Lilla Stílusblogja

Így viseld a szezon trendszínét, a bézst!

2019. március 21. - Lilla Stílusblogja

Megőrülnek a tervezők a bézsért - erről árulkodnak a divatbemutatókon felsorakozó modellek, a tavasz-nyári szezon egyik nagy slágere ez az árnyalat. De mégis mivel kombináljuk, hogy ne fulladjon unalomba a szettünk? Megmutatom.

beige.png

Egyesek szerint a bézs elegáns árnyalat, míg mások úgy vélik, inkább unalmas. Ha még barátkozol vele, érdemes megnézni Jane Birkin és Bianca Jagger 70-es évekbeli monokróm szettjeit. Az árnyalat nagy előnye, hogy mindig klasszikus hatást kelt, gyakorlatilag biztosra mész a viselésével.

jane-birken-in-a-chamois-shantung-safari-shirt-by-lady-arrow-fawn-suede-knickers-by-joanna-rubens-for-el-greco-grommetted-belt-by-elegant-and-bag-by-celia-sebiri-photo-by-patrick-lich.jpgJane Birkin, a Vogue 1971. márciusi számában

Simon Kinga színtanácsadó azt mondja, elsősorban az ősz típusok színe, de a tavaszok is be tudják illeszteni ezt az árnyalatot a gardróbjukba: nekik arc közelében akkor a legszebb, ha fényes anyagú a ruhadarab, lehet az pl. egy bézs bőrdzseki - ellenben egy matt árnyalatban már nem festenek jól annyira. Ha nem ragaszkodunk az évszakelmélethez, a bézs jól passzolhat az üzleti ruhatárba, a szezonban úgyis hódítanak a zakók, blézerek, kosztümök. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne fulladjon unalomba a szettünk? Hoztam néhány hasznos tippet.

Figyelj a textúrákra!

Ez az árnyalat akkor érvényesül a leginkább, ha természetes anyagokkal párosul, így érdemes odafigyelni a textúrákra. A vékony, szellős anyagok és a pamut kitűnő választás lehetnek, melyek a semleges bézsnek megadják a finomságot. A tetőtől talpig bézsbe öltözés kulcsa szintén a réteges textúrákban és az eltérő árnyalatokban rejlik.

7bb5075657f20a81a0a053b17f670dab.jpg

a68d29d891359f6f54e091c0ffaa4151.jpg

Izgalmas szabásvonalak

Mivel maga a bézs nem hivalkodik, nem is vonja különösebben magára a figyelmet, így a ruha szabásvonalával tudunk egy kis kacérságot csempészni a megjelenésünkbe. Egy hangsúlyosabb kivágás a ruhán, masnik, fodrok vagy az átlós vonalak mind-mind felfrissítik a look-ot.

Nyáron előnyben

A bézs elsősorban a meleg színtípusoknak áll jól, és nyáron a napbarnított bőrön igazán szépen mutat, így célszerű ekkor beilleszteni a ruhatárba. A bézs jól párosítható a barna különböző árnyalataival, a teve- vagy karamell színnel, izgalmas a terrakottával, harmonikus a fehérekkel. Feketével keverve komoly hatást érhetünk el, de pl. pinkkel mixelve modern lehet az összkép. Kiegészítők közül pedig az arany ékszereket részesítsük előnyben ehhez az árnyalathoz!

4e1f4a20fcf5b6ce42c37f5667b82654.jpg

nude-and-beige-outfits-2015-street-style-trends-33.jpg

Plus size hölgyeknek is!

A Facebook-oldalon felmerült, hogy a plus size hölgyek inkább tartózkodnak a bézs viselésétől, mert tartanak attól, hogy plusz kilókat „pakol rájuk”. Bátran viselhetik pedig, minden a ruha szabásán múlik! Ahogy egy fekete „zsákruha” sem karcsúsít optikailag csak azért, mert fekete, a bézzsel is tudunk játszani anélkül, hogy teltebbnek mutatna. Mire figyelj?

Részesítsd előnyben a V-kivágású ruhákat, ezek minden testalkat típusnak jól állnak! A ¾-es ujjhossz hosszabbnak mutatja a karokat, ezzel is lehet „csalni” picit. Az ideális szoknyahossz a térdig érő, de ha a magasságod engedi, a midi és a maxi szoknya/ruha viselése is működhet. Hangsúlyozd a sziluetted legkarcsúbb pontját, a derekad, pl. övvel! (Alma alkatú hölgyek is tudnak derekat „csinálni” maguknak, nekik a mell alatti rész lesz a legkarcsúbb terület.) Ne feledd, hogy a hosszanti vonalak mindig nyújtanak! Egy egyenes szabású kardigán vagy mellény kitűnő választás.

És ha nem jön be a bézs?

Ha nem érzed annyira magadénak a bézs árnyalatot, hogy tetőtől talpig ebbe öltözz, választhatsz egy klasszikus ballonkabátot, ami mindig nyerő. Ha szeretnél valahogy kapcsolódni a szezon nagy kedvencéhez, belecsempészheted a szettedbe kiegészítőkkel is: selyemsállal, kis válltáskával vagy cipővel.

dsc_1938.jpg

9238sfcrmweb.jpg

 

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig látogass el a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9514707776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása