Lilla Stílusblogja

Ezek lesznek 2019 legnagyobb trendjei!

2019. január 02. - Lilla Stílusblogja

Bár a korábban népszerű leopárd mintának leáldozott, nem szakadunk el teljesen a vadállatias printektől. Még mindig hódít a western stílus, a nőies vonalak kedvelői pedig fodrokban és pliszékben tobzódhatnak majd. Lássuk 2019 legnagyobb trendjeit!

2019-es_trendek_borito.png

2018-ban nagy népszerűségnek örvendtek az állatminták, közülük is a leopárd és a zebra minta voltak a legkelendőbbek. Idén a kígyóbőr minta csatlakozik hozzájuk: számos változatban elérhető, csizmákon, ruhákon, miniszoknyákon és blúzokon egyaránt találkozhatunk ezzel a nyomattal.

1_24.png

Különösen télen mennek nagyon a csillogó miniruhák, melyeket főként ünnepi alkalmakkor viselünk szívesen. Nos, úgy tűnik, az új évben több napot kell majd ünnepé avanzsálnunk, mert a rengeteg szebbnél szebb, fényes és csillogó ruhadarabnak nem fogunk tudni ellenállni a boltokban!

3_18.png

A 2019-es divat a stílus és kényelem között egyensúlyoz, jó példa erre a pliszírozott szoknya. Szerencsére ez egy jól kombinálható ruhadarab, amit akár munkába is felvehetünk; és mivel mini és midi változatban egyaránt elérhető, így semmi sem akadályozza, hogy egész évben viseljük.

4_9.png

A tavalyi év meghatározó eleme volt a cowboy csizma, idén pedig egy másik western-ihletésű trend köszönt be: a rojt. Gyakorlatilag mindenre kerülnek majd rojtok, a dzsekiktől kezdve a szoknyákon át a kézitáskákig.

5_6.png

A cowboyok stílusát idéző rojtok mellett egy sokkal femininebb trend is jelen lesz majd, ezek a fodrok. Marc Jacobs például már-már babákra emlékeztető modelleket küldött a kifutóra csipkés, flitteres, fodros ruhákban. Az összhatás pedig nagyon romantikus.

6_2.png

A 80-as évek után újra divatba jönnek a puffos ujjak, általában szögletes nyakkivágású, nőies ruhákon találkozhatunk velük, de találunk puffos ujjú blúzokat és pulóvereket is az üzletekben.

7_1.png

A Pantone kihirdette 2019 színét, mely a „living coral” (élő korall) nevet viseli. Ez a lágy, rózsaszínes-narancsos árnyalat azonban – állításuk szerint - többről szól, mint a divatról. A Pantone azt mondja, ez a természetes árnyalat az ökoszisztémát jelképezi, a csodálatosan élénk korallzátonyokra emlékeztet. A 2019-es tavasz-nyár meghatározó színe lesz még az elragadó marigold sárga, mely a buja virágmezőkre repít minket.

8_1.png2019 színe a Pantone szerint: living coral

9_1.pngA marigold sárga is népszerű lesz idén

Mi a helyzet a kiegészítőkkel?

Néha a trendek a kiegészítők útján gyűrűznek be a mindennapjainkba. A Vogue magazin már október óta tobzódik a 2019 tavaszi-nyári szezon trendjeiben. Mindjárt az elején leszögezhetjük, hogy nagy változásokra nem kell számítani a 2018-as trendekhez képest, a tervezők nem találták fel a spanyolviaszt, viszont igyekeztek izgalmassá tenni a darabokat. Miről is beszélek?

Még mindig nagy divat lesz a fejpánt. A Prada például csíkos, szalaggal ellátott, szatén és bőr fejpántokkal állt elő, míg a Dior egyszerűbb gumírozott balett pántokat mutatott be. Simone Rocha kiegészítőit mini tollakkal díszítették, ami kellően elegáns megoldás ahhoz, hogy akár a következő esküvői szezonba beszivárogjon. 2019 tavaszának trendjei között helyet követelnek maguknak a fejkendők is, melyeket jórészt vintázs stílusban viselünk majd, Grace Kelly-módra.

10_1.png

Ami a táskákat illeti, többféle irányt figyelhetünk meg. Az egyik érdekesség például a dupla táska viselése a napi holmikhoz: egy nagyobb az edzőtermi felszerelésnek, egy mikro-táska a bankkártyáknak. A Chanel, a Gucci, a Fendi és a Loewe mind lefordították ezt a maguk nyelvére, a Chanel például két azonos méretű táskát ajánl – egyiket a jobb, másikat a bal vállra akasztva, míg a Fendi két táskát illesztett össze. A másik népszerű elem a hatalmas, de a tényleg hatalmas táskák eljövetele. Stella McCartney saját logójával látta el ezeket az óriási táskákat, a Versace-é pedig átlátszó anyagból készül. Emlékszünk még, hogy tavaly milyen népszerűek voltak a szalmatáskák - nos, ez 2019- ben sem lesz másképp, ám a szalmatáskák most inkább elegáns formát öltenek.

11.png

Visszatérnek a platformos cipők, és dominálni fognak az esti party-kon – legalábbis ez derül ki a Miu Miu, a Saint Laurent és a Dolce & Gabbana kollekcióiból. De nem csak a magassarkú cipők kapnak platformot, hanem az olyan tradicionális lábbelik is, mint a japán geta szandálok, amiket Jil Sanders, Salvatore Ferragamo vagy Paco Rabanne dobnak piacra. Emellett a viktoriánus korra emlékeztető fűzős lábbelik is népszerűek lesznek.

12.png

Nincs kétség afelől sem, hogy a napszemüvegek frontján lejárt a mikro-lencsék ideje. Ismét hódítani fognak az óriás szemüvegek.

13.png

Tollak, tollak mindenhol: táskákon, szandálokon, ruhákon – beköszönt a páváskodás kora. Ám ha lehet, keressük az ízléses megoldásokat, óvakodjunk a túlzott extremitástól!

14.png

 

Források: Vogue / Harper’s Bazaar / ELLE Australia / Glamour / Huffpost
Fotók: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1514523522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása