Lilla Stílusblogja

10 nyári szépségápolási baki, amit jobb elkerülni

2018. június 10. - Lilla Stílusblogja

boritokep.jpg

Mindenkivel megesik, hogy hibát vét a szépségápolási rutin során, nyáron azonban különösen kínos vagy fájdalmas lehet egy-egy ilyen baki. Lássuk a leggyakoribb botlásokat, és azt, hogyan előzhetjük meg őket!

1. A primer hiánya és a nem megfelelő színű alapozó

A hideg téli hónapok alatt talán nem került primer az alapozó alá, azonban a kánikulában szükséged lesz rá, ha szeretnéd, hogy a sminked a helyén maradjon. Amennyiben szemhéjfestéket is használsz, vigyél fel alá szemhéjbázist, így tartós lesz a végeredmény. Sokan megfeledkeznek arról, hogy nyáron sötétebb tónusúvá válik a bőr, s ennek megfelelően sötétebb alapozó használata javasolt.

2. A túl sok alapozó

Nyáron az üde megjelenés érdekében részesítsük előnyben a könnyű alapozókat! A „nehezebb” kozmetikumok a meleg hatására olajos hatást kölcsönöznek a bőrnek, és ilyenkor a sminkünk is könnyebben elmászik. Ha ragaszkodunk a krémek használatához, válasszunk inkább hidratáló BB krémet az arcunkra.

alapozo_1.jpg

Forrás: johnlong.org

3. Púderhegyek

Bár az alapozónkat fixálni kell, és a kifénylett arcot újrapúderezéssel lehet mattítani, a meleg hónapokban kerülendő a túl sok púder használata, mert az egymásra felvitt több réteg por könnyen darabosodik, ami nem kifejezetten esztétikus, ráadásul a bőrünk sem tud alatta lélegezni. Használjunk helyette színezett hidratáló krémet, vagy itassuk fel bőrünket nedvszívó papírral, ha olajossá válik.


4. Nem vízálló kozmetikumok

Nem csak akkor érdemes vízálló kozmetikumokat használni, ha épp a strandon napfürdőzünk, jó szolgálatot tehetnek a munkahelyen is. A meleg, párás időjárás hatására kevésbé marad helyén a festék – és ki szeretne pandaszemekkel járni-kelni az irodában, csak mert megadta magát a szempillaspirál? Keressük a termékek címkéjén a „sweat-proof”, „water-resistant” vagy „transfer-proof” kifejezéseket, és vásároljuk ezeket a termékeket a „szimpla” változatok helyett.

waterproof.jpgForrás: hergamut.in

5. Hámlasztás hiánya

Rendkívül fontos, hogy önbarnító használata, vagy napozás előtt távolítsuk el bőrünk elhalt hámrétegeit, mert a sima bőrre tudjuk egyenletesen felvinni a krémet, illetve ekkor tudunk szép, napbarnított színt szerezni.


6. Elmaradt hidratálás

Függetlenül attól, hogy bőrünk nem olyan száraz, mint amilyen a téli hónapokban volt, ne feledkezzünk meg a hidratálásáról! A bőrt minden nap hidratálni kell, akkor is, ha zsíros vagy kombinált a bőrtípusod.


7. Száraz, kirepedezett sarkak a strandon

A vízparti séta, vagy az, hogy sokáig sétálunk szandálban, könnyen a sarkunk kiszáradásához, kirepedéséhez vezethet. Nagyon fontos a lábunk rendszeres otthoni ápolása! A Pediklub ajánlása szerint tisztálkodás után nedves kerámia vagy papír sarok reszelővel kell a sarok bőrét átdörzsölni (ne használjunk fém reszelőt, mert az lemarja a bőrt, ami sérülékeny lesz!). Ügyelni kell továbbá arra, hogy a kerámia vagy a papír sarokreszelő minden esetben nedves legyen. A reszelés után sarok balzsam használata javasolt, mely elősegíti a repedések összehúzódását, és megakadályozza a további  repedések kialakulását.

pedikur.jpg

Forrás: hayatouki.com


8. Hajszárítás, hajformázás

Nyáron nem érdemes a hajformázó eszközökkel bíbelődni, hajunk már így is elég megterhelésnek van kitéve a Nap és klóros víz által. Egyszerűen hagyd, hogy magától megszáradjon hajad, ez a legtermészetesebb megoldás!


9.
 Borotválás vagy gyantázás napozás előtt

Borotválás vagy gyantázás után a bőr nagyon érzékeny, így nem ajánlott közvetlenül utána vízbe menni vagy napozni, mert könnyen bőrirritáció léphet fel. Várj néhány órát, vagy legjobb, ha lefekvés előtt szőrtelenítesz inkább.


10. Egyenetlenül felvitt fényvédő

Ha nem egyenletesen viszed fel a fényvédő krémet, könnyen piros csíkok keletkezhetnek a bőrödön. Adj magadnak 15-20 percet, hogy megfelelően felvidd a fényvédőt a testedre, így biztosan nem marad ki egy kis bőrfelület sem.

nap.jpgForrás: nicehdwall.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr214038486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása