Lilla Stílusblogja

5 tavaszi-nyári férfitrend idén, amit te is kipróbálhatsz!

2020. május 10. - Lilla Stílusblogja

A férfi divatban a szezon hívószava a "szabadság", ez a színeken, formákon és mintákon is meglátszik.

5_tavaszi-nyari_ferfitrend.png

A szezon hívószava a "szabadság", ami azt eredményezi, hogy túlsúlyba kerülnek a vibráló színek és motívumok, a lezser vonalak és a könnyű anyagok. A street style kedvelői most örülhetnek, ugyanis elsősorban az utcai divat köszönt vissza a kifutókon, mintha a klasszikus eleganciának nyoma sem volna - azért utóbbira is hozok majd jó példát. Érdekesség, hogy idén a tengerész stílus új értelmet nyer, hála a divattervezők kreativitásának. Mindenesetre a kifutók modelljein túl mutatok nektek valóban viselhető szetteket is.

1. Trópusi hangulatban
Napszemüveget fel, és jöhet egy ital! Élénk színek és bátor trópusi minták hódítanak idén nyáron, legyen az az 50-es évek rock 'n' roll stílusa, vagy a Miami Vice-t idéző verziók (Don Johnson rajongók előnyben). Ha biztonsági játékos vagy, a hawaii mintás inget inkább neutrális színű darabokkal keverd, bátrabbak természetesen adózhatnak a neonszínek divathullámjának.

tropusi_mintak_1.jpg

tropusi_mintak_2.jpg

2. Dupla farmer
Visszatér a 70-es évek nagy divatja, a double denim - vagyis amikor alul-felül farmert viselsz -, legutóbb Brad Pitt járatta csúcsra a Volt egyszer egy Hollywood... című kasszasikerben. Ne gondold, hogy poros elképzelés, vannak meglehetősen formabontó megoldások a kifutókon. Nem ördögtől való az sem, ha a dzseki és a nadrág színe megegyezik, mutatok néhány nagyon férfias szettet:

double_denim_1.jpg

double_denim_2.jpg

3. Bőrdzseki kicsit másképp
A vagány bőrdzseki időtlen darab, sosem megy ki a divatból, mégis érdemes lehet néha kicsit túllépni a klasszikus motoros változaton. Idén például rojtokkal ellátott vagy éppen ujj nélküli dzsekik is előkerülnek. Kinek-kinek ízlése szerint.

bordzseki_1.jpg

bordzseki_2.jpg

4. Újragondolt tengerész stílus
Járvány ide vagy oda, most nyáron visszatér a tengerész stílus a férfi divatba. Mit jelent mindez? Elsősorban ruhák gallérján, sapkákban vagy széles szárú nadrágok formájában csíphetjük nyakon. Ha közel áll hozzád, érdemes a fehér-fekete-navy-barna színskálán mozogni, és finoman belecsempészni egy-egy elemet a ruhatáradba: ez lehet egy egyszerű tengerész csíkos póló vagy pulcsi is.

tengeresz_stilus_1.jpg

tengeresz_stilus_2.jpg

5. Hajszálcsíkok dominanciája
A klasszikus öltözködést kedvelők számára van egy jó hírem: előlépnek a hajszálcsíkok! Ez az egyszerű minta nagyszerűen megfűszerezi a formális viseletet, de casual összeállításokba ugyancsak beilleszthető. Ingeken, nadrágokon vagy a most oly' népszerű mellényeken egyaránt megtaláljuk, ráadásul könnyen mixelhetjük más mintákkal - a minták léptékére érdemes azért odafigyelni.

hajszalcsikok_2.jpg

hajszalcsikok_1.jpg

Melyik trendet próbálnád ki?

Források: Vogue / GQ / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8215677452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2020.05.24. 15:53:49

haha. jó összeállítás. Megmosolyogtam, hogy több ismerősöm és barátom is viszont látom a képeken. :)
Kár hogy idén nem fogunk találkozni. :(
süti beállítások módosítása