Lilla Stílusblogja

Keltsd életre a tavaszi szetted designer kiegészítőkkel!

2018. május 08. - Lilla Stílusblogja

Bizonyára vagyunk páran, akik inkább kiegészítőkre áldoznak, mintsem újabb és újabb ruhákat vásárolnánk  magunknak szezononként. Bár egyre több helyről hallani, hogy a fast fashion márkák kizsákmányolják alkalmazottaikat, a tömeggyártásból pedig óriási hulladékmennyiség keletkezik, ami szennyezi a környezetet, azért ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy a hazai lakosság nagy része nem engedhet meg magának egyedi, méretre készített ruhákat, és nem tudja megvásárolni befutott tervezők kreációit. A két véglet - a "gyors divat" és a tervezői darabok - között mozogva érdemes kisebb butikokban körülnézni (pl. nemrég találtam a neten a Látomás nevű budapesti üzletre), simán ráakadhatunk egy-egy gyöngyszemre, még akkor is, ha hazánkban nincs akkora kultúrája ezeknek a boltoknak, mint mondjuk Franciaországban vagy Spanyolországban. Én azt vallom, hogy a legegyszerűbb ruhadarabok is feldobhatók, csak vinnünk kell egy kis csavart a szettünkbe, legyen az akár egy feltűnő színű/mintájú ékszer, táska, kalap vagy napszemüveg. Ráadásul, ha kreatívan kombinálsz, sok különböző hangulatú outfitet varázsolhatsz magadnak.

Hogy csináld? Például így:

dobd_fel_a_szetted_hazai_tervezok_darabjaival.png 


KIEGÉSZÍTŐ TERVEZŐK, AKIKTŐL VÁLOGATTAM

Woody Sunglasses
A Woody Sunglasses egy pápai vállalkozás, kézzel készíti napszemüvegeit magas minőségi elvárások szerint, válogatott alapanyagokból. A kereteket HOYA polarizált lencsékkel látják el, melyek védenek a Nap káros sugaraival szemben. Az alapanyagokat környezettudatos cégektől vásárolják, akik minden kivágott fa helyére legalább kettőt ültetnek.

woody_sunglasses.jpg

Fotó: Woody Sunglasses

 

Lapetra Jewelry
Lapetrát már többször említettem a blogon. Schmaler Petra egy fiatal tervező, ékszereinek különlegessége a színekben és textúrákban rejlik: ásványok, üveg és üvegkristály gyöngyök, porcelán gyöngyök, korallok, lávakövek, selyemszalagok, zsinórok és különféle textíliák alkotják ékszereit.

lapetra_kep.jpg

Fotó: Lapetra Jewelry

 

Panyizsuzsi
Panyi Zsuzsi 2007-ben vágott neki az üvegékszer készítésnek, vállalkozását kisgyermekei mellett indította el. Mára többezres rajongótábora van, és számos ismert személynek készített ékszereket. Letisztult forma- és intenzív színvilág jellemző alkotásaira.

panyizsuzsi_kep.jpg

Fotó: Panyizsuzsi

 

Ducsai.Leather.Goods
A Ducsai.Leather.Goods időtlen és praktikus kiegészítőkkel szeretné a dizájnt a mindennapok részévé tenni. 2011 óta készítenek bőr kiegészítőket, gondosan válogatott, magas minőségű alapanyagokból, melyeket különféle textilekkel kombinálnak, egyesítve a modern alapanyagokat a tradicionális technikákkal.

ducsai_kep.jpg

Fotó: Ducsai.Leather.Goods

 

Mandragora Design
Scherfel Nóra, a Mandragora Design alapítója olaszországi utazása során fedezett fel magának különleges bőröket, melyek arra ösztönözték, hogy a természet inspirálta limitált szériás cipőket tervezzen, amik viselőjük személyiségére reflektálnak.

mandragora_kep.jpg

Fotó: Mandragora Design

 

Ti vásároltatok már designer kiegészítőket? Mik a tapasztalataitok?

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9513895716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása