Lilla Stílusblogja

Amit az arcpakolásokról tudni érdemes

Pécsi Adri rovata

2018. július 22. - Lilla Stílusblogja

arcpakolas.jpg

Új rovattal jelentkezik a blog: Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippekkel lát el bennünket havonta! Legutóbb a tonizálás és a bőrradírozás került a fókuszba, a mai bejegyzésben pedig a különböző arcpakolásokról lesz szó. Fogadjátok szeretettel, olvassátok, és ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg a Facebook-on. Arra is kíváncsiak vagyunk, milyen témák érdekelnének benneteket, így, ha van javaslatotok, osszátok meg velünk!

Milyen lépés követi a peelingezést?

Ha a peelingezéssel nem érne véget az otthoni bőrápolás, akkor fokozhatjuk a legkülönfélébb arcpakolásokkal! Ezeket a pakolásokat általában a kozmetikusok teszik fel, de ma már rengeteg otthonra gyártott termékből lehet válogatni a drogériák polcainál. Ugyanakkor itt is figyelni kell arra, hogy a bőrtípusnak/bőrproblémának megfelelőt válasszunk, ha nem vagyunk benne biztos, melyik lenne számunkra a megfelelő, kérjük ki szakember tanácsát!

Tulajdonképpen mire jók az arcpakolások?

A pakolások tisztítják a bőr felszínét, eltávolítják a szennyeződést a pórusokból, méregtelenítik azokat, serkentik a vérkeringést, fokozzák a bőr hatóanyag- és a vízfelvevő képességét.

arcpakolas3.jpg

Milyen gyakran és mennyi ideig ajánlott használni őket?

Körülbelül heti egyszer ajánlatos alkalmazni, és a legfontosabb, hogy a makulátlan, letisztított bőrre kerüljön fel (emlékeztek a lépésekre: tisztítás - tonizálás - peeligezés), csak így fogja a valós hatását elérni. A pakolások mindig több s nagyobb hatóértékű anyagokból állnak, de hogy ezek ki tudják fejteni megfelelően a hatásukat, 2 dolog a legfontosabb: az alaposan előkészített bőr és a hatóidő betartása. A hatóidő egyedi, minden pakolásnál más és más, lehet 10 perctől akár 30-35 perces is.

Milyen pakolások léteznek?

A pakolások lehetnek zselé-, krém- vagy poralapúak, van olyan is, amely megszilárdul, és a hatóidő leteltével lehúzhatóvá válik. Léteznek hatóanyagos zselével vagy folyadékkal átitatott maszkok, pl.: fátyolmaszkok. Vannak olyan krémpakolások, melyek a hatóidejük alatt szépen beszívódnak a bőrbe, ami kevés maradék az arcon maradt, finom simító mozdulatokkal be lehet masszírozni, s így már a befejező hidratálás is megtörténik, nem kell vízzel lemosni a bőrről. Vannak olyan pakolások melyek alkalmasak arra, hogy a szemkörnyékre is rákenjük őket, ezek általában a tápláló maszkok közül kerülnek ki , a zsíros bőrre való anyagok erre nem alkalmasak , mert enyhe szárító hatásukra nincs szüksége  a szemkörnyék érzékeny bőrének. De a pakolás felvitele előtt vékonyan felsimíthatunk egy megfelelő szemkörnyékápolót is, így a hatóidőnk alatt ápoljuk a szemünk bőrét is. Általában én ezt a verziót ajánlanám, a pakolásokkal mindig hagyjuk a szemkörnyéket és az ajkakat, ezen területekre simítsunk fel egy tápláló szemkörnyékápolót.

Mit érdemes tudni a házilag készíthető pakolásokról?

Ezek készülhetnek gyümölcsökből, zöldségekből, gyógyfüvegből, de akár teafüvekből is – így fontos, hogy mindig alaposan mossuk meg őket, illetve csak hibátlan friss termést használjunk a pakolás elkészítéséhez!

arcpakolas2.jpg

Milyen pakolásokat ajánlanál az egyes bőrtípusokra?

Zsíros bőrök esetében egy-két hatóanyag, ami jó lehet: levendula-, zsálya-, méz-, zöldtea-, valamint az agyag- és iszap tartalmú pakolások. Száraz, dehidratált bőrökre vízpótló anyagokat vigyünk fel, melyek táplálnak is: hyaluron savas, vitaminos pakolások, jojoba olaj, növényi őssejtes termékek, szőlőmagolaj.  Kombinált bőrök esetén fontos a helyspecifikus ápolás! Tehát, ha csak a T-vonalban (homlok-orr-áll) vagy csak a homlok/orr környékén zsírosabb vagy problémásabb a bőr, akkor elegendő csak oda, az arra megfelelő pakolást felvinni, az arc többi részére pedig mehet a hidratáló vagy a tápláló pakolás. Nagyon fontos, hogy a nyak bőrét se hagyjuk ki a hidratálásból, sose felejtsük el bekrémezni ezt a területet!

Összegezve: tisztítsuk le alaposan a bőrt, töröljük szárazra, tonizáljuk egy vattakoronggal, vagy permettel, peelingezzük át, majd ezt is öblítsük le alaposan, és töröljük szárazra. Ezek után egy vékony réteg mehet a szem és száj környékére az ápoló kozmetikumból, majd a pakolás vagy az arc egészére, vagy helyspecifikusan. Várjuk ki a hatóidőt, ezalatt akár relaxálhatunk is. A hatóidő leteltével, ha szükséges, akkor bő langyos vízzel alaposan mossuk le a bőrt, töröljük finoman szárazra, végül krémezzük át egy vékony réteg hidratáló nappali vagy éjszakai krémmel /napszaknak megfelelően/.

* * *

20180508_214614_1.jpg

Pécsi Adrienn vagyok, kozmetikus mester. 2009-ben végeztem kozmetikusként, s az év októbere óta dolgozom a szakmában. 2016-ban megszereztem a kozmetikus mester címet, és elkezdtem tanulókkal is foglalkozni. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, a tanulást, az újdonságok megismerését. Rendszeresen képzem magam, keresem az új kihívásokat a szakmámban - igyekszem lépést tartani a nagyon gyorsan és innovatívan fejlődő kozmetikai iparral.

Hol találsz meg?
Harmónia Szépségszalon – Győr, Nagy Imre út 50/A.
Telefon: +36 20 208 5439

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5914126947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása