Lilla Stílusblogja

Kaia Gerber édesanyja babérjaira tör

2020. február 06. - Lilla Stílusblogja

Cindy Crawford lánya rövid idő alatt meghódította a kifutókat, és fiatal kora ellenére óriási karriert jósolnak neki a szakmában.

kaia_gerber_1.jpg

Pedig éppenséggel Crawford pályafutására sem lehetett panasz, az első szupermodellek között tartják számon: a 90-es években futott be igazán Naomi Campbell, Christy Turlington és Linda Evangelista mellett, sorra halmozta a címlapokat és a reklámkampányokat. Férjével, az üzletember Rande Gerberrel két gyermekük született, Presley és Kaia.

kaia_gerber_es_cindy_crawford.jpg

Cindy Crawford lányával, Kaia Gerberrel

Kaia a szépségipar közelében nőtt fel, a modellkedést az anyatejjel szívta magába. Egy, a Vogue-nak adott interjújában említi, hogy míg a legtöbb gyereknek képeskönyvek sorakoztak a polcán, addig neki fotóalbumai voltak, és a neves divatfotós, Herb Ritts portréi lógtak a falán. Crawford otthon nem modellként volt jelen, hanem hétköznapi édesanyaként, és sosem erőltette, hogy a gyermekei kövessék a szakmában. Ennek ellenére mind Presley, mind Kaia belekóstolt a divatvilágba. Kaia 10 éves korában már a Versace junior márkája, a Young Versace színeiben tűnt fel. Később olyan magazinokban pózolt, mint a Vogue, a Teen Vogue és a Pop Magazine. „Amikor 13 éves voltam, leszerződtem egy ügynökséggel, és kisebb munkákat vállaltam. Természetesen ezekben a munkákban a családtagjaim közül mások is részt vettek, vagy éppen közeli ismerősök készítettek fotókat – így biztonságban éreztem magam.” – mondta az ifjú modell.

kaia_gerber_es_cindy_crawford_3.jpg

Anya és lánya jó kapcsolatot ápolnak egymással

16 éves koráig még így sem kerülhetett a kifutóra, nem engedték a szabályok. Amikor aztán betöltötte a 16-ot, eljött a nagy debütálás ideje, mégpedig a Calvin Klein márkánál. Azóta Cindy Crawfordot nem egyszer érte az a vád, hogy biztosan bevetette minden befolyását, és a nagy divatházak ezért alkalmazzák Kaiát. Crawford a Porter Editben visszautasította még a feltételezést is, hogy a lánya modell karrierjét egyengetné. „Kaia rendelkezik néhány előnnyel. A lányom, és ezzel az emberek tisztában vannak. De amikor az emberek azt mondják, címlapot vásárolok a lányomnak...arra gondolok,ha valakinek címlapot vásárolnék, az én magam lennék; ha pedig be kellene valakit juttatni egy divatshow-ra, ugyancsak magamat juttatnám be” – viccelődött Crawford.

kaia_gerber_calvin_klein.jpg

Kaia a Calvin Klein bemutatóján debütált

A Calvin Kleinnál való debütálást követően Kaia feltűnt a Marc Jacobs, a Prada, a Chanel és a Fendi kifutóin is. 2017 óta minden szezonban foglalkoztatják a modellt, mind több és több munkát kap az iparban, ráadásul Instagram követőinek száma is egyre gyarapszik (jelenleg 5,2 millió rajongója van). Olyannyira népszerű, hogy 2018-ban már elnyerte Az év modellje díjat a The Fashion Awardson, a tavalyi évben pedig keresetét 3 millió dollárra taksálták.

kaia_gerber_moshino.jpg

A Moschino 2019. tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján

Első címlapja a Vogue Paris 2018. februári kiadásában jelent meg, ami igazi mérföldkőnek számított a karrierjében. A tavaly februárban elhunyt divattervező legendával, Karl Lagerfelddel még sikerült együttműködniük egy közös kollekción, ami a Karl x Kaia nevet kapta.

S bár elsőre talán tipikus tini hercegnőnek tűnhet, Kaiának van egy nagyon komoly oldala, ami csak még bájosabbá teszi. Tanulmányi eredményére sem lehetett panasz, a modellkedés mellett jó eredményeket ért el az iskolában. Szívesen olvas, és nem fél feltenni olyan kérdéseket, amiktől mások ódzkodnak – talán ezek miatt is jósolnak nagy jövőt a fiatal hölgynek, aki önmagát valamiért „öreg léleknek” tartja.

 

Forrás: Vogue / Harper’s Bazaar / The List / WMagazine

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1315461794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása