Lilla Stílusblogja

Így viseld idén a kötötteket!

2018. november 01. - Lilla Stílusblogja

igy_viseld_iden_a_kototteket.png

A kötött ruházat fontos eleme az őszi-téli gardróbunknak. A hűvös időben szükség van rá, hogy melegen tartson, így érdemes minőségi darabokhoz nyúlni. Ha pedig megtaláltuk a számunkra megfelelő kötötteket, sokféleképpen illeszthetjük azokat outfitünkbe. A kötött pulóver és a kardigán kiváló példák arra, hogyan lehet felélénkíteni szerelésünket egy kis odafigyeléssel.

A szorosan illeszkedő, kerek nyakkivágású kötött darabok számos lehetőséget kínálnak, és tökéletesen alkalmasak rétegezésre. Mire gondolok? Kapjunk fel egy farmerdzsekit kötött pulóverünkre - így nem csak, hogy nem fogunk fázni, de izgalmas kombinációját is kapjuk a textúráknak, színeknek. Ha a teljes kényelem mellett döntesz, akkor bátran hagyd el a dzsekit: válassz egy egyszerű kötésmintájú pulcsit farmerrel, és viselj tornacsukát vagy edzőcipőt hozzá! (A képekre kattintva megnyílik a galéria.) 

Reggelente sokat hezitálsz a tükör előtt, mit viselj az irodában? Ha az irodai dress code megengedi, viselj a galléros fehér ing fölött kötött mellényt vagy pulóvert! Párosítsd fekete farmernadrággal vagy slim fit nadrággal. Ahhoz, hogy stílustiszta maradjon a szett, válassz formálisabb lábbelit: jó választás lehet a derby cipő, a loafer vagy egy zárt magassarkú – szigorúan platform nélkül! A rétegezés mestereként megspékelheted az ing-kötött pulóver kombinációt egy blézerrel. Casual változatban a kötött pulcsi alá választhatsz farmeringet vagy valamilyen mintás – pl. kockás, csíkos – inget is.

Egy cropped kötött pulcsi jól passzol a magas derekú nadrágokhoz, szoknyákhoz. Egy vékonyabb pulóvert pedig viselhetsz szoknyával, vagy akár a pulcsit felveheted egy ruha fölé is. Nem ördögtől való a kötött szoknya sem! Amire figyelj, hogy a szoknyát/ruhát mindig az alkatodnak megfelelően válaszd meg, ehhez itt találsz útmutatókat. Azt se feledd, hogy egy övvel mindig kiemelheted alakod legkarcsúbb pontját!

Aki szereti, annak a kötött garbó nyerő választás lehet a klasszikus(abb) megjelenéshez, hiszen kiválóan illeszthető kosztümhöz/blézerhez. A sötét színek közül a fekete, a bordó és a kék jól működnek, a semleges árnyalatok közül a szürke és a camel kombinálhatók a legkönnyebben. Figyeljünk rá, hogy a kötött legyen outfitünk kiemelkedő darabja! Ezt elérhetjük azonos tónusú darabokkal, vagy akár egy tompább monokróm szettel, aminek egy élénk szín adja meg az „ízét”. Egy fehér vagy bézs kötött garbó, egy hasonló színű nadrággal kombinálva kifinomult, sikkes megjelenést kölcsönös viselőjének. Cipzáras bőrkabáttal kombinálva pedig igazán modernné tehetjük a megjelenésünket.

A kardigán népszerűségét VII. Cardigan grófnak köszönheti, aki előszeretettel viselte ezt az elöl nyitott, kötött ruhadarabot. A kardigánt eredetileg gombokkal látták el - manapság már ez sem feltétel -, és gyapjúból készült kézzel vagy géppel. Uniszex darab, és csodásan fel tudod frissíteni vele a gardróbodat. Ugyan vékonyabb, de alternatívája lehet a kabátnak vagy a dzsekinek: póló, ing, ruha fölött egyaránt viselhető. Tipp: egy hosszabb kardigán mindig nyújtja a sziluettet, így az alacsonyabb és a teltebb hölgyek is csodásan festenek benne!

Mit szólnál egy kötött ruhához? Kényelmes, meleg és pihe-puha. Az ún. pulóver ruhához ideális választás egy hosszú szárú csizma, azonban a „közönséges hatást” elkerülendő javasolt a harisnya vagy a leggings viselése a ruha alatt. Találunk hosszabb változatokat is, kötött midi- és maxi ruhákat a kínálatban, ha a magasságunk engedi, érdemes kipróbálni őket. Figyeljünk rá, hogy a testhezálló darabok mindent megmutatnak, így gondoljuk át, valóban megfelelők-e a számunkra! Sneakersszel, magassarkú cipővel, csizmával egyaránt kombinálhatók.

Te hogy viseled idén a kötötteket?

 

Látogass el a Lilla Stílusblogja FB-oldalra napi stílustippekért, és keresd fel podcast csatornámat, ahol heti divathíradóval várlak!

 

Fotók forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6714338225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása