Lilla Stílusblogja

10 outfit ötlet, hogy télen is stílusos légy!

2018. november 25. - Lilla Stílusblogja

A téli időszakban, amikor a hidegben megannyi réteg ruhát viselünk, sokan elképzelhetetlennek tartják a stílusos megjelenést. Pedig nem kell ormótlan kabátokat magunkra öltenünk, lehetünk sikkesek úgy, hogy közben nem fázunk a zimankóban. Az alábbi 10 outfit ötlet is ezt bizonyítja. Lássuk hát!

teli_outfit_otletek_2018.png

A kötött garbó a tél slágere, el sem tudjuk képzelni a szezont nélküle. De mi a titka népszerűségének? Jól véd a hidegtől, és kiválóan alkalmazható rétegezésre. Az ikonikus darab mindig egy kis retró életérzést hordoz (holott tudjuk, hogy a 40-es, 50-es években kezdett igazán népszerűvé válni, Audrey Hepburn 1957-es Mókás arc című filmjében például skinny jeansszel viselte, ami megannyi címlapot hozott a színésznőnek). Válasszunk hozzá pepita nadrágot! A kockás nadrág sokféle stílusba illeszthető, és sokféle formában találkozhatunk vele a boltokban: cigaretta nadrágként, zsebes változatban, barna kockákkal, fekete-fehérben, stb. Ráadásul minden testalkat típus megtalálhatja a hozzá illő fazont. A garbó-kockás nadrág szettet szövetkabáttal párosítva igazi klasszikus megjelenést kapunk.

1_4.jpg

A bőrszoknyát kombinálhatjuk úgy, hogy elegáns oldalunkat mutassa meg, de ha kedvünk tartja, utat engedhetünk vele a vadságnak is. A szezonban népszerűek a térd fölött végződő bőrszoknyák, a harangszoknyák és a miniszoknyák magasított derékrésszel. A színek közül a fekete, a sötétszürke, a khaki, a burgundy és a csokoládébarna mennek leginkább. Párosíthatjuk monokróm garbóval, de egy világosabb árnyalatú pulcsival is remekül mutat. Jó választás a bőrszoknyához a térd- vagy a combcsizma: akár bőrből, akár velúrból készültek, lehet lapos vagy épp hasáb sarkuk - nem csak, hogy viselheted őket, lassacskán must-have darabbá válnak a téli szezonban. A szoknyákon túl csodásan festenek még leggingsszel és skinny jeansszel is.

2_4.jpg

Nemhiába tartják az idei év nagy visszatérőjének a tweedet, hiszen a klasszikus megjelenés egyik legjobban kombinálható eleme. Ahogy már szó esett róla, a kockás igen népszerű a szezonban, így egy ilyen mintájú tweed kabáttal nem foghatunk mellé. Viseljünk hozzá nagyméretű sálat! Az óriás sálak nem mennek ki a divatból, hatalmasak, puhák és melegen tartanak. Az is elég, ha csak szimplán a nyakad köré tekered, ultrasikkes lesz az eredmény.

3_3.jpg

Egy másik lehetséges megoldás, hogy a sálat a vállaidon átvetve, a derekadnál egy övvel megkötöd. Ezt a pulcsi fölött, de akár a kabát fölött is megteheted - így kapsz egy plusz réteget, ami melegít, de könnyen meg is válhatsz tőle, ha már nem fázol. Biztosan sokak tekintetét magadra vonod majd ezzel a kreatív megoldással, nagyon modern, ugyanakkor kényelmes. Tipp: ha színes/mintás sálad van, a legjobb, ha monokróm szettet viselsz alatta.

5_3.jpg

A hideg időben sem kell mellőznünk a ruhákat, csak szerezzünk be egy pihe-puha kötött darabot! A pulóver ruha jó választás (akár garbó nyakkal), lehet térdig érő vagy midi, párosíthatjuk térd- vagy combcsizmával, a sportos megjelenés hívei pedig sneakersszel is. Viselj a ruha alatt vastagabb harisnyát, hogy meg ne fázz! Kapj fölé egy csinos kabátot! Kiegészítőnek pedig válassz nyugodtan egy "láncos táskát", erre a vállpántok helyett láncokat applikáltak, tisztára, mint a 80-as években! Mintha csak ékszerként viselnéd, csipet finomságot visz az outfitedbe.

4_5.jpg

A szezon divatbemutatóit a műszőrme kabátok dominálták, nem csoda, hiszen ahogy egyre lejjebb csúszik a hőmérő higanyszála, érdemes invesztálni egy ilyen alapdarabba. A műszőrme kabát a luxus érzetét kelti - itt megemlíteném, hogy már a legnevesebb divatházak is felhagynak a valódi szőrme használatával, így akinek fenntartásai vannak a szőrme viselésével, azok is találnak alternatívát bőven. Rövid- és hosszú állású darabokat egyaránt találunk, népszerűek az állatminták (pl. tigris, leopárd, zebra), ezeket inkább a bevállalósaknak ajánlom. Ha pedig nem érezzük annyira magunkénak a (mű)szőrme trendet, azért mégiscsak csempészhetünk egy kis frissességet az outfitünkbe, mondjuk egy szőrmegalléros szövetkabáttal.

6_1.jpg

Fontos, hogy a hideg időben gondoskodjunk a fejünk és a fülünk védelméről is, hogy elkerüljük a megfázást. Egy kötött fejpánt nem csak praktikus, de szép és kényelmes is, és egyszerűen illeszthetjük sportos, valamint klasszikus szettekhez egyaránt. Különböző kötésmintákkal ellátott, strasszokkal, gyöngyökkel kirakott fejpántokat találunk az üzletekben, már csak ki kell választani a hozzánk leginkább illőt.

7_2.jpg

A sikkes megjelenés "leg-leg-legje", amikor a (mű)szőrme kabáthoz vagy akár egy pelerinhez turbánt viselünk! Izgalmas, feminin, szexi és méltóságteljes. A régi Hollywood-ot idézi. Megtaláljuk kötött vagy fényes kasmír kivitelben, a Gucci idén stílusok végtelen sorát vonultatta fel a kifutókon.

8_2.jpg

A preppy stílus kedvelőinek nagyszerű választás lehet egy ilyen térdig érő, tartan mintás szoknya, magasított derékrésszel. A decens megjelenés érdekében párosítsuk inggel! A rövid állású military kabát, a svájci sapka és a bőrkesztyű pedig még karakteresebbé teszi a look-ot.

9_2.jpg

A nagyvárosi orosz nők mindig sikkes és nőies megjelenését juttatja eszembe az alábbi outfit. A műszőrmével ellátott garbó és a légies maxi szoknya kontrasztban állnak, mégis harmonikusan egészítik ki egymást. Ékes példája annak, hogy sokszor kiegészítők nélkül is működik egy szett. Itt például a modell frizurája, a koszorúba font haj teszi fel az i-re a pontot.

10_2.jpg

 

Képek: Pinterest

Források: Harper's Bazaar / The Fashion Spot / Vogue Italy / Instyle / The Guardian / Who What Wear UK / StyleCaster / 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9314391948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása