Lilla Stílusblogja

Itt vannak 2021 legnagyobb trendjei!

2021. január 17. - Lilla Stílusblogja

Ballonkabát egy kis csavarral, vibráló virágok és halászhálók mindenhol - nincs új a Nap alatt a 2021-es trendekben.

2021-es_trendek_lilla_stilusblogja.png

Nincs új a Nap alatt, ami a 2021-es trendeket illeti, a listán szereplő tételek az elmúlt szezonok óta kísérnek minket, és mintha egyre nehezebb volna csavarni rajtuk a divattervezőknek. A legnagyobb divatmagazinok összefoglalóit bújva most azokat a trendeket gyűjtöttem egy csokorba, amiket mi, hétköznapi halandók is egyszerűen beilleszthetünk a gardróbunkba.

Ballonkabát másképp

Talán leszögezhetjük, hogy a ballonkabát egy időtlen klasszikus, ezért is furcsa minden tavasszal és ősszel a trendek között látni - igaz, a divatházak igyekeznek időről időre felfrissíteni ezt a darabot. Hogy mit sütöttek ki 2021-re? Drámai gallérok,  ejtett derékvonal, merész vállak, néhol a kabátra applikált köpeny-szerűség köszönnek vissza a kifutókról. A Paco Rabanne márka például fényes bőr anyaggal dobta fel hagyományos vonalvezetésű kabátját, az Hermés pedig spirál alakban felcsavarta a gallérját, hogy izgalmassá tegye.

celine_ss_2021_trench_coat.jpg

paco_rabanne_ss_2021_trench_coat.jpg

hermes_ss_2021_trench_coat.jpg

 

Virágba borulva

Ha tavasz, akkor virágok. Nem kell túlgondolni. Nem telik el tavaszi-nyári szezon virág motívumok nélkül, ám míg tavaly a 60-as éveket idéző szőnyegmintákat nyomtak a ruhákra, addig idén az élénk, vibráló árnyalatok dominálnak. Legyen az egy virágos midi ruha, vagy egy csinos virágos blúz, amit az irodába veszünk fel egy letisztult paperbag nadrággal, máris adtunk a tavaszi trendeknek – hiszen nem kell mindenkinek a Dolce & Gabbana zsongó motívumait magára öltenie. Bátrabbak viszont próbálkozhatnak a mintakeveréssel.

2021_ss_isabel_marant.jpg

dolce_gabbana_2021_ss.jpg

oscar_de_la_renta_2021_ss.jpg

 

Öveket becsatolni!

A legtöbb ruhadarabra öveket pakolnak 2021-ben, legyen az kabát, ruha, nadrág - de tényleg: bármi. Áldásos tevékenysége ez most a divatházaknak, mert kiemelhetjük vele derekunkat! Ajánlom minden testalkat típus figyelmébe! Lehet láncos, fonott, csatos, dupla soros, geometrikus, szegecses, csavart, megkötött… Igazán hasznos és változatos kiegészítő, amiből sosem lehet elég a szekrényünkben.

louis_vuitton_ss_2021.jpg

2021_ss_belt.jpg

2021_ss_belt_2.jpg

 

Divat a batikolt

A batikolt trendet látva akadtak fenntartásaim már egy évvel ezelőtt is, mikor a divatiskolában Glamour-napok kellős közepette jártuk a Westendet férfi modellt öltöztetvén. Talán csak a gyerekkori nyári táborok emléke sejlett fel bennem: vittük a fehér pólót, madzaggal köveket rögzítettünk a ruhához, majd festékbe mártottuk, hogy pszichedelikus mintás felsőt kapjunk végül. Nem mondanám tehát, hogy a kifinomultság jut eszembe a batikolásról. Ám azok, akik kedvelik a vidám színeket és mintákat, simán kipróbálhatják a trend égisze alatt, egy-egy letisztult ruhadarabbal párosítva szép eredményt lehet elérni, de csak hétköznapokra ajánlom.

00007-alice-olivia-rtw-spring-2021.jpg

tom_ford_ss_2021.jpg

christian_dior_ss_2021.jpg

Behálózva

Olyan, mintha halászhálók kerültek volna a ruhákra és a kiegészítőkre. Hálós cipő, hálós táska, hálók a kabát alatt. Be kell valljam, még nem egészen tettem magamévá a trendet, talán csak azért, mert semmi funkcióját nem látom ennyi hálónak - bár tudom, a divat nem is erről szól -, legfeljebb izgalmas kiegészítő a textúrája miatt. Ilyen kis kötött felső formájában viszont el tudom képzelni, hogy megkedveljem:

2021_spring_net_knitwear.jpg

2021_spring_net_dress.jpg

2021_spring_net_bag.jpg

2021_spring_net_shoes.jpg

Nektek melyik 2021-es trend tetszik leginkább?

 

Források: Harper's Bazaar / Vogue / Who What Wear / Net-a-porter / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9916393298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása