Lilla Stílusblogja

Század eleji romantika, időutazás a kastélykertben

Stílusfotózás

2018. július 04. - Lilla Stílusblogja

Tavaly ősszel, a Lunz am See-i kirándulásunk alkalmával pattant ki a fejemből az ötlet (nyilván a hegyi levegő áldásos hatásaként), hogy készíteni kellene egy fotósorozatot, aminek a stíluskoncepcióját teljes egészében én raknám össze. Azonnal Docsa Gergő ugrott be, volt egyetemi csoporttársam, aki hihetetlenül sokoldalú, a fotózás például az egyik hobbija, és nagyjából egy "ha van kedved, kooperálhatnánk, kéne egy jó fotós" megszellőztetése után igent mondott a dologra.

fotozas.jpg

Aki ismer, az tudja, hogy kétféle vonalon mozgok szívesen, melyek abszolút ellentétesek: az egyik a letisztult minimalista, a másik pedig a nagyon nőies, már-már nagyasszonyos/dámás vonal. Tulajdonképpen a koncepciót a kiválasztott modellekre is szabtam, Annához jól passzol a femme fatale stílus, Orsinak pedig inkább egy picit rebellis, maszkulinabb look-ot álmodtam meg (ez utóbbi aztán változott a projekt során, mindjárt meglátjátok).

tabla_anna.png

Anna outfitje egy kis feketéből, "özvegykalapból", fekete pöttyös harisnyából és magassarkúból állt, éles kontrasztban a kifinomult gyöngy ékszerekkel, amik nagy kedvenceim.

tabla_orsi.png

Orsinak eredetileg fodros blúzt, fekete maxi szoknyát, lovaglócsizmát és régi, míves ékszereket szántam, időközben azonban változtattam a terven, és inkább egy hosszú, krémszínű csipkeruhára esett a választásom, modern rozéarany ékszerekkel.

A fotózás helyszínéül mindenképpen valamilyen ódon, elhagyatott helyet szerettünk volna, hasonló épület a közelben Egyed és Beled településeken volt, mi előbbit választottuk. Érdekesség, hogy Egyeden eredetileg egy, a 18. században barokk stílusban épült Festetics-kastély állt, ám az épületet 1882-ben Stern Artúr lebontatta, a helyére pedig a kor ízlésének megfelelő, modernebb, romantikus-neogótikus kastélyt építtetett. Sajnos napjainkban az épület elhanyagolt, romos arcát mutatja az arra utazóknak.

Orsi sminkjét a helyszínen véglegesítettem, a szemére natúr barna árnyalat, az ajkakra cseresznyepiros rúzs került. Anna make-upja cicás tusvonal és nude színű rúzs kombinációja.

Hatalmas szél fújt egyébként, amikor a kastélyhoz értünk, de mind a lányok, mind Gergő nagyszerűen helytálltak, az elkészült fotókat pedig már mutatom is nektek:

anna1.jpeg

anna2.jpeg

anna3.jpeg

anna4.jpeg

anna5.jpeg

anna6.jpeg

anna7.jpeg

orsi1.jpeg

orsi3.jpeg

orsi2.jpeg

orsi5.jpeg

orsi4.jpeg

orsi6.jpeg

orsi7.jpeg
Stíluskoncepció: Farkas Lilla
Fotók: Docsa Gergő
Modellek: Farkas Anna, Sári Orsolya Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr114091465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása