Lilla Stílusblogja

A showbiznisz legjobban öltözött férfijai

2019. február 17. - Lilla Stílusblogja

Van köztük brit gentleman, rebellis rockzenész és merész 60-as is. A showbiznisz legjobban öltözött férfijai megmutatják, mennyire sokszínűen értelmezhető a stílus.

showbiz_ferfiak_borito_2.png

Donald Glover

Donald Glover, másnéven Childish Gambino egyike azoknak, akikről a legtöbbet beszélnek ma a zeneiparban. This is America című slágerének klipjét két nap alatt 32 millióan tekintették meg, így a tavalyi év legnépszerűbb videói közt landolt. Glover ugyanakkor nem csak zenei téren tehetséges, a stílusérzéke is rendkívül kifinomult. A 2017-es Golden Globe gálán egy barna velúr öltönyben jelent meg a Guccitól, a Met Gálán pedig egy erősen mintás Burberry szmokingban láthattuk. Az elmúlt években nagyszerű személyes stílust alakított ki magának, s bár sokszor merít a hetvenes évekből, szettjei nagyon is előremutatók. A Solo: A Star Wars Movie című film bemutatójára például tetőtől talpig Gucciban érkezett - világosbarna öltönyben, viszonylag széles hajtókával, ami retro érzést kölcsönzött a megjelenésének. Az öltöny alatt barna szvettert viselt, lábbelinek pedig egy Gucci loafert választott (természetesen zokni nélkül!).

Jeff Goldblum

Jeff Goldblum stílusáról ódákat zengnek a legnagyobb divatmagazinok (itt írtam róla korábban) merész outfitjeinek és vörös szőnyeges megjelenéseinek hála sorra a legjobban öltözött sztárok között találja magát. A 66 éves színész legutóbb a Sundance Filmfesztiválon lepte meg a közönséget, amikor Andrew Vottero stylist tanácsára tetőtől talpig téli fehérbe öltözött. Persze csavartak a dolgon: hófehér, elefántcsontszín és krémszín darabokat kevertek a szetten belül, amit a Goldblum védjegyének számító statement szemüveggel egészítettek ki. A tejfehér zakó és a garbó Gucci darabok, a farmert az Acne Studios-tól szerezték be, a mályvacukor színű kabát pedig a Prada érdeme. A look megkoronázásaképp a kabáton lévő Prada logo-hoz illő, narancssárga lencsés, fehér keretes szemüveget választottak. A szett osztatlan sikert aratott divatberkekben, a Vogue magazin egyszerűen csak úgy írt a színész megjelenéséről, hogy „eszméletlenül cool és eszméletlenül izgalmas”.

Harry Styles

A One Direction egykori zenésze igazi különc, akinek megjelenése sokat változott az elmúlt években: a tini-kedvenc megjelenést Saint Laurent-re, Guccira és Burberry-re cserélte. A stílusváltás 2013 körül kezdődött egy mintás Burberry inggel, amit akkoriban skinny farmerral és bakanccsal egészített ki, na meg egyre gyarapodó tetoválásaival. Míg csapattársai továbbra is pólóban és farmerban jelentek meg a nyilvánosság előtt, addig Styles a minőségi szabászatra váltott, és az év végén már el is nyerte a British Fashion Award-ot személyes stílusáért. 2016-ban szólókarrierbe kezdett, így sokkal inkább teret nyert saját ízlése, mind zenei téren, mind az öltözékében. A tavalyi évben a Gucci felkérte, hogy legyen a modellje egy kampány erejéig. A Glen Luchford által készített fotósorozatban Styles a divatház legújabb öltönyeit viseli, melyeket Alessandro Michele tervezett. A képek Észak-Londonban készültek egy helyi fish-and-chips üzletben, Styles többek között egy Gucci Heritage szürke kockás, háromrészes öltönyben látható rajtuk.

Ryan Gosling

A kanadai színészt sokan szeretik, és sokan nem, ám azt senki nem vonja kétségbe, hogy van stílusa. Elsősorban a klasszikus eleganciára szavaz, egyszerű, visszafogott színekkel és mintákkal, ám ha arról van szó, a Golden Globe-díjas és kétszeres Oscar-jelölt Reynolds nem fél különleges színű öltönyt viselni: legyen zöld, kék vagy gesztenyebarna, mindegyikben megállja helyét a vörös szőnyegen! S bár nem mindenki olyan szerencsés, hogy ideje nagy részét Los Angeles és más káprázatos nagyvárosok között ingázva töltse, érdemes ellesni tőle pár trükköt, amitől mindig kifinomult lehet a megjelenés. Elég egy egyszerű, csíkos ing és egy chino nadrág, amit velúr brogue cipővel és napszemüveggel egészít ki a szofisztikált városi megjelenés érdekében. De nem veti meg a sportos ruhákat sem: egy farmer és egy fehér póló bomberdzsekivel vagy farmerdzsekivel, bakanccsal párosítva – tökéletes szett a hétvégi kikapcsolódáshoz.

David Gandy

David Gandy modell és blogger, aki hírnevét kifinomult megjelenésének köszönheti. A modell karrier váratlanul jött számára, szobatársa a tudta nélkül nevezte egy versenyre, melyben új arcokat kerestek a This Morning című tévé show-ba. 2001-ben meg is nyerte a versenyt, az egyik díj pedig egy modellszerződés volt a Select Model Managementtel. Azóta láthattuk a Zara, az Hugo Boss, a Carolina Herrera, a Dolce & Gabbana, de még a Johnnie Walker kampányaiban is. Öltözködése a brit örökségen nyugszik, szívesen vásárol az Abercrombie & Fitch-nél, és szereti keverni a modern darabokat a klasszikusokkal. Rajong a vintázs kiegészítőkért, mint a régi cowboy csizmák, a Dunhill táskák vagy az Omega karórák. Gardróbja jól szabott darabokon nyugszik, kedveli a szürkét, a 30-as évek stílusát, a kockás vagy épp ablakkockás zakókat és öltönyöket, emellett nyakkendői is bespoke darabok. A fanyalgók persze hangoztatják, hogy könnyű jól kinézni olyan fizikai felépítéssel, mint Gandy-é (190 cm magas, és sokat tesz azért, hogy formában tartsa magát), ugyanakkor ő hangsúlyozza: a legfontosabb, hogy az egyéni látásmód, az értékrend egyensúlyba kerüljön a megjelenéssel.

Luke Evans

A brit színész az elmúlt néhány évben került a köztudatba, idén azonban már a British GQ legjobban öltözött férfijainak listáján szerepelt. Stílusa egyszerű, átgondolt és klasszikus, gyakran viseli az Armani, a Louis Vuitton és a Burberry éles vonalvezetésű öltönyeit a vörös szőnyegen. Kedveli a Police óráit, melyeket annak ellenére, hogy jobbkezes, a jobb csuklóján visel – úgy véli, a karóra egy állásfoglalás, sokat elmond arról a személyről, aki viseli. Szerinte a legnagyobb hiba, amit egy férfi elkövethet, ha „túl menő” szeretne lenni: gyakran elegendő egy jó farmer, egy póló és egy bakancs ahhoz, hogy működjön az összkép – ha túl erősen próbálkozol, az tönkreteheti a megjelenést. Donatella Versace így nyilatkozott róla: „Sok férfit ismertem és öltöztettem az életem során, de Luke olyan sármmal és eleganciával rendelkezik, ami nagyon ritka és egyedülálló”.

 

Források: GQ / Vogue / Gentleman’s Gazette / Gentleman's Journal / The Trendspotter

 

Tetszett a cikk? Látogass el később is a blogra, napi divatinspirációkért pedig kövesd a Lilla Stílusblogja Facebook-oldalt! A Stílusmorzsák című divathíradó podcast adásait itt tudod meghallgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9214632036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása