Lilla Stílusblogja

Gisele Bündchen 40!

2020. július 26. - Lilla Stílusblogja

Gisele Bündchen brazil szupermodell a héten ünnepelte negyvenedik születésnapját. De hogyan lett a 2000-es évek legjobban fizetett manökenje?

gisele_bundchen_borito.jpg

A brazil topmodell, Gisele Bündchen 2010 és 2019 között összesen 41(!) különböző Vogue címlapon szerepelt, így bizton állíthatjuk, hogy az évtized egyik legmeghatározóbb szereplője volt a divatiparban. 2001 óta a legjobban fizetett manökenek között tartották számon, az évtized második felére már a 16. leggazdagabb nő volt a szórakoztatóiparban – lássuk be, ez nem kis teljesítmény!

gisele_bundchen_regi_hollywood_glamour.jpgGisele Bündchen a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb topmodellje

Bündchen öt lánytestvér mellett nőtt fel egy középosztálybeli családban, egy dél-brazíliai kisvárosban. 13 éves volt, amikor megnyerte élete első modellversenyét São Paulóban. A 90-es évek legvégén, amikor a Kate Moss nevével fémjelzett heroin chic éra leáldozóban volt, ismét a formás, atletikus modellek kerültek előtérbe – Alexander McQueennél lehetőséget is kapott, hogy kifutóra lépjen a híres 1998. tavasz-nyári kollekció bemutatóján. Szépséges termete és jellegzetes járása meghozta számára a sikert, és egyre több lehetőséget kapott a legnagyobb divatmárkáknál.

gisele_bundchen_alexander_mcqueen.jpgPályája kezdetén, Alexander McQueen divatbemutatóján

2000 és 2007 között egyike volt a Victoria’s Secret angyalainak. Bündchen egy interjúban elmesélte, hogy 25 millió dolláros szerződést ajánlottak neki, azonban hezitált, hogy aláírja-e, mert annak idején még nemigen volt átjárás a kifutói modellek és a katalógus modellek között. „Emlékszem, volt egy megbeszélésünk az ügynökömmel, és ő azt mondta, döntenem kell, mert ha vállalom, talán soha többé nem szerepelek címlapon és kifutón – a divat szereplői ugyanis nem gondolják, hogy egy katalógus modell <<elfogadható>>”. Kockáztatott, és elfogadta a lehetőséget, 2000-ben ő viselte a Victoria’s Secret Fantasy nevű 15 millió dolláros fehérneműjét, mely a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legdrágább fehérnemű, amit valaha készítettek.

gisele_bundchen_victorias_secret.jpgA Victoria's Secret egyik leghíresebb angyala lett

Az „angyalkodás” mellett olyan nagy divatházak is elkezdték foglalkoztatni, mint a Chanel és a Dolce & Gabbana. Modell karrierjének csúcsára 2004-ben ért, több millió dolláros modell szerződése volt, akkoriban Leonardo DiCaprióval járt, és Hollywood álompárjának számítottak, és a 76. Vogue címlapja készült. „Emlékszem, a pályafutásom elején néhányan azt mondták, túl nagy az orrom, a szemeim pedig túl kicsik, emiatt sosem kerülök magazin címlapjára.” Nagyobbat nem is tévedhettek volna: a mai napig összesen 140 Vogue címlappal büszkélkedhet a modell! A Vogue Italia még egy smink nélküli címlapfotót is készített vele!

gisele-bundchen-wearing-makeup-cover-vogue-italia.jpgSzámos Vogue címlappal büszkélkedhet

Úgy látja, a modell szakma manapság átalakulóban van, és ha napjainkban kellene elkezdenie a pályáját, talán meg sem próbálná: „Túl sok az egész nekem” – mondja.

Elkötelezett híve az egészséges életmódnak, valamint a környezetvédelemnek: „Ha jól érzed magad, jobban is nézel ki. Ha bántjuk a természetet, magunkat is bántjuk.” Élharcosa a faültetésnek Brazíliában, a szülővárosában pedig még egy víztisztasággal kapcsolatos projektet is elindított. Miután hivatalosan is visszavonult a modellkedéstől, Gisele Bündchen ideje nagy részét immáron környezetvédelmi célokra fordítja.

gisele_bundchen_kornyezetvedelem.jpg"A fenntarthatóság szexi" - hirdeti az Elle interjújában is a környezetvédelem élharcosaként

 

Vogue / The Guardian / Harper’s Bazaar

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4016078462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása