Lilla Stílusblogja

Így lett Lady Gaga stylistjából a divatipar csillaga

2019. július 02. - Lilla Stílusblogja

Brandon Maxwell kezdetben az énekesnőnek tervezett látványos szetteket a színpadra, majd saját márkát alapított, és néhány év alatt meghódította a divatipart.

lady_gaga_es_brandon_maxwell.jpg

Maxwell fotózást tanult a St. Edward’s Egyetemen a texasi Austinban. Mégis mi történt, hogy pályát módosított? Az egyetemen nem csak azt tanulta meg, hogyan fotózzon, hanem azt is, hogyan komponáljon meg teljes egészében egy képet. Fényképezett, megtervezte a ruhákat, és ha úgy adódott, gondoskodott a sminkről és a frizuráról. Ez nagyon is kapóra jött neki, amikor New Yorkba költözött, és Deborah Afshani divatszerkesztő keze alatt kezdett dolgozni. "Azt hiszem, a vele való találkozás volt a másik fordulópont az életemben. Tényleg mindent megtanított nekem. Kulcsfontosságú volt utána az Edward Enninfullal és Nicola Formichettivel való együttműködés is." - mondja a tervező.

brandon_maxwell.jpgLady Gaga biztatta, hogy tervezőként is próbáljon szerencsét

Maxwell celebrity stylistból saját jogán vált divattervezővé. Annak idején Lady Gaga turnéjára állítottak össze látványos outfiteket, később Gaga elsőszámú stylistjává, “divatigazgatójává” vált. Kettejük között szoros barátság szövődött, és talán meglepő, de épp a művésznő volt az, aki bátorította Maxwellt, hogy próbálkozzon meg a divattervezéssel is. 2015-ben elindította saját márkáját, ahogy mondja “beleugrott a dologba”, a kollekció életének egy sötétebb periódusából húzta ki, aztán ráébredt, hogy vállalkozásba kezdeni talán a legnehezebb volt, amit valaha csinált.

Nem emlékszem, hogy bármi mással akartam volna foglalkozni. A nagyanyám 20 évig volt beszerző egy üzletnél, én pedig iskola után majdnem minden nap ott voltam. Akkor éreztem, hogy styling érdekel (...) Ott voltak a ruhák, az ékszerek, a táskák és a cipők. Láttam, hogy mi teszi boldoggá a nőket, és mi az, amitől elbizonytalanodnak."

Annak ellenére, hogy Brandon Maxwell és Lady Gaga együttműködése igazán extrém megjelenést eredményezett az énekesnőnek, Maxwell saját kollekcióiban nyoma sincs a “hangos” feltűnősködésnek, az általa tervezett ruhák meglehetősen minimalisták, időtlenek, elsősorban a klasszikus vonalakat helyezi előtérbe. Így a legelső, 2016. tavaszi-nyári kollekciójában is, melyben selyemblúzok, blézerek, nőies miniruhák és aszimmetrikus pólók kaptak helyet az elegancia és a letisztultság jegyében. Femme fatale kosztümjei sok nő szívét meghódították, ezekre a visszafogott, semleges színpaletta jellemző: fekete, elefántcsontszín, halvány rózsaszín. “Klasszikus és időtlen darabokat szerettem volna megalkotni, ez volt a célom.”

Káprázatos ruhaköltemények Brandon Maxwell legfrissebb, 2019 őszi ready-to-wear kollekciójából

Nem könnyű összeegyeztetni a stylist feladatokat a tervezéssel és a márka menedzselésével, de mint mondja, hihetetlenül jó csapat veszi körül, akik támogatják és nagyon keményen dolgoznak, hogy egyensúlyozni tudjon ennyi teendő között. Másrészt a szüleitől örökölte kemény munkamorálját, heti hét napot dolgozik.

A tervezőként való debütálása óta eltelt három év rendkívül sikeres volt számára. Lehetősége nyílt többek között arra, hogy Oprah Winfrey-t és az egykori first lady-t, Michelle Obamát öltöztesse. A 2019-es Met Gálán több különböző look-ot álmodott meg Lady Gagának, aki egyértelműen vitte a show-t pompásabbnál pompásabb ruháiban. Ráadásul idén elnyerte a CFDA “Az év nőiruha tervezője” díját. Úgy tűnik, Maxwell 34 éves korára a divatipar nagy kedvence lett, olyan nevekkel dolgozik együtt, mint Julia Roberts, Meghan Markle és Blake Lively.

lady_gaga_es_brandon_maxwell_met_gala.jpgLady Gaga jobbján Brandon Maxwell-lel az idei Met Gálán

cfda_award.jpgIdén júniusban elnyerte a CFDA "Az év nőiruha tervezője" díját

Ezek után nem lenne csoda, ha a fejébe szállna a siker, ám ő két lábbal a földön áll. “Nagyon kritikus vagyok magammal, magasra teszem a lécet. Büszke vagyok a munkamorálomra. Ahogy idősebb lettem, megtanultam, hogy keveset adjak a kívülállók szavára, fontosabb az, hogy a hozzám közelállók mit gondolnak. Fiatalabb koromban jobban számított mások véleménye, de ha nem vigyázol ezzel, élve felfalnak. A hírnév és a siker pedig múlandó.”

 

Vogue Italia / Fashionista / Instyle / Harpers Bazaar / Oprah Magazine

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7514923062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása