Lilla Stílusblogja

Őszi-téli divattippek plus size hölgyeknek

2018. november 15. - Lilla Stílusblogja

A teltebb hölgyek sem kell, hogy zsákba bújtassák kerek idomaikat a szezonban! Az alábbi divattippek megmutatják, mire érdemes odafigyelned a ruhadarabok kiválasztásánál és párosításánál, hogy mindig a legjobb formádban tündökölhess.

plus_size.png

Plus size hölgyként hangsúlyozd a szép formáidat! Nem érdemes zsákruhákba bújni, sőt: kerülj mindent, ami „terebélyessé” tesz! Az idomokat nem kell elrejteni, a titok nyitja a megjelenés kiegyensúlyozottá tétele. Mindennek az alapja, hogy a testalkatodnak megfelelően válaszd ki a ruhadarabokat. A plus size ugyanis nem egy homogén kategória: nem csak a méret, a testalkat is számít. Ide tartozhatnak alacsony és magas hölgyek egyaránt, különböző testalkat típusokkal. Az alapok elsajátításához ajánlom figyelmetekbe ezt a gyűjteményt, amiben megtaláljátok, mi áll jól az egyes típusoknak.

Vannak aranyszabályok, amiket érdemes betartani. Mindenekelőtt, invesztálj megfelelő méretű, és minőségi fehérneműbe! Fontos, hogy kényelmes legyen, ugyanakkor „tartson” is. Az alakformáló fehérneműk jó szolgálatot tehetnek, hogy minden a helyére kerüljön. A ruhadarab kiválasztásánál tartsd szem előtt a kényelmet, hiszen nem akarsz egész nap feszengeni benne. Mindig próbáld fel a neked tetsző ruhákat, mert a méretezés eltérhet az egyes üzletekben – a vakon vásárlás sokszor csalódással jár, ráadásul biztosan nem akarsz pénzt kiadni olyasmire, amit sosem viselsz majd. Ha csak egy ici-pici korrekció szükséges a ruhán, keress fel egy ügyes kezű varrónőt, aki rád igazítja – azonban, ha a ruha több módosítást igényel, gondold végig, megéri-e pénzt és időt(!) áldozni a megigazítására!

1_21.png
Általánosságban elmondható, hogy a vertikális vonalak nyújtják az alakod - érdemes kerülni mindent, ami vízszintes irányba tereli a tekintetet. Fordíts figyelmet a részletekre, hogy milyen szabású, színű és mintájú darabokat viselsz, illetve kombinálsz egy outfiten belül! Dolgozz mintákkal, árnyalatokkal, hogy pont oda vond a tekintetet, ahova szeretnéd! A sötétebb árnyalatok arra a területre kerüljenek, amit kevésbé szeretnél hangsúlyozni! Mindig megfelelő méretű ruhadarabokat és kiegészítőket válassz! Egy túl kicsi ékszer túlhangsúlyozza a méreteidet. Kerüld a nagy, lógó ruhákat, mert elrejtik az alakod, és nagyobbnak mutatnak, mint valójában! Ám a másik véglet sem szerencsés: a túl szűk felsők viselése nem komfortos, ráadásul gyakran kihangsúlyozzák a kevésbé előnyös részeket. A fényes anyagokkal pedig vigyázz a problémás területeken!

A felsőket (blúzok, ingek, blézerek, kabátok) mindig a váll méretéhez igazítsd! A V-nyakkivágás nyújtja az alakot, az A-vonalú szoknya pedig gyönyörűen balanszírozza a felső- és alsó testtájékot – mindkettő telitalálat, gyakorlatilag minden testalkat típushoz passzolnak. A könnyű esésű kimonók, kardigánok szintén optikailag nyújtanak – próbáld csak ki őket! Nyugodtan viselj színeket, nincsenek tiltólistán! A lényeg, hogy illeszkedjenek a személyiségedhez és a formáidhoz. Ha kevésbé vagy bátor, kísérletezz először kis részletekkel, pl. cipőkkel, ékszerekkel, táskákkal. Amennyiben inkább a monokróm szetteket részesíted előnyben, figyelj rá, hogy az anyagok eltérők legyenek, ne öltözz tetőtől talpig ugyanabba a textíliába!

2_21.png

Az alacsonyabb plus size hölgyek táborát erősíted? Viselj magassarkút! Testszínű harisnyához jöhet a nude, sötét harisnyához pedig a sötét cipő – ezáltal hosszabbnak tűnik majd a lábad. Ha vaskosabb a bokád, akkor a cipő pánt nélküli legyen! Bokacsizmánál pedig meg kell nézni, hol „vágja el” a lábat. Érdemes több bőrfelületet megmutatni, ha alacsony vagy: a ¾-es ujj, a térdig érő szoknya és a V-nyakkivágás tökéletes erre a célra.

Néhány outfit ötlet:

Az A-vonalú ruha kitűnő választás a plus size hölgyeknek (is). A sziluett legvékonyabb részét, mell alatt vékony övvel hangsúlyozza. A harisnya és a cipő ugyancsak fekete, ezáltal hosszabbnak és karcsúbbnak mutatja a lábakat. A sötét összhatást a ruha fehér mandzsettája és gallérja töri meg, valamint egy csinos világos rózsaszín sapka.

1_3.jpg 

Jó példa a vertikális vonalakra ez a fehér, egyenes szabású, élére vasalt nadrág – akárcsak az egyenes állású, térdig érő kabát. Mindkettő optikailag nyújtja az alakot. A fekete-fehér szettet a mintás magassarkú és a színes kiegészítők (ékszeróra, mobiltok (igen, ez is lehet kiegészítő!)) dobják fel.

2_3.jpg 

Az apró mintákkal bátran lehet játszani – ahogy a képen szereplő hölgy tette, amikor az apró szívecskékkel díszített blúzt választotta. Az A-vonalú bőrszoknya az alsó testrészt kiválóan egyensúlyba hozza a felsőtesttel.

3_2.jpg 

A testhezálló hosszú ruha sem megvetendő, ám célszerű alakformáló fehérneműt választani alá. Nagyon jól passzol hozzá a térd- vagy a combcsizma, fölé pedig válasszunk hosszú kardigánt vagy kabátot!

5_2.jpg 

Modern és elegáns megjelenést érhetünk el egy egyszerű fehér ing/blúz és egy jól szabott farmernadrág viselésével, ha műszőrme kabátkával és magassarkúval kombináljuk. Egyszerű, mégis nagyszerű!

4_4.jpg

 

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9414372947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása