Lilla Stílusblogja

A fesztiválszezon must-have darabjai

2018. június 06. - Lilla Stílusblogja

fesztival.jpg

Nyakunkon a fesztiválszezon, érdemes áttekintenünk, mely ruhadarabok nem hiányozhatnak a gardróbunkból. Fontos azonban, hogy ne csak szemrevaló, de kényelmes is legyen, amit viselünk, így teljes egészében átadhatjuk magunkat a feledhetetlen buliélménynek.

Shortok

A shortok a nyár nélkülözhetetlen darabjai, melyek segítenek túlélni a tikkasztó hőséget, ráadásul még a lábaidat is megmutathatod bennük. Az idei szezonban rengeteg különböző stílusban és hosszúságban elérhetők, a casualtől az elegánsig megtalálhatók az üzletekben. Akár egy bőrből készült, vagány változatra szavazol, akár egy csíkos, lenge anyagú shortot vásárolsz, nehéz melléfogni (a megfelelő hosszra azért figyelj!). Népszerűek a csíkos, a virágos és a polka pöttyös minták, az elöl megkötős változatok, melyeket egy egyszerű crop toppal vagy egy sima pólóval érdemes párosítani. Természetesen nem hagyhatjuk ki a farmer shortot sem, ami örök klasszikusnak számít a palettán, és ami rengeteg arcát mutatja meg idén: választhatsz egy ikonikus Levi’s 501-est, boyfriend shortot, de találsz magas derekú farmer shortot is a boltok polcain, legyen az koptatott vagy hímzett. A kínálat bőséges, érdemes szemezgetni, melyik passzol hozzád a leginkább.

short3.jpgFotó: Pinterest

Felsők

Bár adná magát, hogy a legközelebbi fesztiválon a kedvenc zenekarunkat ábrázoló pólót kapjuk magunkra, és ezzel le is van tudva a dolog, érdemes kicsit körüljárni a felhozatalt, ugyanis elképesztően csinos felsők érhetők el a szezonban. Népszerűek a hastájékon/has fölött megköthető blúzok, melyekben azonnal Brigitte Bardot-nak érezhetjük magunkat. A váll nélküli, fodros felsők - akár hímzésmintával - bohém színezetet adnak az outfitünknek. S ha már színek: pasztellek – cukorkarózsaszín, mentazöld, babakék… Válogassunk bátran, a tűző napon úgysem ajánlott a fekete. Találunk gyönyörű kimonókat a kirakatokban, melyek világos és könnyű anyagból készültek, így nappal ugyanúgy viselhetők, mint a hűvös nyári estéken. Modern mintákkal, változatos hosszokkal várnak minket, sok a népi mintás nyomat, de találunk egyszínű, minimalista kimonókat is.

top.jpgFotó: Pinterest 

Szoknyák, ruhák

Burjánzó virágminták, csíkok, pöttyök, kockák hódítanak, ideje beszerezni kedvenc lenge nyári ruhánkat. Ha közel áll hozzád a bohém sikk, neked találták ki a maxi szoknyákat, az alacsonyabb hölgyek mini ruhák, mini szoknyák és rövid overálok közül válogathatnak a nyáron. Ugyancsak telitalálat a farmerszoknya, sok helyen találunk hímzett darabokat.

bohem.jpgFotó: Pinterest 

Táskák

Megvan a fonott kosár, ami Jane Birkin védjegyének számított? (Persze anyukánk is azzal járt le a boltba vásárolni.) Képzeljétek, újra hódít, akárcsak a gyékényből készített változatok! Népszerű a kerek forma, de rengeteg tote baggel is találkozhatsz, a printek száma végtelen. Pasztellszínek és virágminták uralják a kínálatot, sok a rojt, a bojt, melyek a 70-es éveket idézik.

tasi.jpgFotó: Pinterest 

Kalapok

A kalap minden esetben nagyszerű és praktikus kiegészítő, és számtalan oka lehet viselésének, de a listát kétségkívül a Nap elleni védelem vezeti. Sokféle stílusban találunk szalmakalapokat, egy fesztiválra pedig kifejezetten passzol az ilyen fejfedő. Kedveltek a vadnyugati hangulatot árasztó cowboy kalapok, akárcsak a klasszikusabb keménykalapok. Ha pedig inkább fejkendőt viselünk szívesen, ezekből is rengetegféle elérhető.

3.jpgFotó: Pinterest 

Lábbelik

Örök vita zajlik arról, hogy nyitott vagy zárt lábbeli viselése ajánlott a fesztiválokon. A nyitott változatok mellett szól a kényelem, és az, hogy a hőségben kevéssé fülled be a láb, ám ha épp kifogunk egy szeles, esős napot, jól jön azért a zárt cipő. Ajánlott a lapos talpú lábbeliket előnyben részesíteni, így elkerülhetők a balesetveszélyes helyzetek – s ugyanezen okból felejtsük el a flipflopot is. Szépséges pántos szandálok közül válogathatunk, erőteljesen jelen vannak az etno motívumok, de találunk fonott talpú cipőket, mintás vászoncipőket - urambocsá’ bokacsizmákat – a kirakatban.

szandi_2.jpgFotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2514026016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása