Lilla Stílusblogja

5 meghatározó őszi-téli trend férfiaknak

2019. szeptember 18. - Lilla Stílusblogja

Állatmintákkal, Mátrix-feelinggel és praktikus kiegészítőkkel köszöntött be az őszi-téli férfi divat.

2019_oszi-teli_trendek_ferfiaknak.png

Állatmintás felöltő

A női divatban már több szezon óta tartja magát az állatminta – kezdődött a leopárd pettyekkel és a tigris csíkokkal, mostanában a kígyó- és a zebraminta dominálnak -, és úgy tűnik, szépen lassan átszivárog a férfi öltözetbe is. A legnagyobb divatházak a 2019. őszi-téli kollekcióikban előszeretettel vonultattak fel állatmintás dzsekiket és kabátokat. Ezek gyakran szőrméből, pontosabban műszőrméből készülnek (fontos, ugyanis a legtöbb divatcég egy ideje bojkottálja a valódi állatbőrt, hogy kielégítsék a környezettudatos vásárlók igényeit, és még véletlenül se haragítsák magukra az állatvédőket). Elsőre talán meghökkentőnek és extravagánsnak tűnhet egy ilyen felöltő, de nem kell a Fülledt utcák szereplőinek lenni ahhoz, hogy az urak viselhessék.

2019_oszi-teli_ferfi_divat_allatminta.png

Minden, ami fekete

A kifutók talán legkomorabb megjelenését a filmipar inspirálta, gondoljunk a Mátrixra vagy a Sötét zsarukra. Népszerű lesz ugyanis a fekete öltöny, mely lehet egysoros vagy duplasoros, idén ősszel csakis fekete nyakkendővel, fényes fekete lábbelivel és fekete napszemüveggel viselendő (haladók megspékelhetik a look-ot fekete ballon- vagy gyapjúkabáttal is). A fekete öltöny mindenesetre nem nappali viselet, esti alkalomra vagy temetésre ajánlott, így mellőzd a viselését az irodában! Emellett jöhet a fekete garbó, a fekete pulóver és a fekete nadrág is.

2019_oszi-teli_ferfi_divat_fekete.png

Bőr

A Mátrixnál maradva: nem maradhat le a listáról a bőr! Legyen az bőrnadrág, bőrdzseki vagy hosszú bőrkabát, érdemes invesztálni egy-egy ilyen darabba. Tartósak, így hosszú időn át részét képezhetik a ruhatáradnak, ráadásul vagányságot és titokzatosságot sugároznak. Nem feltétel, hogy a rockzene kedvelője légy, még egy elegáns öltönyt is megvadíthatsz egy bőrkabáttal, melyeken most népszerűek az öves vagy a megkötős megoldások. Nem muszáj feketébe borulni, a barna különböző árnyalataiból is válogathatsz.

2019_oszi-teli_ferfi_divat_bor.png

Óriás táska

Túl sok a holmid, és nincs hova tenned őket? Tapasztalataim szerint az urak előszeretettel pakolják pénztárcájukat és telefonjukat a nadrágzsebbe - azonban számolni kell azzal, hogy a ruha anyaga ennek következtében megnyúlik, viseltessé válik. Miért ne hordhatnál magaddal te is táskát? Vélhetően ez a kérdés indukálta, hogy a szezon az óriás táskákat is elhozta magával. Legyen az aktatáska, kézitáska vagy válltáska, a hangsúly a méreten van: ezekbe a darabokba aztán minden belefér! Válassz egy, a stílusodnak és a ruhatáradnak megfelelő fazont!

2019_oszi-teli_ferfi_divat_orias_taska.png

Sál

Sálból is az óriásit! Elképesztő színeket, textúrákat és formákat vonultattak fel a tervezők a kifutókon (az Acne Studios és a Valentino például földig érő, már-már komikus darabokkal rukkolt elő, melyeket csak az egyik vállon vetnek át). Ha nem szeretnél a trendek után rohanni, akkor is érdemes sálat viselni a zord időben, a legjobb, ha kötött- vagy gyapjúsálat választasz valamilyen visszafogott színben, mely passzol a kabátodhoz, esetleg sapkádhoz/kalapodhoz.

2019_oszi-teli_ferfi_divat_orias_sal.png

 

Források: Vogue / GQ / StyleCaster

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? Látogass el weboldalamra, ahol minden részletet megtalálsz az elérhető stíluscsomagokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2415119646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása