Lilla Stílusblogja

5 must-have darab, amit kár lenne kihagyni idén ősszel!

2019. szeptember 08. - Lilla Stílusblogja

Érdemes velük felfrissíteni az alapruhatárad.

5_must-have_darab_2019_osz.png

1. Midi szoknya

Az ősz legfelkapottabb trendjéhez, a "burzsuj nő" ideáljához köthető a midi szoknya viselése. Idén ezek lágyan leomló anyagokból készülnek, a test vonalát követik, ezáltal hangsúlyozzák a finom nőiességet. Válasszunk magasított derekú szoknyát, és vegyünk fel hozzá övet! Legjobb választás az A-vonalú vagy harangszoknya, mert ez minden testalkat típusnak jól áll. Viseljük magas szárú, magassarkú csizmával - alacsony hölgyek mindenképp fogadják meg ezt a tanácsot, máskülönben optikailag "összenyomhatja" őket ez a hossz. Akiknek az alkata engedi - elsősorban a karcsú, keskeny csípővel rendelkező hölgyek - bátran választhatnak pliszírozott szoknyát a kínálatból, a redőknek ugyanis volumennövelő hatásuk van, kerekebbnek mutatják a csípőt. Bizonytalan vagy, mivel párosítsd a midi szoknyát? Egy szép selyemblúzzal vagy egy jól szabott inggel nem lőhetsz mellé. Hideg időben kapj fel egy bőrdzsekit és egy selyemsálat hozzá!

midi_szoknya.png

2. Bőrnadrág

Lehet hosszú vagy rövid, a bőrnadrág nyerő választás a szezonban. Tipikusan az a ruhadarab, ami mindig hordoz magában valamiféle vagányságot, lázadást és szexiséget. Ettől függetlenül ne féljünk más stílusokkal keverni, hiszen a "kontrasztoktól" lesz igazán izgalmas a megjelenésünk: egy ropogós fehér inggel, egy finom nőies zsabós blúzzal, de egy egyszerű pólóval is megállja a helyét. Ha hűvösebbre fordul az időjárás, a rövid bőrnadrág alatt viseljünk harisnyát, nehogy megfázzunk. Kitűnő választás mellé a bokacsizma. Azok, akik nem riadnak vissza a bőr viselésétől, megspékelhetik a szettet egy bőrkabáttal, másoknak jó opció a klasszikus trench coat vagy a vékony gyapjúkabát.

bornadrag.png

Az alapruhatár (vagy kapszulagardrób) kifejezés Susie Fauxtól származik, akinek a 70-es években volt egy Gardrób nevű butikja Londonban. Faux szerint az alapruhatár néhány esszenciális ruhadarab összessége, melyek időtállók, nem mennek ki a divatból, emellett egymással is kiválóan kombinálhatók. Ilyen ruhadarabok pl. a fehér ing, a jól szabott blézer, a farmernadrág, a ceruzaszoknya, a trench coat, stb.

3. Köpeny

Nem csupán esti elegáns viselethez, de casual look-hoz is érdemes kipróbálni a köpenyt, mely amellett, hogy klasszikus darab, újra és újra visszatér a divatba egy kis modern csavarral. Most egyszerű egyszínű, bőrből készült vagy éppen állatmintás formában is elérhetők. Lehetnek galléros, garbónyakú vagy izgalmas nyakkivágású, gombos vagy francia kapcsos, netán övvel ellátott darabok. A köpeny alternatívája lehet a trench coat-nak és a farmerdzsekinek, a luxus érzését kelti, és egészen biztosan magára vonja a figyelmet. Ahhoz, hogy évekig szolgáljon bennünket, kerüljük a statement mintákat, invesztáljunk inkább bézs, teveszín, szürke vagy sötétkék árnyalatú köpenyekbe.

kopeny.png

4. Kosztüm

Mára egyre kevesebb az olyan munkahely, ahol ténylegesen elvárják az elegáns formaruhát a hétköznapokban - talán épp emiatt lehet izgalmas, új darabja ruhatárunknak a kosztüm idén ősszel (és akár később is, ha kellő körültekintéssel választjuk ki a hozzánk illőt). Bár jelenleg "trendként" emlegetik, a kosztüm nem trend, hanem időtlen és klasszikus darab, aminek helye van az üzleti ruhatárban. A férfiöltönyhöz hasonlóan lehet kétrészes (blézer és szoknya/nadrág) vagy háromrészes (blézer, mellény, szoknya/nadrág). Viselhetjük inggel vagy blúzzal, kevésbé formális megjelenés esetén a blézer elhagyható, jöhet egy finom kötött szvetter az ing fölé. Egyaránt párosítható magassarkú cipővel, balerinával vagy mokaszinnal (a cipő mindig zárt!), hidegebb időben pedig bokacsizmával. Ami a színeket illeti, helyezzük előtérbe a visszafogott árnyalatokat, és ódzkodjunk a feltűnő mintáktól, mert minél inkább statement egy ruhadarab, annál kevésbé keverhető más elemekkel.

kosztum.png

5. Kígyómintás csizma

Talán elsőre extrémnek tűnik, mégsem ördögtől való a kígyóminta, mely a leopárd pettyeket és a zebra csíkokat váltja az állatminták sorában. Casual viseletnél bootcut farmerhez egy barna, kígyómintás western csizma meglehetősen izgalmas, míg elegánsabb megjelenéshez el tudok képzelni fehér farmert fehér inggel vagy kötött pulóverrel, amit fehér-szürke-fekete kígyómintás magassarkúval egészítünk ki - picit extravagáns, mégis jó ízlésről árulkodik egy ilyen összeállítás. Általánosságban elmondható, hogy monokróm szettekkel mutat a legjobban ez a fajta lábbeli.

kigyomintas_csizma.png

 

Képek: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9715051376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása