Lilla Stílusblogja

Íme, a tavaszi-nyári férfitrendek!

2019. március 10. - Lilla Stílusblogja

Újra divatba jön a minőségi szabászat, dominálnak a nyüzsgő minták, hódítanak a zöldek a 2019 tavaszi-nyári szezonban. Némelyik trend elsőre talán extravagánsnak tűnhet, de mutatok pár finom megoldást, mellyel megszelídíthetők a darabok.

ferfitrendek_borito.png

Visszatérés a klasszikus eleganciához

A minőségi szabászat bizony visszatér, a Canali és a Corneliani gyönyörű öltönyökkel állt elő, de több más márka is igyekezett a saját képére formálni őket. A Comme des Garcons avantgard stílusban alkotta újra az öltönyt, Charles Jeffrey Loverboy szintén több variációt mutatott be kétrészesekre, míg Virgil Abloh a Louis Vuittonnál debütált velük. Kim Jones-t a Diornál a couture inspirálta, öltönyzakói duplasorosak a szezonban. Azt azért hozzá kell tenni, hogy bár divat az oversize, akkor nem lövünk bakot, ha inkább a klasszikus iskolát követjük! Legjobb, ha a duplasoros öltöny tökéletesen illeszkedik viselőjére, emellett a fazon megköveteli, hogy amíg viseljük, mindig begombolva legyen, csupán az alsó gombsort hagyva szabadon.

A Canali és a Corneliani öltönyei közül megmutatom a kedvenceimet, szerintem egészen fantasztikusak:

Canali Spring 2019 Menswear Milan Collection (1-4. fotó) és Corneliani Spring 2019 Menswear Florence Collection (5-6. fotó). Forrás: Vogue

Bátor minták

Vibráló, merész és zsibongó minták uralták a legtöbb divatbemutatót, de egészen biztosan a Versace vitte a prímet: Donatella Versace ugyanis kontrasztba állította az újságpapír mintát a klasszikus barokk motívumaival az igazán nyüzsgő hatás érdekében. A Dolce & Gabbana jól szabott háromrészeseit is elárasztották a minták, melyeknél elsősorban a fekete-arany-fehér dominált, ehhez képest a casual look-ok többsége a 80-as éveket idézte fékezhetetlen színeivel. A Valentino-nál a nagy logók és a terepminták kerültek reflektorfénybe a szezonban – jómagam utóbbiakat egyáltalán nem ajánlom, ha szeretnénk elkerülni a reklámtábla-hatást, vagy azt, hogy katonának gondoljanak. 

d_g_suits.png

A Dolce & Gabbana jól szabott öltönyei merész mintákkal csábítanak a szezonban. Forrás: Vogue

Nem kell megijedni a mintás ingektől sem, azonban csakis casual viselet esetén ajánlom őket! A vibráló hatást tompíthatjuk neutrális színekkel, például egy bézs chino nadrággal, valamint barna övvel és loaferrel – valahogy így:

stiluskoncepcio_mintas_ing.png 

Zsályazöld és olíva

A Louis Vuitton megkapó, lágy zsályazöld darabokat küldött a kifutókra, és általánosságban is igaz, hogy a divatbemutatók leginkább viselhető színárnyalata az idei tavasz-nyári szezonban a zsályazöld. Játszva kombinálhatjuk földszínekkel, vagy akár a zöld más árnyalataival is, például a mély olíva árnyalattal, ami most ugyancsak kedvelt a tervezők körében. Figyeljünk azért arra, valóban előnyösek-e rajtunk ezek a zöldek, hiszen egy rosszul kiválasztott árnyalat sápadt külsőt eredményezhet.

sage_and_olive.png

Olíva és zsályazöld, a visszafogottság jegyében. 

Cowboy csizmák

A GQ szerint a rebellis generáció lábbelije a cowboy csizma, mely a funkcionalitást, a tradíciókat és a vadnyugati romantikát ötvözi magában. A Givenchy kreatív igazgatóját, Clare Waight Kellert például a rock ’n’ roll inspirálta, amikor bemutatta első kollekcióját a divatház élén, a show-t pedig akkoriban egyértelműen ellopta a divatban újra és újra felbukkanó cowboy csizma – pedig hölgyeknek szánta őket. A 60-as és 70-es években olyan zenészek viselték a lábbelit, mint Mick Jagger, Jimmy Hendrix és Bruce Springsteen, s bár a csizma szára az eredetihez képest rövidebb, a fazon pedig keskenyebb lett, szó sincs elnőiesedésről, nagyon is férfias viselet, ami erőt sugároz.

cowboy_boots.png

Nem tudod elképzelni, hogy bármihez passzolhat? Pedig hétvégére, casual öltözethez, farmerrel párosítva tökéletes:

western_boots_stiluskoncepcio.png

Trench coat

A trench coat (vagy ballonkabát) kilóg a trendek sorából, hiszen ez egy letisztult és időtlen darab - ezért is érdemes befektetni, ha átmeneti kabátot keresünk. Máig vita tárgyát képezi, hogy ki készítette az első trench-et, egyesek szerint John Emary férfiruha-készítő, mások szerint Thomas Burberry, a Burberry márka alapítója áll mögötte. A háború idején katonai viseletnek számított, és csak ezt követően gyűrűzött be a hétköznapi viseletbe, hogy elinduljon világhódító útjára. Hogy nézett ki az eredeti trench coat? Gabardinból esetleg bőrből vagy puplinból készült. Övvel megköthető, khaki színű, vízálló kabát volt duplasoros kivitelben (10 gombbal), széles gallérral, válltöméssel, raglánujjal, szíjakkal a kabátujjon és gombbal záródó zsebekkel. Hossza kicsivel a térd fölött vagy épp a boka fölött végződött. Manapság természetesen rengeteg fazonban és színben készülnek ballonkabátok, érdemes körülnézni, melyik áll hozzánk a legközelebb.

trench_coat_1.png

 

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig keresd a Lilla Stílusblogja oldalt a Facebook-on!

 

Források: GQ / Vogue / Gentleman's Gazette / Burberry / Contrado

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr10014680636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása