Az utolsó klasszikus múzsái: ők inspirálták Yves Saint Laurent-t

2018. augusztus 15. - hellolillavagyok

Yves Saint Laurent, akit az utolsó klasszikusként tartanak számon a divatvilágban, idén lenne 82 éves. De kik voltak a múzsák, akik a legnagyobb hatást gyakorolták a divattervezőre a szakmában töltött több mint 50 éve alatt? A bejegyzésben megmutatom.

 

ysl_muzsai.jpg

Tovább

Hogyan hidratáljuk a bőrünket helyesen?

Pécsi Adri rovata

2018. augusztus 12. - hellolillavagyok

Új rovattal jelentkezik a blog: Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippekkel lát el bennünket havonta! Legutóbb az arcpakolások kerültek a fókuszba, a mai bejegyzésben pedig a megfelelő hidratálásról lesz szó. Fogadjátok szeretettel, olvassátok, és ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg a Facebook-on. Arra is kíváncsiak vagyunk, milyen témák érdekelnének benneteket, így, ha van javaslatotok, osszátok meg velünk!

skin1.jpg

Tovább

Jackie Kennedy elnöki gardróbja

2018. augusztus 07. - hellolillavagyok

Jackie Kennedy az Amerikai Egyesült Államok 35. first ladyje volt 1961 és 1963 között, emellett a múlt század egyik legnagyobb stílusikonja, aki intelligenciájával és eleganciájával még az amerikai közvéleményt is levette a lábáról. Büszke volt francia gyökereire, és európai ízlést vitt a Fehér Házba, ugyanakkor patriótaként támogatta az amerikai ipart, mely elnöki gardróbjában is megmutatkozott.

jackie.jpg

Tovább

Ízig-vérig francia: helyi különlegességek Bordeaux szívében

2018. augusztus 01. - hellolillavagyok

1_1.jpg

Scroll down for English

Bordeaux-ról először talán mindenkinek a bor jut eszébe, aztán a történelmi épületek, melyekből szép számmal akad a közel negyedmillió lakost számláló városban. Ám ha a régi kis utcákat járjuk, felfigyelhetünk Bordeaux új hangjára, olyan egyedi kis üzletekre – legyen az kávézó, pékség vagy butik -, melyeket fiatal „bordelais”-ek vezetnek, egyedi látásmódot közvetítve az idelátogatóknak. Véletlenül akadtunk rá mi is a Do you speak français? (Beszéled a franciát?) nevű boltocskára a Notre Dame utcában, amit egy kedves fiatal pár, Gaëlle és Maxime vezet, és kifejezetten francia különlegességeket kínálnak a betérő vásárlóknak.

Tovább

Értük rajongott a divatvilág: a 90-es évek szupermodelljei

A „szupermodell” kifejezés a 80-as és 90-es években került a köztudatba: azokat a befolyásos és értékes modelleket értették alatta, akik ebben a korszakban váltak ikonná. Magánéletük a karrierjük részét képezte, karrierjük pedig túlnyomórészt publikus volt. Lássuk, kikért rajongott a divatvilág a 90-es években!

ikonok.jpg

Tovább