Lilla Stílusblogja

Coachella: az ízléstelenség diadala?

2018. április 20. - Lilla Stílusblogja

Biztos te is hallottál már a Coachelláról, a zenei és művészeti fesztiválról, amit Indio-ban rendeznek meg évente, és ami újabban inkább illusztris közönségéről ismert. Ha mégsem hallottál róla? Olvass tovább, és azt is mindjárt megérted, miért hozom fel a témát a blogon.

Mi az a Coachella?
A Coachella Valley Music and Art Festival egy évente megrendezésre kerülő zenei fesztivál, ami két héten át tartja lázban Indio-t, na meg persze a bulvárlapokat, akik sztorira éhesen vetik szemeiket Palm Springs-től keletre. Idén először április 13-15. között bulizhattak a fesztiválozók, a második etapra e hét végén, április 20-22. között kerül sor. A rendezvény gyakorlatilag a fesztiválszezon nyitánya, elő-nyári dzsembori, ahol mindenki tiszteletét teszi, aki számít. (Tudjuk ugye, hogy Vajna Tímea sem hiányozhat egy ilyen jeles eseményről.)

A Coachella-stílus
Mit keres a Coachella a blogon? A válasz nagyon egyszerű. Mivel rengeteg celebritás látogatja a fesztivált, akik szeretik megmutatni magukat, minden lehetőséget megragadnak, hogy kitűnjenek az átlag fesztiválarcok közül. Mindez nem lenne baj, ha sikerülne a jó ízlés határain belül maradniuk, de gondolom, már sejtitek, hogy ez ritkán sikerül. Hogy szándékosan parádéznak-e vállalhatatlanabbnál vállalhatatlanabb szettekben, nem tudhatom, mindenesetre elrettentő példának hoztam néhány fotót az idei kínálatból. És itt nem csupán a kevés vagy sokat sejtető ruhadarabokra gondolok.

A People Magazin stílusrovata idén is összeállította a legjobbnak ítélt celebritás outfitek listáját, amit ezen a linken teljes egészében meg tudtok tekinteni. Álljon itt egy kis ízelítő a „kedvenceimből”, amikkel aztán tényleg sikerült az ízlés fogalmától fényévekre távolodni:


valoban_a_legjobb_outfitek_lennenek.pngA legjobb celeb outfitek a People Magazin szerint. Valóban azok lennének? Forrás: People

 

A magam részéről dühítőnek tartom, hogy a fenti vizuális környezetszennyezést az olyan nagy lapok, mint a Glamour, képesek a következőképp felkonferálni: „We've said it before, and we'll say it again; Coachella marks the beginning of summer style. Yep, it's a music festival—but it's also the place where performers, celebs, and super-stylish concert-goers alike debut their warm-weather looks (including beauty). So it's the perfect place to search for your own spring and summer outfit inspiration.” Azaz: „korábban is említettük, és most megismételjük; a Coachella a nyári trendek kezdetét jelöli. Igen, ez egy zenei fesztivál, ugyanakkor egy olyan hely, ahol előadók, celebek és szuperstílusos koncertlátogatók debütálnak nyári szereléseikben. Tökéletes hely tehát arra, hogy saját tavaszi és nyári outfitedhez inspirációt meríts.” Nem értem, hogy bár a magazin kiáll a #metoo mozgalom mellett, olyan szetteket (is) propagál, amiben a nők csak egy darab húsnak tűnnek:

bevallalnatok.pngMiben másban fesztiválozzon az ember lánya? Forrás: Glamour

 

Nyilván nem azt mondom, hogy a sivatagi hőségben fesztiválozzunk usankában és nagykabátban, de lehet ezt jobban csinálni, az alábbi összeállítások például szerintem egészen rendben vannak:

szemrevalo_outfitekre_is_van_pelda.pngTalálni azért jó példát is. Forrás: Pinterest

 

Ti mit gondoltok erről?

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9713850152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása