Lilla Stílusblogja

Túrázás stílusosan? Így csináld!

2019. november 04. - Lilla Stílusblogja

Felejtsd el a bolyhos melegítőt, a mackónadrágot és a letaposott edzőcipőt! Hoztam pár tippet, hogyan lehetsz túrázás közben is sikkes.

turazas_boritokep.png

Nemrégiben Puchberg am Schneebergben jártunk, és utunkról megosztottam néhány fotót a blog Facebook oldalán is az Olvasókkal. A minap érkezett egy kedves hozzászólás, melyben arra kértek, írjak arról, hogyan lehet túrázás közben sikkes az ember lánya. Természetesen itt ne Bear Grylls-féle túrákra gondoljatok, ahol a túlélés a tét, hanem egyszerű kirándulásra például a közeli erdőben vagy egy helyes kis alpesi vidéken.


Örökérvényű szabály: rétegezz!

Attól, hogy kirándulunk, még tehetjük stílusosan, tehát legjobb, ha elfelejtjük a bolyhos melegítőt, a mackónadrágot, a többet mutató, mint sejtető leggingst, a susogós dzsekit és a letaposott edzőcipőt! Véleményem szerint ezekkel csak csorbát ejtünk a női(es)ségünkön, jó messzire száműzném őket még a gardrób közeléből is! Ellenben itt az ideje a kötött daraboknak: egy finom puha pulcsi, ami alá tudunk öltözni, ha hűvösebb az idő, de jól mutat fölötte az ujjatlan pufi dzseki, a farmerkabát és a parka is. Kézenfekvő megoldás lehet a farmernadrág, de ha találtok más strapabíró, kényelmes és vízhatlan anyagból készült nadrágot, ami még jól is néz ki, ne hagyjátok ott a boltban! Zimankóban jó szolgálatot tehet a sál és a kesztyű.

turazas_stilusosan_kotott_pulcsi.jpg

turazas_stilusosan_kotott_kardigan.jpg

Strapabíró lábbeli

Ha túrázni indulsz, nagy valószínűséggel a kényelem lesz az elsődleges szempont, hiszen az erdőt járva, sziklákat mászva nem éppen szerencsés a magassarkú (tudom, próbáltam), meg hát safety first, ugye. Mindez nem jelenti azt, hogy a lábbelid ne lehetne szép és igényes küllemű. Elsősorban chelsea csizmát vagy bélelt bakancsot javasolnék bőrből e célra, ami jól szellőzik, melegen tart, és nem ázik át, ha esetleg elered az eső, vagy épp egy patakon kell átgázolni. Ha fázós vagy, végy alá vastag kötött zoknit, de jöhet a lábszármelegítő is, nem lesz Flashdance-hatása.

turazas_stilusosan_chelsea_csizma.jpg

Meleg fejfedő

Ne feledkezz meg a fejed védelméről sem! A beanie igazi casual darab, praktikus és vagány, de ha inkább a csajos oldaladat hangsúlyoznád, akkor viselj fejpántot (valami egyszerűt, ne strasszosat), vagy ha nem fog zavarni az út során, akkor széles karimájú kalapot is választhatsz. Ha pedig nem vagy az a fejfedős fajta, akkor legyen csuklya a kabátodon, amit felhúzhatsz a szélben, esőben!

turazas_stilusosan_fejpant.jpg

turazas_stilusosan_kalapban.jpg

Hátizsák 2.0

Amikor hátizsákról beszélünk, sokak előtt még mindig a nagy, ormótlan és ronda táska képe sejlik fel, hiszen az a fontos, hogy funkcionális legyen, férjen bele minél több holmi. Holott manapság már nagyon szép dizájnnal rendelkező darabokhoz juthatunk hozzá, legyen az bőr vagy műbőr (bocsánat, divatos szóval „ökobőr”). Nézz körül alaposan, nyilván fontos szempont a helyigény, hogy jól kihasználható legyen a hátizsák, de nem ördögtől való az sem, ha szép – ne feledd, nem a márka számít!

turazas_stilusosan_hatizsak.jpg

 

Képek forrása: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr315288708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása