van szó, hiszen a susogós mackónadrágon túl is van élet. Ki másnak lehetne jobban a vérében a skandináv stílus, ha nem az egyik leghíresebb svédnek, Alexander Skarsgårdnak, aki a Tru Blood című sorozattal vált ismertté, majd a Hatalmas kis hazugságokért zsebelt be Golden Globe-díjat.

alexander_skarsgard_stilus_5.jpg

Skarsgård stílusa a minimalizmusra épít, de ne gondoljuk, hogy ez egyet jelent az unalmassal. A folyamatosan változó trendek helyett a klasszikus elemek kapnak helyet ruhatárában, többek között gyapjúkabátok, farmernadrágok, egyszerű pólók, zakók, Chelsea csizmák és sportcipők. A színész Los Angeles és Stockholm között ingázik, és azt mondja, amikor hazatér a svéd fővárosba, rendre elcsodálkozik azon, hogy az emberek mennyire ügyelnek rá, mit mivel viselnek. „Nem hiszem, hogy mi svédek menők lennénk, de jól ismerjük a trendeket.” Ő maga inkább a kényelemre esküszik:

A stílus arról szól, hogy magabiztosságot sugárzol magadból, ha bizonytalan vagy, az is meglátszik.”

A sármos színészt előszeretettel foglalkoztatják a legnagyobb divatházak reklámkampányaikban, a 2010-es évek elején a Calvin Klein Encounter fantázianevű parfümjének arca volt, majd 2016-ban a Dior Homme elegáns ruháit viselte a Dior magazin számára készített fotósorozatban. Legutóbb pedig a Clarks cipőmárka 2020. tavaszi-nyári kollekciójának reklámkampányában kapott helyet, melyben divatos kültéri képek és ütős stúdiófotók készültek, természetesen jól szabott ruhákkal megspékelve. Skarsgård régóta ismeri az angol márkát, nagy rajongója ugyanis az Oasis zenekarnak, akik szintén a Clarks Desert Boot nevű bakancsát viselték.”Természetesen így én is akartam egy ilyen bakancsot. Emlékszem, amikor megkaptam, arra gondoltam, hogy túl tisztának látszik, szóltam hát apámnak – Stellan Skarsgård színész, szerk. -, hogy hajtson át rajta kocsival. Párszor keresztülment rajta, így már öregnek és viseltesnek tűnt a bakancs.”

alexander_skarsgard_clarks_desert_boot.jpg

alexander_skarsgard_clarks.jpg

alexander_skarsgard_clarks_2.jpgAlexander Skarsgard a Clarks márka reklámkampányában

Filmcsillagként a vásznon még nagyobb hangsúlyt kap egy-egy összeállítás, azt mondja, a ruhák segítenek neki megtalálni a karaktert. „Órákat töltök azzal, hogy azon gondolkodom, vajon milyen dzsekit, milyen cipőt viselne ez a pasas? Mindig egyeztetek a jelmeztervezővel, mert ha találunk is egy pár nagyszerű lábbelit, ha a színe nem megfelelő, az nagyon zavar engem.”

A privát életében nem szeret túl sokat vesződni azzal, hogy mit vegyen fel reggelente, és nincsenek allűrjei sem, pl. hogy egy nap többször átöltözne. Főként a puha, könnyű anyagokat részesíti előnyben - ettől függetlenül szeret kiöltözni különleges alkalmakra, jó mókának találja.

Néhány szett Alexander Skarsgårdtól, amit könnyen koppinthatsz:

alexander_skarsgard_stilus_1.jpg

alexander_skarsgard_stilus_6.jpg

alexander_skarsgard_stilus_3.jpg

alexander_skarsgard_stilus_4.jpg

 

Források: Esquire / The Guardian / GQ / The Fashionisto / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7615593780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása