Lilla Stílusblogja

Vissza a 80-as évekbe!

2019. december 04. - Lilla Stílusblogja

A több néha több – akár ez is lehetne a mottója az idei téli szezonnak, hiszen erőteljesen visszatért a 80-as évek. Közeleg a céges party-k ideje, mutatom, hogyan építheted be a trendet a ruhatáradba.

2019_80-as_evek_glamur_trend_borito.png

Ha hozzám hasonlóan te is kedveled ezt az évtizedet (ruhák és B kategóriás akciófilmek előnyben), akkor most nagyon könnyen beszerezhetsz egy-két igazán izgalmas darabot, ugyanis az üzletek dúskálnak a 80-as éveket idéző holmikban.

Az év vége ráadásul a céges party-k ideje, legtöbbünknek fejtörést okoz, miben jelenjünk meg ezeken az eseményeken. A legjobb, hogy nem feltétlenül kell rikító színekben gondolkodnunk, most ugyanis a 80-as évek glamúrja kerül előtérbe, sok-sok csillogással, ami kiválóan beépíthető az alkalmi öltözékbe. Hoztam néhány tippet, hogyan lovagolható meg a trend, ám ha nem rajongsz a korszakért, akkor is elcsíphetsz néhány ötletet.

vogue_2019_szeptember.jpg

Ruhák

Hangsúlyos vállak, vékony derék, geometriai formák. Mit jelent mindez? Visszatértek a válltömések és a buggyos ujjak, melyek szélesebbnek mutatják a vállakat, ezzel párhuzamosan pedig hangsúlyos még a karcsú derék, amit látványos övekkel tesznek vékonyabbá és vékonyabbá. (Alapvetően ez a formavilág kedvez a körte alkatú hölgyeknek, akiknek keskenyebb a válluk, mint a csípőjük, egy buggyos ujjú felsővel szépen kiegyenlíthetik a sziluettet.) Népszerűek a nyakban megkötős mini- és maxi ruhák, valamint gyakori a ráncolás a ruhákon. Emellett jöhet minden, ami fényes, csillogó és látványos. Tetőtől talpig aranyban vagy ezüstben pompázhatunk, a ruhához passzoló kesztyűvel, és természetesen sok-sok ékszerrel. Egy ilyen szetthez műszőrme kabát vagy műszőrme sál dukál. Hideg időben elengedhetetlen a harisnya, ami idén extravagáns mintás.

2019_80-as_evek_glamur_trend_ruhak.pngKépek forrása: Pinterest 

Kiegészítők

A nagy és látványos ékszerek kerülnek előtérbe, nem terem most babér a minimalista kiegészítőknek. Arany és ezüst ékszerek, strasszok, drága- és féldrágakövek, láncok, óriási karikák és gyöngyök hódították meg a kifutókat. Mondjuk elég izgalmas kontraszt, amikor bőrruhához kámea ékszert párosítanak a tervezők, érdemes lehet kipróbálni. Kövekkel kirakott hajpántokkal és fényes anyagból készült fejpántokkal ugyancsak találkozhatunk, jól párosíthatók még egy elegánsabb ruhával is.

2019_80-as_evek_glamur_trend_ekszerek.pngKépek forrása: Pinterest 

Cipők

Nemrégiben írtam nektek az idei őszi-téli cipő trendekről, és ebben a posztban is ki kell, hogy emeljem a csillogó lábbeliket. A 80-as évek glamúrjához tökéletesen passzolnak a strasszos, csatos, masnikkal vagy éppen láncokkal díszített lábbelik, melyek a lehető legkülönfélébb színekben pompáznak. Ha egyszerűbb ruhát választunk, akkor is érdemes egy ilyen extra magassarkúval párosítani, mert nagyon fel tudja dobni a szettet. A sarokmagasság változó, a törpe tűsarkaktól az extra magas sarkakig minden elérhető, és most nagy divatja van a hasáb formájú sarkaknak, melyek legnagyobb előnye a kényelem.

2019_80-as_evek_glamur_trend_cipo.pngKépek forrása: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5015338470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása