Lilla Stílusblogja

Szépségtitkok Hollywood nagyasszonyaitól

2018. május 25. - Lilla Stílusblogja

Szépségükről ódákat zengtek, és milliók hevertek lábaik előtt: Hollywood nagyasszonyai mindent megtettek azért, hogy fiatalok és vonzók maradjanak. De mi volt a titkuk? Milyen trükköket vetettek be, hogy ragyogjanak? A következő összeállításból kiderül.

 

Greer Garson – Hajöblítés pezsgővel

A negyvenes évek népszerű színésznője, az Oscar- és Golden Globe-díjas Greer Garson a pezsgővel történő hajöblítésre esküdött. Hajmosás alkalmával a filmcsillag szerette leöblíteni a haját egy pohár California pezsgővel, majd állítólag százszor megfésülte haját, és hálóba kötötte az este további részére. A pezsgőről úgy tartják, puhává és fényessé varázsolja a hajat, és segít megőrizni annak természetes fényét.

1_10.png
 

Mary Healy – Zabpelyhes arcpakolás

Mary Healy amerikai színésznő, énekesnő és varieté előadóművész bőrápolási fortélya egyrészt abból állt, hogy amikor nem dolgozott, egyáltalán nem viselt sminket, másrészt mindig nagyon vigyázott rá, hogy pórusait tisztán tartsa. Mindehhez zabpelyhet kevert össze vízzel, az arcára kente, és nagyjából 10 percig fent hagyta a pakolást, amíg meg nem szilárdult. Végül meleg vízzel eltávolította a maszkot, hideg vízzel pedig felfrissítette bőrét. A zabliszt tisztító jelleggel bír, különösen jót tesz az érzékeny bőrnek, csökkenti a kipirosodást és a gyulladást.

2_9.png
 

Marilyn Monroe – Különleges diéta

Marilyn Monroe karrierje csúcsán a világ egyik leggyönyörűbb nőjének számított, csábításairól pedig legendák keringenek. A Pageant Magazin 1952. szeptemberi számában bemutatta, hogyan tartotta formában magát a hollywoodi sztár. Monroe kisasszony diétája abból állt, hogy - állítása szerint - minden reggel nyers tojást kevert meleg tejbe, és ezt a keveréket fogyasztotta reggelire, még ha utazott és szállodákban szállt is meg. Vacsorára szintén tápanyagban gazdag ételeket fogyasztott, főként steak-et, májat vagy báránybordát.

3_6.png
 

Bette Davis – Szemkörnyék ápolás mesterfokon

Bette Davis amerikai filmszínésznő a legnagyobb hollywoodi csillagok egyike, aki ellentmondásos karakterek megformálásával vált ismertté. Igéző tekintete sokakat meghódított a 30-as, 40-es években. S mi volt a titka?  A fáma úgy tartja, hogy esténként uborkaszeleteket helyezett a szemére, a szeme alá pedig vazelint kent – mindezt azért, hogy csökkentse a duzzanatot, és eltüntesse a szem alatti sötét karikákat. Tudniillik, az uborka hűsít, és frissítő hatású.

4_1.png
 

Katharine Hepburn – A ragyogó arcbőr titka

A legtöbb Oscar-díjjal (néggyel!) kitüntetett amerikai színésznő, Katharine Hepburn minden este citromlé és cukor keverékével dörzsölte át arcát, majd hideg vízzel öblítette le annak érdekében, hogy arcbőrét tisztán tartsa, és megőrizze ragyogását. Úgy tűnik, megérte a procedúra, hiszen az álomgyár akkori sármőrének, Spencer Tracy-nek a szívét is sikerült elrabolnia.

5_1.png
 

Doris Day – Vazelin a puha bőrért

Doris Day, az 50-es évek bálványa, színésznő és énekesnő a testápolás egy igen érdekes módját választotta. Mielőtt aludni tért, szerette az egész testét bekenni vazelinnel, hogy puhán tartsa bőrét. A „rituálé” után kesztyűt húzott, zoknit és pizsamát vett fel, mert szerette volna, hogy a krém minél hosszabb időn át fejtse ki áldásos tevékenységét - és valószínűleg el akarta kerülni azt is, hogy az ágya csupa vazelin legyen.

6_1.png

Nektek milyen praktikáitok vannak? Kipróbálnátok a fentieket?

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4613999516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása