Lilla Stílusblogja

Hogyan hidratáljuk a bőrünket helyesen?

Pécsi Adri rovata

2018. augusztus 12. - Lilla Stílusblogja

Új rovattal jelentkezik a blog: Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippekkel lát el bennünket havonta! Legutóbb az arcpakolások kerültek a fókuszba, a mai bejegyzésben pedig a megfelelő hidratálásról lesz szó. Fogadjátok szeretettel, olvassátok, és ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg a Facebook-on. Arra is kíváncsiak vagyunk, milyen témák érdekelnének benneteket, így, ha van javaslatotok, osszátok meg velünk!

skin1.jpg

A cikksorozatban foglalkoztunk már az arctisztítással, a bőrradírozással és a különböző arcpakolásokkal. Az otthoni bőrápolásunk  utolsó fázisa a hidratálás. Miért olyan fontos ez?

A szennyeződésektől megtisztított tiszta bőrfelületet hidratáljuk. A hidratálás segít megszüntetni a Nap/napozás, központi fűtés, szél, hideg, és mindenféle szennyezés szárító hatása által kiváltott nedvességhiányt. Ha pakolást tettünk fel, azt is alaposan le kell mosni a hidratáló krém felvitele előtt.

Mi az, amit figyelembe kell venni a hidratáló krém vásárlásánál?

A legfontosabb követelmény a hidratáló krémekkel szemben, hogy gyorsan, könnyen felszívódók legyenek, és tartalmazzanak napfényvédőt. Ha a nappali hidratáló krém zsíros filmréteget képez, és úgymond megül a bőrön, az zavaró lehet, illetve nem lesz jó sminkalapnak sem. Hiszen, ha sminkelni szeretnénk, akkor is elengedhetetlen, hogy egy jó kis könnyű hidratáló krémmel sminkalapot krémezzünk arcunkra. Itt is nagyon fontos, hogy a krém könnyen felszívódjon!

Mi a helyzet az éjszakai krémekkel?

Éjszakára használhatunk dúsabb, táplálóbb krémet is, mivel ekkor a bőr jobban magába tudja szívni a nedvességet. Vagy ha ez bizonyos bőrtípusoknál sok lenne, akkor éjszakára a nappali hidratáló krémből vastagabb rétegben vigyünk fel este a bőr letisztítása után.

skin_cream.jpgForrás: Pinterest

Milyen krémeket ajánlasz az egyes bőrtípusokra?

Szárazabb bőr esetén jöhetnek a tápláló anyagok, picit tömörebb zsírosabb anyagokra gondolok, mert ez a típusú bőr még ezt elbírja (persze nem kell túlzásba vinni). Kombinált bőrök, illetve zsíros bőrök esetén a nagyon könnyű, nem zsíros készítmények az ajánlottak, hogy ne tömítsék el a pórusokat! Érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőröknél a könnyű, laza, hipoallergén krémeket ajánlom, gyulladáscsökkentő-nyugtató hatóanyaggal! Minden bőrtípusnál fontos, hogy az adott hidratáló napfényszűrőt is tartalmazzon -  ez ma már elengedhetetlen! Illetve mindegyik bőrtípusnál igaz az is, hogy a krém ne tömítse el a pórusokat, mert úgy többet árt, mint használ. Esti/éjszakai ápolásnál minden bőrtípusra találunk megfelelő éjszakai krémet,  ezek általában a nappali hidratálónál táplálóbb anyagokkal készülnek, picit tömörebbek, zsírosabbak, több idő szükséges a felszívódásukhoz. Ezért is jobb éjszakára feltenni ezeket a típusú krémet, mert sminkelni sem ajánlott föléjük, illetve ha nem is sminkelnénk, akkor is zavaró lehet az olajos fény, amit egy ideig hagynak maguk után. Ezt reggel ébredés után le lehet tisztítani, és a nappali krémmel átkrémezni. Éjszakai krémnél értelemszerűen nem kell, hogy napvédő tartalmú legyen, de hogy a pórusokat ne tömítse el, az itt is fontos tulajdonság!

Hogyan használjuk helyesen a kiválasztott krémet?

Ha megvan a megfelelő hidratáló, akkor a legegyszerűbb az arc és nyak bőrének alapos letisztítása után 1-2 pötty formájában  homlokra, állra, mindkét orcára, és a nyakra felvinni a krémet. Ezt követően az ujjbegyekkel egyenletesen, körkörös és felfelé irányuló mozdulatokkal  eloszlatni. Nem kell túlzóan nagy mennyiséget használni, attól nem lesz hatékonyabb, és a bőr egyszerre csak egy bizonyos mennyiséget tud felszívni. Ha krémeztünk, várjunk nagyjából 5 percet, míg rásminkelünk!

skin2.jpgForrás: Pinterest

Mire érdemes még figyelni a bőr hidratálásakor?

Ne hagyjuk ki sem a nyak bőrét, sem a szemkörnyéket az ápolásból! Minden bőrtípusra és minden korosztály számára létezik megfelelő szemkörnyékápoló, amit ajánlott a nappali krémmel kombinálva használni. Tehát a szemkörnyékére a szemkörnyék ápolót, s az arc többi részére, illetve  a nyakra a hidratálót tegyük fel! A szemkörnyék krémezését mindig kívülről befelé végezzük, a szem külső felétől a szemzug irányába körkörösen, a felső szemhéjat is átkrémezve. Szemkörnyékápolóval ápolhatjuk a száj környékét is, az ajkak körüli kis apró függőleges barázdákat, ezek ugyanolyan érzékenyek, mint a szemkörnyék barázdái. Azonban vigyázni kell, hogy a kozmetikum ne kerüljön a szembe - emiatt érdemes csukott szemmel krémezni.

* * *

20180508_214614_1.jpg

Pécsi Adrienn vagyok, kozmetikus mester. 2009-ben végeztem kozmetikusként, s az év októbere óta dolgozom a szakmában. 2016-ban megszereztem a kozmetikus mester címet, és elkezdtem tanulókkal is foglalkozni. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, a tanulást, az újdonságok megismerését. Rendszeresen képzem magam, keresem az új kihívásokat a szakmámban - igyekszem lépést tartani a nagyon gyorsan és innovatívan fejlődő kozmetikai iparral.

Hol találsz meg?
Harmónia Szépségszalon – Győr, Nagy Imre út 50/A.
Telefon: +36 20 208 5439

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8614176953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása