Lilla Stílusblogja

A Pitti Uomo legstílusosabb pillanatai

2019. június 16. - Lilla Stílusblogja

A Pitti Uomo-t 1972 óta rendezik meg évente kétszer, és igazi csemegét kínál a férfidivat rajongóinak.

street_style_8.jpg

A Pitti Uomo a férfidivat vezető rendezvénye, mely évente kétszer, januárban és júniusban nyitja meg kapuit a divatrajongók számára Firenzében. A Pitti Uomo a dandyzmust élteti 1972 óta, a férfidivat legtehetségesebbjeit gyűjtve egy helyre: a high fashion krémje fordul meg az eseményen, tervezők százai, üzletemberek, modellek, influencerek, mintegy 35 ezer nemzetközi látogató érkezik a városba erre az alkalomra. Az idei júniusi (2019. jún.11-14.) Pitti Uomo volt a 96. a sorban, és a 2020-as tavaszi-nyári férfidivat került fókuszba.

street_style_6.jpg

street_style_2.jpg

street_style_5.jpg

A nagyszabású rendezvény története egyébként 1952-ig nyúlik vissza, amikor Giovanni Battista Giorgini, egy luccai nemesi család leszármazottja firenzei rezidenciájában divatbemutatót szervezett, ami az Első Olasz High Fashion Show nevet kapta. Szerte a világból érkeztek újságírók és beszerzők, hogy Olaszország legfontosabb divatmárkáit megtekintsék. Miután a bemutató igen nagy siker lett, az eseményt elköltöztették a firenzei Grand Hotelbe, nem sokkal később pedig már a Sala Biancában kapott helyet, a Pitti Palotában (innen a Pitti Uomo név). A Pitti Uomo hivatalos születését 1972-re datálják, innentől ugyanis kifejezetten a férfidivatnak szentelték a rendezvényt. 1982-től a Fortezza Basso-ban várják az érdeklődőket.

Manapság a helyszín elsődlegesen vásárként szolgál, ahol a több mint ezer kiállító kínálja portékáját az ide érkezőknek, jó alkalom ez az üzletkötésre. Másrészt a divatrajongóknak kínál igazi csemegét, hiszen a „pitti pávái” különlegesen, kreatívan, a legújabb divat szerint vonulnak a rendezvényen, inspirációt nyújtva a jólöltözöttséghez. A divatblogok és a street style felemelkedésével a Pitti Uomo valóságos szenzációvá vált az utóbbi években, januárban és júniusban az Instagramot elárasztják a stílusos férfiak.

Következzen most egy válogatás az idei júniusi Pitti Uomo legtrendibb pillanataiból:

 

Források: Esquire / GQ / Vogue / Getty Images / Destination Florence

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot, ahol hetente friss cikkekkel várlak, napi divatinspirációkért pedig kattints a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalra!

Netán stílustanácsadásra volna szükséged? A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségeimet. Keress bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314896594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása