Lilla Stílusblogja

Tavaszi trendmustra

2020. február 25. - Lilla Stílusblogja

Hamarosan hivatalosan is beköszönt a tavasz, lássuk, milyen divattrendek dominálnak majd a szezonban!

tavaszi_trendmustra_borito.png

Hamarosan hivatalosan is beköszönt a tavasz, így érdemes egy – vagy több – pillantást vetnünk azokra a trendekre, melyek meghatározzák majd a 2020. tavasz-nyári szezont. Vannak egészen izgalmas vonalak, de akadnak olyan trendek is, melyek biztosan szemöldök felvonást eredményeznek a nagyérdeműnél, én sem tudtam szó nélkül hagyni néhányat.

Szemkápráztató printek a 60-as évekből
Kezdjük mindjárt nagy kedvenceimmel, ezekkel a szemet gyönyörködtető retro nyomatokkal: buja virágminták, amik a hippi korszakot idézik, op-art stílusú vagy kaleidoszkóp-szerű motívumok, amikhez az inspirációt mintha régi tapéták szolgáltatták volna. A legjobb, hogy a nyomatok általában könnyed textíliákra kerülnek, így a légies megjelenés garantált egy ilyen ruhadarabban. Kevésbé bevállalósaknak visszafogott színekben ajánlom a mintás darabokat, akik viszont szeretnek a figyelem középpontjában lenni, ne fogják vissza magukat, jöhetnek az intenzív árnyalatok és a minták kavalkádja!

Csipetnyi maszkulin beütés
Úgy tűnik, divatba jön a férfiak háromrészes öltönyének eleme, a mellény – és nem csupán a női kosztüm részeként, hanem önálló ruhadarabként - és bár elsőre talán nem gondolnánk, de igencsak jól kombinálható. Mire gondolok? Próbáljuk ki garbó fölé, míg nem kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála! Ha már melegebb lesz, egy vagány, mintás póló fölött is viselhetjük. Ha a decens megjelenést preferáljuk, az irodai öltözékbe is beilleszthetjük: kombinálhatjuk inggel és blúzzal egyaránt. A mellény viselésének pikantériája, hogy egy csipetnyi maszkulin hatást kölcsönöz a megjelenésünknek, magabiztosságot sugároz.

Színes tavaszi bőrök
Ha hozzám hasonlóan ti is szeretitek a (mű)bőrből készült ruhadarabokat, jó hír, hogy a tavasz-nyári szezonban sem kell lemondani ezekről. Elfelejthetjük viszont a feketét, tavasszal jönnek a puhább árnyalatok: kékek, zöldek, narancsok és vörösek. Sok esetben a színes bőrökre különböző mintákat nyomnak, vagy éppen lágy csipkével keverik őket a stíluskeverés jegyében. Nem tudod elképzelni magad égszínkék bőrdzsekiben? Próbálj ki helyette pl. egy színes bőrszoknyát egyszerű kötött pulcsival, csizmával! Vagy menj biztosra, és nevezz be egy színes bőr táskára!

Szövegkiemelő filc-hatás
Ingoványos talajra tévedek, amikor a neon színeket a legfrissebb trendek között mutatom nektek, szinte hallom a felszisszenést, hogy mégis mi ez? Bár magam sem rajongok a szövegkiemelő filc-szerű megjelenésért (színtanácsadáson sem tudtak meggyőzni róla, hogy van az a neon rózsaszín árnyalat, ami jól áll nekem), biztosan belebotlunk majd jó néhány élénk ruhadarabba az üzletekben – most már senkit nem érhet meglepetésként a dolog.

Bermuda az irodában
Míg a kicsit maszkulin mellényt üdvözöltem a trendek között, sehogy sem tudok napirendre térni a bermuda viselése fölött, amikor a divatházak az üzleti öltözet trendi elemeként próbálják eladni azt nekünk. Sportos viseletnek szánják gondolom, de a sportosságnak vajmi kevés köze van a biznisz öltözékhez, a fotókat elnézve pedig olyan érzésem támad, mintha reggel a tükör előtt a hölgyek nem tudták volna eldönteni, hogy fontos megbeszélésre mennek-e, vagy éppen turistáskodni szándékoznak valahol. Szóval nekem nem jön be, de írjátok meg a véleményeteket, nagyon kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá!

 

Források: Harper's Bazaar / Vogue / Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4415491532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása