Lilla Stílusblogja

5 téli cipő trend, ami TÉNYLEG viselhető

2019. november 26. - Lilla Stílusblogja

A vad tervezői fantáziák között megbújik néhány gyöngyszem is. Melyik lesz idén a kedvenced?

teli_cipo_trendek_2019.png

Már megszokhattuk, hogy a tervezők szezonról szezonra egyre vadabb ötleteket álmodnak a kifutókra, idén télen sincs ez másképp. Épp emiatt elsőre talán nehéz eligazodni a kavalkádban, pedig higgyétek el, a trendek között lehet találni olyat, amit az extravaganciát kevésbé kedvelők is bátran viselhetnek, anélkül, hogy “unalmasak” lennének, vagy éppen ellenkezőleg, megmosolyognák őket az utcán. A lista teljesen szubjektív, és bár konzervatívnak nem nevezném magam, mégsem került be az 5 közé olyan lábbeli, ami kimúlt báránykára hajaz vagy éppen futurista porszívócsőre – a poszt végén azért megmutatom ezeket az ínyencségeket, hátha valakinek mégis...

#1. Platform cipők

Nagy népszerűségnek örvend mostanában a 70-es évek, a divatinfluencerek trapéznadrágban, hosszú szőrmekabátban feszítenek a fotókon – egy ilyen szetthez pedig mi passzolna jobban, mint a korszak ikonikus platform magassarkúi? Az idei őszi-téli szezonban többek között Michael Kors, a Longchamp és a Dries Van Noten is magas talpú lábbeliket mutatott be, melyeket hol extra piros színnel, hol kígyó mintával tettek még élénkebbé. De nem csak a diszkó korszakot megidéző talpak, hanem a punk érát visszahozó fekete platformok is újra divatba jöttek, fényes bőrrel, fűzőkkel, csatokkal.
Kiknek ajánlom? Azoknak, akik szeretnek kitűnni a tömegből, és viselni tudnak egy ilyen vagány lábbelit.

platform_cipok.jpgKépek forrása: glowsly.com

#2. Mary Jane-ek

Ez a porosnak hit cipő típus reneszánszát éli idén télen. Persze ne a lekerekített orrú, fényes bőr, bokánál pántos “iskoláslány” változatra gondoljunk, ami lássuk be, valóban idejétmúlt, és nem éppen a legnőiesebb darab. 2019 Mary Jane-jei káprázatos színekben pompáznak, a legkülönfélébb mintákkal találkozhatunk rajtuk, a csatok izgalmasak, olykor még strasszosak is. Az sem feltétel, hogy magas sarkú legyen, lapos vagy törpetűsarkú kivitelben is kaphatók.
Kiknek ajánlom? Azoknak, akik kedvelik a klasszikusokat, mégis szeretnek modernitást csempészni a szettjeikbe.

mary_jane-ek.jpgKépek forrása: glowsly.com

#3. Széles hasáb sarkak

A vékony sarkú stiletto-kat úgy tűnik, egy időre a gardróbunkba zárjuk, most inkább a széles hasáb sarkú lábbelik kerültek előtérbe, mind a félcipőkön, mind a csizmákon. Ezek nagy előnye a sarokkialakításuk, amitől elképesztően kényelmesek, “jól tartanak” (nyilván a magasságot körültekintően kell kiválasztani).A minták terén az állatminta dominál, elsősorban a leopárd- és a kígyóbőr minta. Egyébként egy ilyen lábbeli ugyanúgy elegáns tud lenni, mint filigránabb társai, amennyiben egyszerű, klasszikus kivitelű darabot választunk.
Kiknek ajánlom? Azoknak, akik szeretik a kényelmes, mégis izgalmas holmikat.

szeles_hasab_sarkak.jpgKépek forrása: glowsly.com

#4. Csillogó topánok

Az ünnepek közeledtével érkeznek a csillogó ruhadarabok és kiegészítők is. Miért épp a cipők maradnának ki a sorból? Esti alkalmakra, karácsonyi vacsorára vagy szilveszteri party-ra kitűnő választás egy ilyen ragyogó magassarkú. Idén ráadásul olyan, mintha felékszerezték volna a lábbeliket, izgalmas csatokat, néhol masnikat, kristályokat, láncokat kaptak. Ez nem jelenti azt, hogy giccsesek lennének, mi pedig ne essünk túlzásba: viseljük elegáns, egyszerű ruhadarabokkal, nem szeretnénk, ha diszkógömbnek néznének minket.
Kiknek ajánlom? Azoknak, akik szeretnének egy kis csillogást vinni az ünnepekbe.

csillogo_topanok.jpgKépek forrása: glowsly.com

#5. Csatok

A csatok meglehetősen sokoldalú kiegészítők, sokféle stílushoz passzolnak, attól függően, mit szeretne elérni a tervező. Tudnak elegánsak lenni, ugyanakkor mindig egy kis élt adnak az adott holminak. Ha szeretjük az extremitást, akkor egy sokcsatos, állatmintás cipőbe/csizmába érdemes beruházni, ha azonban a letisztultabb vonal áll közelebb a szívünkhöz, egy szimpla csatos lovaglócsizma lehet a nyerő.
Kiknek ajánlom? Bárkinek, hiszen majdnem minden stílushoz passzol.

csatok.jpgKépek forrása: glowsly.com

 

Akik most lemaradtak a listáról:

A "kimúlt báránykák" és a "porszívócsőre" hajazó csizma a Balenciagától...

szormes_cipo.jpgKépek forrása: glowsly.com

balenciaga_biker_shoe.jpgKép forrása: Balenciaga

 

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4115326034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása