Lilla Stílusblogja

Dívák, akik 50 felett is sikkesek

2018. május 30. - Lilla Stílusblogja

Időtlen szépségüket sokan megirigyelnék, s bár elmúltak 50 évesek, még mindig kirobbanó formában vannak. Igazi stílusikonok, akikre érdemes odafigyelni, mert sokat tanulhatunk tőlük.

Maye Musk

Elon Musk édesanyja nem az a tipikus öreg hölgy: a 70 éves asszony még mindig hihetetlenül kecses, eredetileg dietetikus a foglalkozása, aki civil szakmája mellett modellkedik is - több mint ötven éve egyébként. 1970-ben ment feleségül Errol Musk-hoz, akitől 3 gyermeke született, a csemetéket válása után egyedülálló anyaként nevelte. Felépített egy magánpraxist, s miután a gyerekek kirepültek, 50 évesen úgy döntött, New Yorkba költözik, ahol aztán modell karrierje szárnyakat kapott. Nagyjából tíz évvel később haját rövidre vágatta, és meghagyta természetes, ősz árnyalatát – frizurája a mai napra a védjegyévé vált. Szerepelt többek között a New York magazin és az Elle címlapjain, és részt vett a Clinique kampányaiban. Maye nagyon népszerű az Instagramon a fiatalok körében is, akik gyakran megszólítják azzal, mennyire csodálják a munkásságát. Ő maga pedig példaként szeretne állni azok előtt a nők és férfiak előtt, akiket félelemmel tölt el az öregedés gondolata.

maye_musk.jpg

Maye Musk. Fotó: Pinterest

Diane Keaton

Diane Keaton Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő a dandy stílus bajnoka, aki az Annie Hall című film forgatása idején egyedi stílust teremtett azzal, hogy nő létére férfiinget, mellényt és nyakkendőt viselt. A filmben szereplő ruhadarabokat egyébként maga Keaton választotta ki Ruth Morly-val és Ralph Lauren-nel közösen. A stílusikon kolléganőivel ellentétben szerencsére nem esett át számtalan plasztikai műtéten, egy igazán csinos 72 éves nő benyomását kelti, frizurája természetes, amit meleg árnyalatokkal vegyítenek a fiatalosabb, trendibb külsőért. Diane rajong a kiegészítőkért, elsősorban a kalapokért, a napszemüvegekért és a kesztyűkért van oda, és mindig visel rúzst – hűen mottójához, mely szerint „Csak érezd jól magad. Mosolyogj, és tegyél fel egy kis rúzst.”

diane_keaton.jpg

Diane Keaton. Fotó: Pinterest 

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert francia színésznő több mint 120 filmben tűnt fel 1971-es debütálása óta. Sikkes megjelenésével számtalanszor felhívta magára a sajtó figyelmét a Párizsi Divatheteken is. Stylistja, Jonathan Huguet (aki többek között Juliette Binoche és Charlotte Gainsbourg öltözködéséért felelt) a díjátadókra válogatott ruhadaraboknál figyelembe veszi mind a francia, mind az amerikai ízlést, ám Isabelle stílusa inkább visszafogott, ellentétben a „ragyogjunk túl mindenkit” szemlélettel. Kiválóan mixeli a ruhákat, a híres párizsi sikk megtestesítője természetes megjelenésével. Kedveli a kosztümöket, a jól szabott blézereket és a nadrágokat. Bár a maszkulin darabok sem idegenek számára, a magassarkút elengedhetetlennek tartja egy-egy gála alkalmával. Ismeri a brandeket és a tervezőket, nagy rajongója például a Chloé napszemüvegeknek. Frizurája időtlenséget, hűvös eleganciát sugall.

isabelle_huppert.jpg

Isabelle Huppert. Fotó: Pinterest 

Anna Wintour

A híres és hírhedt Anna Wintour 1988 óta az amerikai Vogue magazin szerkesztője, ezáltal a divatipar legbefolyásosabb személye. Véleménye márkák, designerek és kollekciók sorsát pecsételi meg, így mindenki igyekszik a kedvében járni. Érdekesség, hogy még 14 éves sem volt, amikor az iskolai öltözködési szabályokat áthágva rövidebbre vetette a szoknyahosszt, 15 éves korában pedig már idősebb és befolyásos férfiakkal randevúzott, hogy megalapozza karrierjét a divatiparban. Bob frizuráját 14 éves kora óta hordja, változatlanul. Mindig és mindenhol elegáns, általában sötét napszemüveg mögé rejtőzik. Véleménye szerint rendkívül fontos, hogy mindig korunknak megfelelően öltözzünk fel, bár érdemes figyelni a trendeket, ki kell alakítani a saját stílusunkat, figyelembe véve a személyiséget, a testalkatot és magát a ruhát – hiszen jól kell éreznünk magunkat a választott darabban. Úgy gondolja, a legelegánsabb ruhában, és egy egyszerű farmer-póló összeállításban is legyen nő a nő.

anna_wintour.jpg

Anna Wintour. Fotó: Pinterest 

Iris Apfel

Iris Apfel 1921-ben született, manapság harsány stílusáról ismert, eredetileg lakberendező és stylist. 1948-ban ment feleségül Carl Apfelhez, akivel megalapították belsőépítész vállalkozásukat. Az emberek hamar felfigyeltek egyedi stílusára, így nemsokára a New York-i krém legkedveltebb lakberendezőjévé vált –az ügyfelei közé tartozott többek között Greta Garbo és Gábor Zsazsa is. Nyugdíjas korában vált nemzetközi divatikonná, amikor a New York-i Metropolitan Múzeum kiállítást rendezett munkásságának tiszteletére, ahol helyet kapott Iris hatalmas ékszergyűjteménye. Az érdekes és izgalmas kiegészítőkkel egy csapásra híressé vált, a közösségi médiában pedig hatalmas népszerűségnek örvend. Az idős hölgy kedveli a színes rúzsokat és a látványos ékszereket, nagy kerek szemüvege a védjegye. Burjánzó minták, színek és textúrák jellemzik outfitjeit. Nem ért egyet a kevesebb több elvével, borzasztó unalmasnak találja ugyanis.

iris_apfel.jpg

Iris Apfel. Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1914011460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása