Lilla Stílusblogja

Könyvajánló - Tish Jett: Mindig sikkesen!

2018. március 28. - Lilla Stílusblogja

Kezdeném mindjárt azzal, hogy olvasni nem old school dolog, sőt! Kevés kellemesebb elfoglaltságot tudok elképzelni, mint vasárnap délután bekuckózni egy jó könyvvel, kütyük nélkül. Ha pedig egy könnyed olvasmányból még tanulhatunk is, két legyet ütünk egy csapásra. Amikor úgy másfél éve elkezdett foglalkoztatni, hogyan lehetnék stílusos (valahol a lisszaboni nyaralásunk környékén, ahol azt tapasztaltam, a nők bátran felvállalják magukat, ismerik a színeiket, tudják, mi áll jól nekik), igyekeztem a lehető legtöbb forrásból tájékozódni, összegyűjtöttem pár könyvet is. Ezekből alkalmanként hozok nektek egyet-egyet, hátha kedvet kaptok az elolvasásukhoz, számomra nagyon hasznosnak bizonyultak. Az első ilyen a Mindig sikkesen! - A francia nők titka a szépségről, a stílusról és a jó közérzetről Tish Jett tollából.

tish_jett_mindig_sikkesen.jpg

Az amerikai írónőnek több, mint két évtizeden át volt alkalma elmerülni a francia kultúrában, és az érdekelte, mi a híresen sikkes francia nők titka. Hogyan képesek méltósággal viselni az idő múlását? Mitől olyan frissek és ápoltak minden életszakaszukban? Kitűnően írja le, hogy a jó megjelenésnek a korhoz semmi köze. Mindig jelenkori önmagukhoz képest szeretnének jól kinézni, a természetesség hívei, és hisznek abban, hogy nem kell kivételesen szépnek lenniük ahhoz, hogy egyediek és vonzók legyenek. Ugyanakkor a jó megjelenés nem elegendő: a "belső forrásokat" fenn kell tartani: tájékozottság, elegancia, szellemesség - a vonzó egyéniség alappillérei. A francia nők "egyedi stílusukat önkritikusan alakítják ki, mindig szem előtt tartva, mi az, ami a leginkább illik személyiségükhöz, testalkatukhoz, legjobb tulajdonságaikhoz és a mögöttük álló évtizedekhez."* Számos szépségápolási praktikát, stílustippet kapunk a könyvben, a kötet elolvasása után pedig talán közelebb kerülünk a "je ne sais quoi" jelenség megértéséhez.

Készültem egy kis meglepetéssel: ha az alábbi képre kattintasz, elolvashatod az örök sikk tíz titkát, amit Tish Jett állított össze, és szerepel a könyvben. Jó olvasgatást!

 

*Tish Jett: Mindig sikkesen!. Partvonal Könyvkiadó, Budapest, 2015.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8813778448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása