Lilla Stílusblogja

Miért jó a gyümölcssavas hámlasztás?

2018. november 29. - Lilla Stílusblogja

Ahogy megszokhattátok, Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippeket hoz nekünk havonta! A mai bejegyzésben egy nagyon hatékony bőrhámlasztó kezelésről, a gyümölcssavas hámlasztásról lesz szó, amivel elősegíthetjük a bőrsejtek megújulását. Ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg nekünk a Facebook oldalon!

fruit_acid_peeling_2.jpg

Mi az, amit a hámlasztásról általában tudni érdemes?

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel, mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak. Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában. Az elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan pótolja új sejtek létrehozásával, viszont különféle hámlasztásos kezelésekkel felgyorsíthatjuk azáltal, hogy eltávolítjuk az elhalt sejteket, ez pedig jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.  Az évek előrehaladtával a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A fent említett hámlási folyamat normál esetben 28 nap alatt zajlik le, tehát, ez idő alatt „kicserélődik”, lezajlik a szaruképződés folyamata, regenerálódik a bőr. Ha valamilyen oknál fogva gátolt a szaruleválás, lelassul a folyamat, elöregednek a sejtek, a bőr élettelen, megvastagszik, fakó, ráncok jelennek meg rajta. Ezen segítünk a bőr felső elszarusodott hámrétegének eltávolításával/koptatásával.

Milyen korban ajánlott a bőr hámlasztása?

Mivel a bőr megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, így minden korosztály számára ajánlott és hasznos lehet a bőrhámlasztás.

Legutóbb a mikrodermabráziós kezelést mutattad be, mint hatékony módszert az elhalt hámsejtek eltüntetésére. Milyen más lehetőség van még?

Egy másik nagyon hatékony módszer a gyümölcssavas hámlasztás (azaz, kémiai peeling),  amelyhez különböző koncentrációjú alfahidroxi-savas (AHA) készítményeket alkalmazunk. A gyümölcssavak kíméletesen oldják a bőr felszínéről az elhalt sejteket, behatolnak a szaruréteg aljára, serkentik a sejtek osztódását, elősegítve ezzel a bőr regenerálódását.

fruit_acid_peeling_1.jpg

Kiknek ajánlod ezt a fajta kezelést?

Minden bőrtípus és minden korosztály számára ajánlott a gyümölcssavas hámlasztás!

Milyen előnyei vannak a gyümölcssavas hámlasztásnak?
Megőrzi a bőr nedvességét, elősegíti a kollagén és elasztin képződését. Normalizálja a faggyúmirigyek működését, és megújítja a bőrfelszínt. Pigmentfoltos bőrnél a vitaminok és a gyümölcssavak egyaránt csökkentik a melanin-képzést, ezáltal halványítják azokat. Az öregségi és a májfoltok szintén halványodnak, a bőr felfrissül, simul, üdébbé válik. A pórusok átmérője láthatóan csökken, eltűnnek az apróbb ráncok, a mélyebbek halványulnak. További jótékony hatását az aknés bőrön fejti ki, melynek állapota észrevehetően javul - a heges bőrfelület szebbé válik, csökken a hegek mélysége, az apróbbak el is tűnhetnek

Mi történik a kezelés során?

A kezelések alatt felgyorsul a sejtképződés, a bőr készen áll a hatóanyagok maximális felszívására, halványulnak a kozmetikai hibák. Finomodnak a ráncok, halványodnak a pigmentfoltok és az aknés bőrhegek. Már az első alkalommal látványos az eredmény, a bőr üde és kisimult lesz. Viszont a kúraszerű alkalmazással  lehet csak tartós eredményt elérni! Egy alkalom finomít a bőrállapoton, de nem lesz hosszú távon tartós az eredmény.

fruit_acid_peeling_3.jpg

Milyen gyakran ajánlott megismételni a kezelést, hogy tartós legyen az eredmény?

A megfelelő eredmény elérése érdekében, kúraszerűen ajánlott,  8-10 alkalommal, és nagyjából tíznaponta ismételve, a bőr állapotától, és a bőrproblémától függően. Egy alkalom általában 90 perc, komplett kozmetikai körülmények közt felépített, bőrtípusnak megfelelő kezelést jelent. Az egyes kezelések után kimehetünk az utcára, és úgy folytathatjuk a napot, ahogy abbahagytuk.

Milyen évszakban érdemes elvégeztetni a gyümölcssavas hámlasztást?

Ezt a fajta kezelést ősztől tavaszig végzik a kozmetikában, nem véletlenül:  mindenfajta hámlasztás után kötelezően kerülendő a közvetlen napfény, a szolárium és egyéb fénykezelések, valamint kötelező a magas faktorszámú fényvédő használata!

Mire kell még odafigyelni a kezelés igénybevételekor?

A kezelések közötti otthoni ápolásra is figyelmet kell fordítani. Hidratáló, kiegyenlítő készítményeket kell használni, ezek általában a kozmetikus által ajánlott, és nála beszerezhető speciális kozmetikumok!

 

* * *

20180508_214614_1.jpg

Pécsi Adrienn vagyok, kozmetikus mester. 2009-ben végeztem kozmetikusként, s az év októbere óta dolgozom a szakmában. 2016-ban megszereztem a kozmetikus mester címet, és elkezdtem tanulókkal is foglalkozni. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, a tanulást, az újdonságok megismerését. Rendszeresen képzem magam, keresem az új kihívásokat a szakmámban - igyekszem lépést tartani a nagyon gyorsan és innovatívan fejlődő kozmetikai iparral.
Hol találsz meg?
Haj-Ász Szépségszalon –
9028 Győr, Fehérvári u. 102/B
Telefon: +36 20 208 5439

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4414402354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása