Lilla Stílusblogja

Így öltözz az alkatodnak megfelelően!

2019. augusztus 04. - Lilla Stílusblogja

A testalkat típus ismerete a férfiaknál is megkönnyíti az öltözködést.

ferfi_testalkatok.png

A vállak, a derék és a csípő egymáshoz való viszonyát alapul véve 5 fő testalkat típust különböztetünk meg a férfiaknál. Ezek a következők:

Ovális

Hazánkban talán ez a leggyakoribb alkattípus. Az ovális testalkat típusba tartozó férfiak válla és mellkasa keskenyebb, a hastájék kerek, míg a csípő hangsúlytalan. A cél, hogy eltereljük a figyelmet a hasról, és optikailag minél inkább nyújtsuk az alakot. Ez többféleképpen érhető el. Ha alacsony/ középmagas vagy, előnyösek a monokróm szettek (amikor alul-felül ugyanolyan vagy hasonló árnyalatú ruhadarabot viselsz), mert így magasabbnak tűnsz. A V-nyakú pólók hosszabbnak mutatják a nyakat, bátran viselj ilyen felsőrészeket! Ha kedveled az ingeket, a legfelső és az az alatti gombot kigombolhatod (persze, csak ha nincs szigorú dress code előírás az irodában!). Kerüld a nagy mintás pólókat, pulcsikat, ingeket, mert kiemelik a hasi részt! A könnyű anyagokat és a közepesen sötét/sötét színeket helyezd előtérbe! Nadrágok esetén felejtsd el a skinny és a slim változatokat - a nadrág legyen magasított derekú, szára pedig bő fazonú, hogy kiegyensúlyozza az alkatot. Ősszel és télen jöhetnek a hosszított kabátok, ezek is nyújtják a sziluettet.

ovalis_testalkat.png 

Téglalap

Ennél a testalkat típusnál a vállak, a derék és a csípő közel egyvonalban vannak. Tapasztalataim szerint a „téglalap férfiak” vannak a legszerencsésebb helyzetben, amikor vásárlásra kerül a sor, hiszen a konfekció ruházat leginkább rájuk passzol. Nincsenek megkötések, hogy milyen színt vagy mintát viseljenek (bár a reklámtábla külső sosem cél), talán az erős függőleges csíkozást érdemes kerülniük, hogy ne legyen „túl egyenes” a megjelenésük.

teglalap_testalkat.png 

Háromszög

A háromszög testalkattal rendelkező férfiak válla keskeny, a derékrész ennél kicsit, míg a csípő mindkettőnél szélesebb. Ennek következtében a hangsúly az alsó testtájékra kerül, ezt szükséges ellensúlyozni, és a felső részre vonni a tekintetet. Akárcsak az ovális alkat esetén, itt is inkább a közepesen sötét és sötét színeket érdemes viselni, kerülni kell a vízszintes csíkozást. Ha zakót viselsz, jó szolgálatot tehet a válltömés. A V-nyakú felsők előnyösek, a minták pedig a mellkas tájékára kerüljenek. A magasabb derekú nadrágok nem engedik „kibuggyanni” a hasi részt.

haromszog_testalkat.png 

Rombusz

A rombusz testalkatot gyakran keverik a téglalappal, azonban a „rombusz férfiak” válla valamivel szélesebb, mint a derék és a csípő. Ennek köszönhetően az egyik legelőnyösebb alkattal rendelkeznek. Kiválóan állnak nekik a szűkített fazonú ruhadarabok, és valójában sem minták, sem színek tekintetében nincsenek megkötések, mit viselhetnek.

rombusz_testalkat.png 

Fordított háromszög

A fordított háromszög alkatú férfiak rendkívül széles vállakkal rendelkeznek, ehhez képest derekuk és csípőjük meglehetősen keskeny. Bár a deltás felsőtest minden bizonnyal magára vonzza a hölgyek tekintetét, ruhavásárláskor nehézségekbe ütközhetnek: míg „vállban” jó lehet egy-egy darab, addig a mellkastól lefelé bőnek bizonyulhat; ami pedig derék vagy csípő tájékon passzol, az szűk lehet a vállaknál. Így érdemes egy jó szabót felkeresniük, aki méretre igazítja a kiválasztott ruhadarabokat (vagy pedig varratni abban az esetben, ha a pénztárcája megengedi). A széles vállakról kicsit elterelni a figyelmet színes, mintás övekkel lehet. Akár az előző testalkat típusok esetén, a fordított háromszög alkatúak is bátran válasszanak V-nyakú felsőket.

forditott_haromszog_testalkat.png

 

Fotók: Pinterest 

 

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig látogass el a Lilla Stílusblogja FB-oldalra!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2714995258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása