Lilla Stílusblogja

Vakmerő nők, pazar ruhák és feltűnő ékszerek az Ocean's 8-ben

2018. július 08. - Lilla Stílusblogja

Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése George Clooney Ocean’s 11 filmjének újragondolása csupa női karakterrel, akiket olyan hollywoodi nagyágyúk testesítenek meg, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway és Sarah Paulson. A pörgős sztoriból nem hiányoznak a pazar ruhák és a csillogó ékszerek sem.

poszter.jpg 

A történet szerint Debbie (Sandra Bullock), Danny Ocean börtönből frissen szabadult húga nagy dobásra készül. A hűvösön töltött 5 év alatt részletes tervet eszelt ki arra, hogyan lophatnának el egy vagyont érő nyakéket a MET Gáláról. Terve megvalósításához társakra van szüksége, így felkeresi régi barátnőit, Lou-t (Cate Blanchett) és Tammy-t (Sarah Paulson), hogy segítsenek az akció végrehajtásában, majd csatlakozik az évszázad átveréséhez a jobb napokat látott divattervező (Helena Bonham Carter), a hacker Nine Ball (Rihanna), a profi zsebtolvaj (Awkwafina) és az ékszerész Amita (Mindy Kaling) is. 

A film costume designere Sarah Edwards volt, aki a karakterekhez illő külsőt álmodott meg a színésznőknek, ám egyértelműen kijelenthető, hogy a Cate Blanchett által megformált Lou stílusa ellopja a „show”-t. Lou new yorki nightclub tulajdonos, aki mindig sikkes, ugyanakkor igazi rock ’n’ roll díva, szettjeit a hetvenes-nyolcvanas évek inspirálták, háromrészes öltönyei – melyeket a Burberry készített - például Keith Richards korai hetvenes évekbeli megjelenését idézik. Emellett rengeteg apró részlet, ékszerek, selyemsálak, napszemüvegek egészítik ki öltözékét - talált tárgyak, designer holmik és olcsó darabok vegyesen.

ocean_s_8_cb.png
Lou eklektikus stílusának tökéletes ellentéte Debbie-é, aki sokkal egyszerűbb, letisztultabb vonalon mozog, ruháira a neutrális és sötét színek jellemzők, finoman utalva a börtönben töltött évekre, amikor tervének kieszelésére kellett fókuszálnia, és kevesebb figyelmet tudott fordítani külsejére - ami ennek ellenére szabadulása után is rendkívül „csiszolt”.

sandra_es_cate.jpg
Anne Hathaway játssza Daphne Klugert, a gyönyörű, tehetséges és sznob hollywoodi szupersztárt, egyben az átverés célpontját: az általa viselt Cartier-nyakláncot tervezi ugyanis meglovasítani a csapat. Hathaway klasszikus sziluettjének kialakításakor olyan egykori álomgyári színésznőket vettek alapul, mint Elizabeth Taylor - tőle tudjuk, hogy „a nagylányoknak nagy gyémántokra van szükségük”, így Daphne Kluger sem adja alább a tündöklő Jeanne  Toussaint-darabnál.

anne_2.JPG 

Helena Bonham Carter excentrikus divattervező karaktere nagy tiszteletnek örvend a filmben, azonban az utóbbi időben mintha a divatvilág túlhaladta volna elképzeléseit, a kritikusok „porosnak” találják a ruháit. Pénzügyi problémái miatt csatlakozik a csapathoz, akik ráveszik, hogy tervezze Daphne Kluger estélyijét a MET gálára, és ragaszkodjon az ominózus Cartier-nyakékhez. Bonham Carterben felfedezhetjük egy picit Vivienne Westwood-ot, a costume designerek pedig törekedtek rá, hogy stílusa időtlenséget sugalljon.

helena_bonham_carter.jpg 
Sarah Paulson alakítja Tammy-t, aki túllépett bűnözői múltján, és manapság a kertvárosi háziasszonyok életét éli – egészen addig, míg a frissen szabadult Debbie fel nem keresi visszautasíthatatlan ajánlatával. Ekkor a Vogue-hoz szerződik asszisztensként. Tammy karakterének kialakításához több hölgyet kerestek fel, akik korábban a divat területén dolgoztak, vagy ténylegesen asszisztensek voltak a Vogue magazinnál. Stílusa nőies és visszafogott, ami Anna Wintour-ra is jellemző, aki egyébként több alkalommal feltűnik a filmben!

sarah_paulson.jpg 

Érdekesség még, hogy Debbie Ocean csapata archív Givenchy-t (Blanchett), Alberta Ferretti-t (Bullock), Zac Posen-t (Rihanna), Valentino-t (Hathaway), Dolce & Gabbana-t (Bonham Carter), Prada-t (Paulson) Naeem Khan-t (Kaling) és Jonathan Simkhai-t (Awkwafina) viselt a MET Gála jelenetben, ahol a fel-feltűnő celebritások saját couture ruháikban léptek a vörös szőnyegre.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2914100415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása