Lilla Stílusblogja

Amit a mikrodermabráziós kezelésről tudni érdemes

2018. október 28. - Lilla Stílusblogja

 

microdermabrasio_borito.jpg

Ahogy megszokhattátok, Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippeket hoz nekünk havonta! A mai bejegyzésben a jelenleg ismert leghatékonyabb bőrcsiszolási módról, a mikrodermabrázióról lesz szó, amivel elősegíthetjük a bőrsejtek megújulását. Ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg nekünk a Facebook oldalon!

Mit jelent pontosan a mikrodermabrázió?
A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában. Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában: az elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozásával, viszont a mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja az elhalt sejteket, és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

Miért jó nekünk egy ilyen kezelés?
Mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, hiszen a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza a bejutásukat, nem szívja fel az értékes összetevőket. Így a bőr egészségesebb és frissebb lesz. A kezelés kúraszerű alkalmazásával a sejtek állandóan megújulnak, ezáltal csökken a ráncok, és hegek mélysége, az apróbbak el is tűnhetnek, halványodnak a foltok, és kopnak a bőr tisztátalanságai.

Mikor ajánlatos elvégezni a mikrodermabráziót?
Különösen fontos lehet a bőr ilyen nemű "koptatása" az évek előrehaladtával, a hámlási folyamat ugyanis fokozatosan lelassul, a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. De a bőr megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros-mitesszeres bőrtípusok velejárója, illetve különböző bőrbetegségek is okozhatják.

microdermabrasio_1.jpg

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?
Alkalmazzuk aknés sebhelyek, aknés bőrök utókezelésére, öregedési foltok ellen, bőrfeszesítésre, a finom ráncvonalak, mimikai ráncok és mélyebb ráncok eltüntetésére/halványítására, napkárosodott bőr regenerálására, egyenetlen bőrfelszín korrigálására, pórusok tisztítására, dehidratált bőr kezelésére.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?
A kezelés nagyjából 1 órát vesz igénybe, a bőr előkészítésével és magát a mikrodermabráziós kezelést követő utóápolással együtt. Teljesen fájdalommentes, enyhe bőrpír jelentkezhet, azonban ez egy órán belül el is múlik. 

Mikortól észlelhető a javulás?
Javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte “lélegzik”. Ahhoz azonban, hogy az eredmény jelentősen hosszantartó, és hatékonyabb is legyen több alkalomra, kúraszerű alkalmazásra van szükség. Ez ősztől a tavaszig tartó időszakban 2 - 3 hetes váltásokkal kb. 10 - 12 alkalmat jelent. Ha a teljes kezeléssorozat után elérjük a kívánt eredményt, rendszeresen javasolt az utókezelés: 2-3 havonta (a nyári időszak kihagyásával), hogy megőrizzük az elért változást.

A nyári időszakot miért kell kihagyni?
Nyáron azért nem ajánlott a kezelés, mert fényérzékennyé teheti a bőrt, hiszen koptatjuk a felső hámréteget (vékonyabb lesz a bőr), és ha még sikerül ránapozni is, akár megégetni a felületet, pigmentfoltok jelenhetnek meg. Ezért még az őszi időszakban is ajánlott a kezelések végén, s a kezelések közt is a mindennapokban a fényvédő krém használata!

microdermabrasio_3.jpg
Milyen fajtái vannak a mikrodermabráziós kezeléseknek?
Létezik alumínium-oxid kristályos és gyémántfejes mikrodermabrázió. Még ma is sok szalonban kristályporral végzik a kezelést. Ebben az esetben a készülék nagy nyomással alumínium-oxid kristályport szór a bőr felszínére, s ezzel történik a "csiszolás"/koptatás folyamata, majd ezzel egy időben a lecsiszolt bőrdarabkákat és a kristálypor maradványait el is szívja. Hátránya, hogy a kristálypor bent maradhat a bőr pórusaiban, ezért nagyon fontos a kezelés után a bőr áttisztítása és fertőtlenítése! Illetve, a szemkörnyéken nagyon óvatosnak kell lenni, nem is ajánlott azon a területen a használata.

A bőrcsiszolás legmodernebb formája a gyémántfejes csiszolás. A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletesen szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezzel egy időben a készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről. Az eljárás során először a kozmetikus kiválasztja a bőr vastagságának megfelelő gyémántszemcse méretű csiszoló/kezelőfejet.  Ezután beállítja a vákuum erősségét, melyet a kezelés közben is bármikor könnyen módosíthat. Fontos, hogy a készüléknek egyenletes legyen a vákuum ereje, így precízebb és szebb bőrhámlasztást érhetünk el. Ezáltal az eredmény is látványosabb és tartósabb lesz. Előnyei, hogy fájdalommentes, gyengéd hámlasztás is végezhető vele, irányított és egyenletes, tiszta, fertőzésektől mentes, nincs utóhatásként bőrkérgesedés.

Mindkét fajta mikrodermabráziós kezelés testen is alkalmazható, természetesen kozmetikussal való konzultáció után!

További kiegészítő kezelések is szükségesek?
Ez a kezelés önmagában is egy eredményes, bőrmegújító kozmetikai szolgáltatás; önmagában is megállja a helyét! A kozmetikai gyakorlatban, sok esetben további gépi kezelések előtt is elvégezzük, hiszen hihetetlen mértékben fokozza azok hatékonyságát!

microdermabrasio_2.jpg

 

* * *

20180508_214614_1.jpg

Pécsi Adrienn vagyok, kozmetikus mester. 2009-ben végeztem kozmetikusként, s az év októbere óta dolgozom a szakmában. 2016-ban megszereztem a kozmetikus mester címet, és elkezdtem tanulókkal is foglalkozni. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, a tanulást, az újdonságok megismerését. Rendszeresen képzem magam, keresem az új kihívásokat a szakmámban - igyekszem lépést tartani a nagyon gyorsan és innovatívan fejlődő kozmetikai iparral.
Hol találsz meg?
Haj-Ász Szépségszalon –
9028 Győr, Fehérvári u. 102/B
Telefon: +36 20 208 5439

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1414328121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása